Софтуерният университет организира първата по рода си СофтУниада

Софтуерният университет организира първата по рода си СофтУниада

© Юлия ЛазароваНа 9 и 10 януари Софтуерният университет ще се превърне в състезателна арена за младежи от цяла България, които желаят да премерят софтуерните си умения с достойни съперници.


СофтУни организира първото по рода си състезание, в което ще се включат ентусиасти от цяла България. Участниците в СофтУниада могат да се състезават в 2 категории: състезателно програмиране, което включва решаване на 10 алгоритмични задачи в рамките на 5 часа и ще се проведе на 9 януари 2016 г.; уеб и софтуерна разработка – представлява разработване на уеб/мобилно/настолно или друго приложение, което да бъде представено пред жури на 10 януари 2016 г.


СофтУниада е модерната олимпиада! Подобно събитие се организира за първи път и ще послужи като мост между образованието и бизнеса, където те да се срещнат и запознаят. Няма възрастови или други ограничения за записване, а единственото изискване към участниците е да имат мотивация и да искат да изявят уникалните си умения. Събитието е насочено към ученици и студенти от цяла България.
СофтУниада ще започне със "Състезателното програмиране", което ще се проведе още първия ден – 9.01. То ще се състои в решаването на 10 алгоритмични задачи, като участниците ще разполагат с 5 астрономически часа, за да се справят с предизвикателството.


На 10 януари ще се състои втората част от състезанието – проектите от категория "Уеб и софтуерна разработка" ще бъдат представени пред жури. Тук се допуска както индивидуално, така и отборно участие. Задачата на екипите ще бъде да реализират своя идея, като разработят уеб, мобилно, настолно или друго софтуерно приложение.


По време на представянето на софтуерните проекти участниците ще могат да блеснат в най-добра светлина – да покажат творението и уменията си пред представители на бизнеса и някои от най-големите компании от софтуерната индустрия. Тази уникална среща може да послужи като първо стъпало в софтуерната кариера на участниците.


Освен с много хубави спомени състезателите в СофтУниада ще си тръгнат и с много награди – дронове, парични награди, лаптоп, стипендии за безплатно обучение от СофтУни, възможности за работа и стаж в големи софтуерни компании, подаръци.


Записването за СофтУниада е отворено до 20 декември 2015 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK