Вече и българските потребители могат да печелят от реклами в YouTube

Вече и българските потребители могат да печелят от реклами в YouTube

© Dado Ruvic, YouTubeСайтът за видеосподеляне YouTube вече дава възможност клиповете, публикувани от български потребители, да могат да печелят от реклами, съобщи в днешния си брой в. "Капитал Daily". От една година такава възможност имаха българските рекламни агенции и компаниите.


"В момента има над 1 млн. канала от повече от 30 държави, които генерират печалба чрез партньорската програма на YouTube. Щастливи сме, че българските създатели на съдържание най-накрая могат да се включат в тази програма и ние ще вложим много усилия да им помогнем да изкарват пари от тяхното съдържание, да се развиват, да подобряват своите умения и креативност, както и да създават връзки и да работят заедно с други партньори", коментира Парис Чайлдрес, мениджър "Бизнес развитие" на Google за България, в прессъобщение, разпространено до медиите.


YouTube не задължава потребителите да предоставят съдържание само за тях, т.е. те могат да го разпространяват и печелят от него и чрез други интернет сайтове.
В сайта за видеосподеляне има два основни вида реклами – контекстуални, това са квадратчетата с текст, които се появяват върху клиповете, и preroll, което са видеореклами преди началото на клипа. При първия вид цената се определя на клик върху текста. Вторият е рекламата, която се зарежда, преди да започне видеосъдържанието, което искате да гледате, и може да бъде пропусната след 5-ата секунда чрез Skip бутона. Тя се таксува единствено когато видеото се изгледа напълно или се стигне до 30-ата секунда, ако рекламата е по-дълга.


Досега част от българските потребители заобикаляха проблема, като регистрираха своите профили в страни, където партньорската програма вече е работила.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK