Търсачката на Microsoft ще може да отгатва възрастта на хората в снимките

Търсачката на Microsoft ще може да отгатва възрастта на хората в снимките

© MicrosoftИнтернет търсачката на Microsoft ще може да отгатва приблизителната възраст на хората в снимките. Софтуерният гигант ще интегрира своя концептуална разработка в Bing, която освен това разпознава и пола на хората в кадрите, съобщава онлайн изданието VentureBeat.


Технологията е развитие на системата за разпознаване на лица. Тя ще се появява избирателно при търсене на изображения на даден човек. Когато потребителят кликне на предложен резултат, ще се появява сив бутон върху снимката с надпис "#HowOldRobot. Натискането му ще изобразява и предполагаемата възраст и пол на човека на кадъра.


Към резултата ще има и текст, който ще се извинява от името на компанията, ако прогнозата е грешна, тъй като технологията все още се развива. Нейната цел е да помогне за контекстното търсене и усъвършенстването на интелигентните алгоритми.


Наскоро компанията пусна и самостоятелна онлайн услуга, която извършва същата функция. Тя се казва How-old и позволява на потребителите да качват снимки и да получават отговор от системата, като Microsoft дори заявява, че не запазва качените снимки.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK