Конзолата Xbox One ще може да играе в мрежата на PlayStation

Конзолата Xbox One ще може да играе в мрежата на PlayStation

© Kai Pfaffenbach, ReutersMicrosoft обяви началото на нова платформа, която ще позволява притежателите на конзолата Xbox One да играят игри с притежатели на компютри и конкурентната PlayStation 4. Функцията Cross-Network Play би трябвало да означава, че най-сетне разделението на платформи ще приключи и всички геймъри ще могат да играят заедно без значение какво устройство използват.


Поне на теория, защото за целта и Sony ще трябва да се съгласи да участва в платформата. Cross-Network Play може да се използва за всички игри и платформи. Sony за сега не е коментирала дали ще вземе участие.


Функцията се въвежда за Windows 10 и XboX One, като за целта ще е необходим абонамент за мрежата Xbox Live. Microsoft уточнява, че всеки създател на игри самостоятелно ще преценява дали да вгради поддръжка за Cross-Network Play в своите заглавия. Компанията се надява, че постепенно броят им ще се увеличава. Самата тя вече заяви амбиции да направи така, че играта Minecraft да може да се играе в мрежа от възможно най-голям брой платформи и устройства.


Първата игра, която поддържа функцията, е Rocket League. Тя ще може да се играе от Xbox One и PC с Windows 10. Постепенно ще бъдат добавяни и още игри, като очакванията са по-голям интерес да има от игрите, които се предлагат чрез платформата Steam.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK