Днес е международният ден за безопасен интернет

Днес е международният ден за безопасен интернет

© Юлия ЛазароваДнес за 12-та поредна година България отбелязва Международния ден за безопасен интернет. Основен фокус ще е безопасността на децата в онлайн пространството.


Освен много държавни институции и големи компании в инициативата ще се включат и множество училища. За тях Националният център за безопасен интернет е подготвил пакет с допълнителни материали за ученици от 1-ви до 12-ти клас.


Центърът е направил и онлайн наръчник за родители, в който дава кратка информация за най-популярните социални мрежи и приложения сред децата и тийнейджърите. Описани са и потенциалните опасности, които трябва да се имат предвид.


Тази година Google има и интерактивна карта, в която отбелязва всички страни, които взимат участие в Международния ден за безопасен интернет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK