Microsoft създаде софтуер, който разпознава човешки емоции по снимка

Microsoft създаде софтуер, който разпознава човешки емоции по снимка

© Danish Siddiqui, ReutersMicrosoft представи новата версия на своя Project Oxford - комплект от софтуер, който да се използва от създателите на приложения за създаване на още по-интелигентни и интерактивни услуги. Сред новостите на Project Oxford е и софтуер, който може да разпознава човешки емоции по снимка.


Софтуерът е базиран на резултатите от дългосрочните експерименти и опити на Microsoft в сферата на машинното обучение. Сред другите му новости е подобрена възможност за разпознаване на глас и гласови команди дори в шумни обстановки като стадиони, идентифициране на човек по неговия глас, проверка на правописа и др.


Разработката има демо сайт, в който всеки може да провери точността на софтуера по избрана от него снимка. Ако има повече от един човек в кадъра, програмата ще даде отделни предложения за всяко разпознато лице.
Microsoft се надява, че създателите на приложения ще имзислят интересни услуги, които да се възползват от тази технология. Сред най-семплите примери, които се дават, е приложение за сортиране на снимките от личната колекция по различни емоции.


Бизнесът също ще може да се възползва. Технологията може да улесни анализирането на реакциите на хората към дадена реклама например.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK