YouTube пуска стрийминг на игри в реално време

YouTube пуска стрийминг на игри в реално време

© Fred Prouser, ReutersYouTube е готов с гейминг стрийминг услугата си, която ще е конкурент на популярната платформа Twitch.tv, съобщава онлайн изданието Ars technica. YouTube Gaming ще бъде пусната официално в близките няколко часа на този адрес.


Освен това ще има и отделни мобилни приложения за Android и iOS. Чрез тях феновете на популярни игри и геймъри ще могат да наблюдават в реално време случващото се. Платформата ще обединява както предавания на живо, така и всякакво друго гейминг съдържание, което се качва в YouTube. Софтуерът автоматично ще систематизира и подрежда съдържанието по категории.


Това ще създаде и по-силна конкуренция между самите геймъри, защото приоритет ще се дава на най-популярното съдържание. Използван е HTML5 за платформата, което трябва да я направи по-лесна за обработка от устройства и по-малко натоварваща за мобилната връзка.
Очаква се, че подобно на Twitch, геймърите ще могат да запазват излъчванията си и те да са достъпни на запис по всяко време. Освен това ще има и функция DVR Mode, която ще позволява на зрителите да превъртат назад до 4 часа докато живото предаване продължава.


Амбициите на Google и YouTube са гейминг платформата да се превърне в предпочитана както от самите геймъри, така и зрителите. И в момента голяма част от геймърите в Twitch, качват записи на предаванията си в YouTube и ги монетизират чрез реклами.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK