Учени създадоха коса чрез 3D принтер (видео)

Учени създадоха коса чрез 3D принтер (видео)

© Robert Galbraith, ReutersУчени от университета Carnegie Mellon са разработили нова техника за принтиране на коса чрез 3D принтер. Техниката е била вдъхновена от остатъчните нишки, които се появяват при използването на "пистолети" с лепило.


Учените са разработили технологията така, че тя може да се прилага за много 3D принтери, като потребителят има възможност да настройва някои от свойствата на 3D косата. Нишките могат да са с различна дебелина, различна степен на гъвкавост.


Това позволява да се използват за разнообразни модели и предмети, дори и за четки. Възможно е да се създават нишки в различни цветове.
Подобно на истинска коса, нишките могат да се оформят чрез рязане, сплитане или накъдряне. Разбира се, малко вероятно е в скоро време да започнат да се правят перуки чрез 3D принтери, особено при положение че има достатъчно добри алтернативи и в момента. Технологията обаче ще може да се използва широко при създаването на макети, модели и други хобита.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK