Видео: Boeing създаде най-леката метална структура в историята

Видео: Boeing създаде най-леката метална структура в историята

© BoeingBoeing представи във видео своята най-нова разработка: най-леката метална структура, която компанията определя и като най-лекият метал в историята. Структурата съдържа 99.99% въздух, като е изградена от кухи метални тръбички.


За да се направят, компанията, заедно с HRL Laboratories, използва сплав от никел и фосфор, която излива върху полимерна структура. Полимерът се премахва, като остава метална структура, чийто стени са дебели едва 100 нанометра.


Материалът е здрав и може лесно да поема компресия и да възстановява формата си. Освен това е много лек. Според компанията яйце, което е увито в този материал и пуснато от 25 етажа височина, ще оцелее, но не показва такъв опит.
Boeing ще проучи начините, по които може да използва новия материал в самолетите си, за да намали теглото им и да увеличи икономията на гориво. Преплетената структура е направена за първи път през 2011 г., като сега вече е и метална. Учените обаче не дават прогнози кога разработката им може да намери място в самолетите или други продукти.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK