Windows Phone трябва да поддържа Android, смята Стив Балмър

Windows Phone трябва да поддържа Android, смята Стив Балмър

© Lucy Nicholson, ReutersWindows Phone трябва да поддържа инсталирането на приложения за Android, коментира бившият изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър, цитиран от агенция Bloomberg. Според Балмър това е единственият начин платформата да спечели вниманието на създателите на приложения.


И до днес Windows Phone страда от липсата на свои версии за някои от най-популярните приложения. В опит да промени това Сатя Надела и неговият екип създадоха платформа за т.нар. универсални приложения. Идеята е едно приложение да може да работи на най-различни устройства - от компютри до умни аксесоари, с никаква или минимална преработка.


Балмър обаче е доста директен: "Това няма да проработи." Според него пътят към интеграцията на Android е ясен. Компанията имаше такъв проект с кодово име Astoria, но според онлайн изданието The Verge той е отложен.
Балмър все още е най-големият индивидуален акционер на Microsoft. Въпреки това той има доста критики към компанията. Сред тях е нежеланието на Microsoft да разкрива резултатите на облачните си услуги. "Щом е толкова важно за компанията, трябва да го обявяват. Трябва да казват реалните приходи, а не годишна прогноза на продажбите на базата на кратък времеви отрязък", коментира Балмър.


"Водим редовен диалог със Стив и неговите отзиви и мнения винаги са добре дошли, както и от всички останали инвеститори", коментира Крис Съх, генерален мениджър на Microsoft за връзките с инвеститорите.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK