Uber тества нова услуга за шофьори и пътници в една посока

Uber тества нова услуга за шофьори и пътници в една посока

© Hyungwon Kang, ReutersВ момента основното внимание на услугата на Uber е насочено към пътниците. Те имат свободата да избират шофьори и конкретна дестинация, до която искат да стигнат. Сега Uber тества услуга, която дава подобни предимства и на самите шофьори, съобщава блогът TechCrunch.


Услугата се казва Going My Way? и позволява на шофьорите да указват в приложението конкретната дестинация, към която се насочват, и да избират потребители, които са в същата посока. За момента услугата се тества в района на Сан Франциско, като нейната идея е да увеличи клиентите на шофьорите, които сега често пътуват доста сами, докато се върнат обратно до района, в който предпочитат да работят.


В случая Uber се присъединява късно към конкурентите си, които предлагат подобна услуга от доста време, отбелязва изданието. Going My Way? обаче ще може да се използва максимум два пъти на ден от един шофьор. Това я прави подходяща най-вече за хора, които пътуват дълго от и до работното си място например и искат да поделят разходите си.


Uber също потвърждава разработката. Компанията изтъква, че тя ще е подходяща за хора, които от време на време използват платформата като шофьори, и ще намали отклоняването от маршрутите. По пътя до дестинацията могат да се взимат и повече хора, които да се качват и слизат на различни места, стига да са в основната посока на пътуване на шофьора. Засега услугата ще се предлага само в Силициевата долина, но плановете са постепенно да бъде пусната за всички шофьори на Uber по света.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK