Mattel и Autodesk ще позволят на децата сами да разработват играчки

Няма да се налага да се купуват 3D принтери, защото компаниите ще предлагат и такива услуги за превръщането на играчките в реалност.

© Reuters

Няма да се налага да се купуват 3D принтери, защото компаниите ще предлагат и такива услуги за превръщането на играчките в реалност.Всеки човек си спомня поне една играчка от своето детство, която винаги е мечтал да има, но това така и не се е случило. Понякога една от причините е, че такава играчка просто не е съществувала.


Детската фантазия определено може да роди неща, за които възрастните трудно биха се сетили. Компанията за играчки Mattel и софтуерната фирма Autodesk са решили да дадат възможност на най-малките да превърнат фантазиите си в реалност.


Двете компании са сключили партньорство, за да създадат серия нови приложения, които да позволят на децата сами да разработват играчки, съобщава онлайн изданието VentureBeat. Първите приложения ще са готови през втората половина на тази година. Те ще позволяват на децата да избират и персонализират готови играчки, както и да създават изцяло свои творения.


Няма да се налага родителите да купуват 3D принтери. С няколко бутона в приложението готовият проект ще може да се изпраща до специален център, който да принтира играчката и да я изпрати на купувача. Двете компании посочват, че ще разкрият допълнителните подробности по проекта с наближаването на пускането на първите приложения. Те споделят, че искат "въображението да вдъхнови децата и почитателите".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK