Фондът Eleven променя правилата и целите си за новия инвестиционен период

Фондът Eleven променя правилата и целите си за новия инвестиционен период

© Георги КожухаровФонд Eleven обяви началото на новия си инвестиционен период. За него са предвидени още 15 млн. евро за следващите две години, като основната част от тези пари ще отидат в най-добре представящите се компании от сегашното портфолио.


Eleven ще продължи да инвестира и в нови компании, но ще намали техния брой до около 15 на година. За сметка на това увеличава тавана на инвестиции в една компания от 200 хил. евро до 1 млн. евро. Ще се запази традицията да се инвестира в малки компании до 50 хил. евро първоначална инвестиция и допълнителни финансирания след това.


Фондът преминава към "ад хок" инвестиции, като на всеки два месеца ще има и селекция от нови проекти. Eleven спира стандартната си 3-месечна програма и преминава към индивидуален подход за всяка компания според нейните цели и нужди.
Целта на по-малкото нови инвестиции е да може да се обърне повече внимание на наличните компании и да бъдат подпомогнати да се развият максимално добре. Фондът вече приема нови кандидатури.


За последните три години Eleven е инвестирал около 12 млн. евро в общо 115 компании.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK