Viber отваря представителство за Централна и Източна Европа в София (обновена)

Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

© Viber

Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.Популярното чат приложение Viber отваря в София своето представителство за Централна и Източна Европа. Генерален мениджър за региона ще бъде Атанас Райков, съобщава компанията.


Viber има над 600 млн. уникални потребители, като компанията поставя региона в топ три на своето развитие. Той ще има приоритет, като една от целите е увеличаване и утвърждаване на потребителите.


Райков ще отговаря за развитието на компанията в 13 държави, като първоначалните планове са основен фокус да се постави върху България, Сърбия, Гърция и Унгария. Статистиката на Viber показва, че тези държави са водещи пазари за нея в региона от гледна точка на потребление и потенциал за развитие. Общо в Централна и Източна Европа компанията има около 27 млн. потребители.
България е сред трите най-активни и силни пазари в този регион, коментира Райков за "Дневник". Страната отбелязва и много бърз растеж, допълва той.


През годините приложението се е развило, като вече се използва основно за чат. 95% от потребителите изпращат съобщения всеки ден, отбелязва Райков. Очаквано младите на възраст между 16 г. и 28 г. са най-активни. Жените са по-активни в комуникацията, посочва още той.


Самият Райков има 10 години опит в сферата на телекомуникациите. Идва от "Виваком", където развива търговската стратегия на мобилните услуги и услугите с добавена стойност. Сега той ще работи за създаване на местни партньорства, които да развиват услугата Public Chats на Viber. Идеята е чрез тях да се дава възможност на хората да комуникират в реално време с известни личности, специалисти в различни области. Локалното съдържание ще е голяма част от стратегията на компанията за разрастване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK