Руският конкурент на Uber навлиза в България

Компанията уточнява, че ще работи само с лицензирани таксиметрови шофьори.

© Юлия Лазарова

Компанията уточнява, че ще работи само с лицензирани таксиметрови шофьори.Руският конкурент на Uber "Такси Максим" навлиза и в България. Компанията вече набира шофьори за София, като в официалния си сайт е обявила, че ще работи само с лицензирани таксиметрови шофьори. Uber, например позволява и на хора без такъв лиценз да се включват към платформата.


Фирмата изрично посочва, че не е таксиметров оператор, а просто помага на потребителите по-лесно да си поръчат такси и предават поръчките на изпълнителите. Според публикуваните в сайта й тарифи, първоначалната такса е 1.40 лв., като в нея са включени 0.70 лв. такса повикване и 0.70 лв. първоначална такса. В рамиките от 6 ч. сутринта до 22 ч. тарифата е 0.79 лв. на километър, а в останалата част на денонощието - 0.90 лв. на километър. При междуградски превоз тарифава е по един лев на км. А 10 минути престой е безплатен.


"Такси Максим" е създадена още през 2003 г. в Шадринск с идеята да улесни поръчването на такси. През първите шест години развитието е умерено, като платформата навлиза в четири града в Русия. От 2009 г. започва по-бърза експанзия със седем нови града, а през 2010 г. - в 17. В следващите няколко години градовете стават още повече, а от миналата година компанията започва да работи и извън Русия.
Услугите й се предлагат в няколко града в Украйна, Казахстан, Грузия, а от тази година и България. Заявката на такси става от сайта на компанията, по телефона с помощта на дежурен оператор или чрез мобилното приложение, което се предлага за Android, iOS и Windows Phone.


"Дневник" се свърза с компанията за повече подробности, но от там отговориха, че такива ще има най-рано следващата седмица.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK