Картите на Microsoft ще показват трафик на живо от 35 хил. камери

Картите на Microsoft ще показват трафик на живо от 35 хил. камери

© Mike Segar, ReutersСофтуерният гигант представи обновена версия на Bing Maps, която предлага повече възможности за проверка на трафика в 11 държави. Сред тях е опцията да се гледат на живо около 35 хил. камери за трафик.


За съжаление новата услуга все още не е налична за България. Тя ще изобразява малки иконки с камери по пътищата, когато потребителят натисне бутона за преглед на трафика. Има и вариант за едновременното гледане на няколко камери, за да се прецени по-лесно кой маршрут е по-подходящ.


Информацията се използва и за алгоритъма Clearflow, който показва върху самата карта какво е състоянието на трафика в различните участъци на пътя. Целта на Clearflow е да дава по-точни прогнози за времето, което ще е необходимо да се достигне дадена дестинация.
Microsoft посочва, че Clearflow разчита на комбинация от няколко технологии, включително изкуствен интелект и множество предварително зададени критерии. Целта е не само да се отразява актуалното състояние на трафика, но и да се предвижда неговото развитие, като се взима под внимание дори дължината на задръстването и влиянието му върху околните улици.


Clearflow е достъпен и в настоящата версия на Bing Maps, която се предлага за България. Няма информация дали и кога към нея ще бъде добавен новият дизайн на картите и възможността да се гледат камерите, макар и тези в други държави.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK