Историите от "Технологии", които ви впечатлиха през 2015

Новината, че Марс няма да бъде видим като втора луна в нощния небосклон е най-четената.

© NASA, Reuters

Новината, че Марс няма да бъде видим като втора луна в нощния небосклон е най-четената.Малко наука и много български стартъп компании и успешни истории попадат сред най-четеното от рубриката "Технологии" през изминалата година. Ето и кратък преглед на десетте най-четени статии през 2015 г.

Едноличен лидер е "Тази нощ Марс няма да се вижда като втора луна, нито която и да е друга нощ", която е прочетена близо 57 000 пъти. Причината за големия интерес са слуховете в края на август т.г., че Марс ще се вижда като втора луна на нощния небосклон. Учените обаче посякоха всякакви дори теоритични възможности за това.

На второ място е "Nikon направи фотоапарат за кучета" с 34 225 прочитания. Благодарение на устройството, почитателите на четириногите домашни любимци ще могат да видят света от гледната точка на своите най-добри приятели.Технологиите за кучета определено се радват на голям интерес. Новината за първото българско приложение за запознанства на кучета DOGLAR е прочетена 33 886 пъти.

Интересната история на българската компания Chobolabs, също се радваше на голямо внимание с над 26 899 прочита. Chobolabs разработва мобилна игра за мултиплеър, която е единствена по рода си.

Практичното приложение "Софбус 24", което значително улеснява виртуалните табла на столичния градски транспорт, също получи заслужено внимание с 25 878 прочита.

Вдъхновяващата история на Момчил Кюркчиев, който напусна Google, за да създаде своя компания, също намира място сред десетте най-четени статии на годината. Тя е прочетена 25 250 пъти.

Новите смартфони също продължават да са много интересни на хората. Новината за представянето на новите Samsung Galaxy S6 и S6 edge има 24 702 прочитания.

През тази година за пореден път стана ясно, че има сериозен недостиг на квалифицирани ИТ служители не само в България, но и в целия Европейски съюз и много други държави по света. ИТ кариера определено може да е и доходоносна, когато е избрана правилно. Затова не е изненада, че класацията 10-те най-скъпоплатени ИТ умения беше прочетена 21 794 пъти.

Междувременно Facebook си навлече сериозна критика за своята инициатива Internet.org, която беше обявена за вредна от организации от 31 държави. Новината за това беше прочетена 20 170 пъти.

Челната десетка се затваря от практичния наръчник за 10 малко познати функции на iPhone, които ви позволяват да извлечете повече от умния си телефон. Наръчникът се порадва на стабилен интерес с 18 227 прочитания.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK