Мтел придобива кабелния оператор Blizoo

Мтел придобива кабелния оператор Blizoo

© Цветелина Белутова, КапиталМтел" обяви, че ще придобие кабелния оператор blizoo. Двете компании са се споразумели да не разкриват финансовите детайли на сделката.


Мобилният оператор ще използва blizoo за развитието си в сегмента на фиксираните услуги. "Придобиването на blizoo е още една стъпка да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние заедно с "Мтел" виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти", коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, който ще встъпи в длъжност от 1 август 2015 г.


Услугите на двете компании ще бъдат обединени. Ще се предлагат различни пакети, които комбинират фиксирани и мобилни услуги.
По данни на Telekom Austria Group blizoo има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на тв услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и тв продукти чрез DOCSIS 3 технология. "blizoo България" покрива 1.3 млн. домакинства. Приходите на компанията за миналата година са 47 млн. евро.


Следва сделката да бъде одобрена от регулаторите. Очаква се цялата процедура да приключи напълно и придобиването да стане факт до края на тази година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK