Intel представи новите си процесори Skylake

Intel представи новите си процесори Skylake

© Beawiharta, ReutersIntel представи шестото поколение на гамата процесори Intel Core, което носи кодовото име Skylake. Амбицията на компанията е новите чипове да се използват за възможно най-голямо разнообразие от устройства.


Процесорите ще се предлагат за всичко от компактни таблети до гейминг компютри от най-висок клас. Компанията изтъква и колко по-мощни са новите чипове. Тя твърди, че чрез тях Windows 10 зарежда четири пъти по-бързо спрямо сегашните най-масови процесори. Новите модели за лаптопи имат два пъти по-голяма производителност и три пъти по-добър живот на батерията. Освен това ще позволят създаването на наполовина по-тънки и леки преносими компютри спрямо моделите отпреди пет години.


Intel заявява, че новите процесори и Windows 10 са разработени да работят заедно по възможно най-добрия начин. Версиите за мобилни устройства ще са отделени в серията Core M. Ще има модели Core m3, m5 и м7, подобно на Core i3, i5 и i7. Intel дори обещава, че тези чипове ще предлагат два пъти по-голяма производителност спрямо топ таблети като iPad Air 2, до 10 часа живот на батерията и като цяло 40% подобрение спрямо предходното поколение.
Топ процесорите ще са отделени в серията H. Те ще са в гамата Core i и ще използват Intel HD Graphics 530 за вграден видеоконтролер. Към него ще може да се добавя и самостоятелна видеокарта, която да е за игри и по-тежки приложения.


Чиповете се произвеждат по 14 nm технология, като общо ще има близо 50 различни модела. Част от моделите вече се предлагат в нови лаптопи и таблети, а през следващите седмици и месеци броят им ще става все по-голям.


Intel

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK