Любен Белов придобива мажоритарен дял в BG-Mamma

Любен Белов

© Георги Кожухаров

Любен БеловУправляващият съдружник на фонда за рисково финансиране LAUNCHub Любен Белов е новият мажоритарен собственик на компанията НЕГ.БГ. Тя е притежател на популярния сайт BG-Mamma.


Досега Белов притежаваше миноритарен дял в дружеството, към което се присъедини преди четири години като представител на "Иновейтив медиа" АД. През 2011 г. тя придоби 48% от НЕГ.БГ. Още преди това НЕГ.БГ се управляваше от Иван Николов. Сега той се оттегля от компанията и продава акциите си на Белов.


За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор е избрана Марина Кузманова, която ще е на поста до назначаване на ново ръководство. "Екипът на BG-Mamma на оперативно ниво се запазва в същия състав и за потребителите, клиентите и контрагентите на BG-Mamma и НЕГ.БГ няма да има промени, свързани с нормалната работа на сайта, включително и в лицата за контакт, с които са работили досега", заявява Марина Кузманова в официалното съобщение.
BG-Mamma е най-голямото българско онлайн общество, като по данни на компанията има над 875 хил. уникални потребители всеки месец, като достига до над 20% от интернет аудиторията у нас. Форумът има над 300 хил. регистрирани потребители, които са създали над 550 хил. теми и са публикували над 30 млн. мнения.


Белов ще продължи и останалите си дейности, свързани с LAUNCHub и инвестирането в иновативни идеи и компании. До момента фондът вече има над 55 инвестиции, а самият Белов има и лични инвестиции в над 20 компании.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK