Apple: Бащите-основатели на САЩ биха били потресени от ФБР

Apple: Бащите-основатели на САЩ биха били потресени от ФБР

© Brendan Mcdermid, ReutersApple обяви, че бащите-основатели на САЩ "биха били потресени" от опитите на ФБР и американския Департамент по правосъдие да принуди компанията да им съдейства. Според Apple американското правителство не разбира и не прилага закона правилно и действията му са забранени от американската Конституция.


Компанията подаде в обещания срок своя отговор в съда на внесеното писмо от Департамента по правосъдие миналата седмица. Според Apple законът, който ФБР посочва като основание за искането си, е на 227 години и в случая не може да се приложи. Компанията смята, че това би означавало "узурпиране на законодателната функция и неправилно разширение на ограничената юрисдикция на федералния съд".


Apple се аргументира и с различни съдебни решения и практики през годините. Според компанията "правителството се опитва да пренапише историята като представи този закон като всемогъща магическа пръчка, вместо като ограниченото процедурно средство, което е. Съдът трябва да отхвърли искането, защото законът не разрешава такива действия, а Конституцията ги забранява", пише още Apple.
Компанията допълва, че съзнава деликатността на случая и големия емоционален заряд. "Въпреки това трябва да браним гражданските права и свообди, законовия ред и да отхвърляме опитите на правителството да превиши правомощията си", пише Apple в писмото си.


"Правителството не отрича, че може да има други агенции, които да помогнат в отключването на телефона. Вместо това неоснователно твърди, че няма задължение да се консултира с други агенции", отбелязва компанията. Според нея американската Агенция за национална сигурност (NSA) може да е от помощ и не разбира защо не е потърсена. "В случай ,че ФБР не може да получи съдействие от NSA, е по-добре да инвестира в развитието на тези възможности, отколкото да търси неконституционни начини да принуди технологичните компании да му помагат", заявява още компанията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Ауууу! А не биха ли били потресени от безсрамната печалбарска политика на Apple и тоталното им доене на клиента?
  Или то е в името на демокрацията?
  Фарисеи.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Според нея американската Агенция за национална сигурност (NSA) може да е от помощ и не разбира защо не е потърсена."Защото тука става въпрос за Его,най обикновено.Какви са тези,че ще отказват на ФБР.

 3. 3 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1120 Весело

  Що ли се карат, ша дойде един талант и ша ги хакне. Щом един е измислил защита, друг няма как да не измисли как да я свали. Човешка направия. Службите искат да действат легално и официално.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 4. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Неутрално

  И далеч не само от ФБР.

 5. 5 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Тия почнаха да омръзват. И докато щатите ще продължат да съществуват, то за епъл не е толкова сигурно...

 6. 6 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Защитниците на бомбаджии.
  Евала...

 7. 7 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 504 Неутрално

  "Въпреки това трябва да браним гражданските права и свообди, законовия ред и да отхвърляме опитите на правителството да превиши правомощията си", пише Apple в писмото си."
  _____________________
  Достойна позиция на Епъл и звучен шамар за режима във Вашингтон.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 8. 8 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ФБР е репресивна структура ...за Сигурност

  как да го прави - да раздава карамфили ли ?

  ФБР са добрия пример за национална сигурност ,
  израелската информационна служба - също

 9. 9 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Весело

  не беше ли Путин основал ФБР? Не определя ли той колко права да имат американците ! Ха ха ха ! Лош Путин , лош! Ограничава правата на американците, чрез ФБР!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 10. 10 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Те основателите на САЩ биха се обърнали в гроба, не само заради действията на ФБР. Остави, че от една уж демократична и добре подредена страна се превърна в полицейска диктатура, ами войните които започна да води навсякъде по света и да налага само своите интереси, за сметка на други народи е една от основните характеристики на империята в която се превърнаха.
  Гражданските свободи им ги отнемат една по една. Използваха атентатите на 11 септември едно за предлог да нахлуят в Афганистан, който уж бил замесен(19 суадитци бяха терористите), а и за отнемане на свободите на редовите американци. Сега се опитват май да го приложат и на нас в Европа подобен сценарий. Бежанци, атентати, нужда от полицейщина и край със свободните хора.

 11. 11 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Като чета коментарите по-горе, направо ме побиват тръпки!!
  Драги "ЛИБЕРАЛ-ДЕМОКРАТИ", не продавайте свободата си за "СИГУРНОСТ"!!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#8] от "гринго":
  който разменя слобода за сигурност губи и ДВЕТЕ! некой американец го беше казал. Гугъл ще ти каже кой!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на karni
  karni
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Този влак отдадвна замина.... бащите-основатели сигурно кълбета правят в гроба... конституцията никой не я бръсне за слива.
  Посочват те с пръст ти си терорист и без доказателства обвинение и право на съд могат да те държат колкото си искат и както си искат.
  "Patriot Act" патриотизъм е нъл тъй, лошите терористи.

 14. 14 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#7] от "disclosure":

  То там наистина стана "режим"

 15. 15 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Все ми се струва, че тоя телефон можеше да му "влязат" и без толкова шум.

 16. 16 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#9:"Граждани за Европейско либерално беззаконие"]не беше ли Путин основал ФБР?[/quote]
  Не , но той зашлеви друг шамар на задкулисните олигархични кръгове които управляват САЩ и я използват като оръжие за прокарване на техните интереси из целия свят с военна сила.
  Както Кадафи, Путин каза, че няма да търпи едни тарикати, които преди време са се докопали до възможността да печатат доларите и да ги разпространяват из целия свят , та чак и ЛИХВА да искат за хартийките си. За това изведнъж Путин от голям приятел им стана най страшния враг. Защото ако им се разпадне картонената кула която са изградили, край с господството им над света. Заради това убиха Кенеди, Кадафи, Садам, но с Путин дано се задавят.
  При създаването на САЩ в конституцията е записано, че федералния им резерв не може да бъде частно предприятие. Явно отдавна са започнали с нарушенията на конституцията си. Сега еврейските кланове които са стиснали тази държава в прегръдката си, трудно ще изпуснат Големия кокал. Няма нищо общо с демокрацията вече тази страна, поне не с Нормалната демокрация. Пълен фарс.

 17. 17 Профил на Doli Alexdelta
  Doli Alexdelta
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Интерпретации по темата в американски медии

  https://www.topnewstoday.org/news/jrADxP.html

 18. 18 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 267 Весело

  И аз съм потресен!

  Една истинска служба за сигурност би трябвала да има в редиците си или поне да е вербувала като нещатни сътрудници, екип от хакери способни да преодолеят, едва ли не, всяка защита на информацията. Тогава въобще нямаше да се налага да търсят дори мнението на правосъдието по въпроса!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Весело

  [quote#10:"Калата"]Те основателите на САЩ биха се обърнали в гроба, не само заради действията на ФБР. Остави, че от една уж демократична и добре подредена страна се превърна в полицейска [/quote]Без да споря-чиста статистика.
  -Най-много са униформените в Русия

  Най-много полицаи като дял от населението има в Русия, където на 100 000 души се падат 565 полицаи. В това съотношение полицията на Русия почти с 20% изпреварва заемащата втора позиция Турция, където на 100 000 души има 474 полицаи.
  -България заема осмо място в класацията на държавите с най-много полицаи на глава на населението, публикувана от агенция Блумбърг. На 100 000 души от населението в България се падат по 398 полицаи.
  -В челната десетка са също Италия (467), Португалия (454), Хонконг (450), Казахстан (444), Алжир (425), Словакия (394)и Чехия (393).И сега изненадата за полицейската държава САЩ:
  -В САЩ, която е на 43-о място в класацията, на всеки 100 000 души има 262-ма полицаи."Толкоз по въпроса за полицейската държава САЩ.

 20. 20 Профил на karni
  karni
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#10] от "Калата":

  Ха-ха влезнаха в Афганистан заради атентатите, извършителите от СА и накрая осъдиха Иран глоба 10 милиярда те били виновни и това ако не е лицемерие и подигравка.
  САЩ се изроди в някакъв корпоративно-банкерски фашизъм точно това срещу което са се борили бащите-основатели.
  Наказват наляво и надясно който не им играй по свирката под предлога за демокрация права и ала бала лицемерие лъжи и двойни стандарти.


  The same Bill-Clinton-appointed judge who had ruled, on 29 September 2015, that Saudi Arabia has sovereign immunity for 9/11 and so can’t be sued for it, ruled recently, on March 9th that Iran doesn’t have sovereign immunity and fined Iran $10.5 billion to be paid to 9/11 victims and insurers;

 21. 21 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#12:"Граждани за Европейско либерално беззаконие"]който разменя слобода за сигурност губи и ДВЕТЕ! некой американец го беше казал. Гугъл ще ти каже кой! [/quote]

  това го кажи на турците..

  чиито близки пострадаха при последния атентат..в Истамбул 22. 22 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#12:"Граждани за Европейско либерално беззаконие"]който разменя слобода за сигурност губи и ДВЕТЕ! [/quote]
  Бенджамин Франклин го е казал.
  Да ама тогава той не е знаел, че еврейските банкери ще управляват САЩ и ще я превърнат в чудовище мразено от цял свят. Нито да е добра за народа си, нито да е милостива към другите народи. За да се обслужват мераците за глобална власт на няколко наглеца, едно щракване на пръсти се обричат стотици милиони хора.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Едва ли биха били потресени от ФБР, бащите на САЩ!
  Те вероятно са били агенти на МОСАД!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 26. 26 Профил на karni
  karni
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#21] от "гринго":

  майко мило... катасрофално ниво на плиткоумни разсъждения

  Примерно Ердоган може да спре да подкрепя терористи в Сирия и да ги оставя да влизат и излизат от Турция когато и където им хареса или пък да спре да изравнява кюрдски градове с танковете или да спре да бомбандира кюрдите в Ирак.

  Кое според теб ще има по-голям ефект това или да подслушваме всичко и всеки, полицейска държава и т.н.

  П.С няма нужда да ми отговаряш виждам ти нивото

 27. 27 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#1] от "dgd":

  Работата на Епъл е да ПЕЧЕЛИ ПАРИ в рамките на закона. Това не е благотворителна организация която да снабдява бедните с луксозни стоки !!!

 28. 28 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#18] от "Злото ченге":

  А защо мислиш, че ФБР няма такъв екип от хакери?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#1:"dgd"]Ауууу! А не биха ли били потресени от безсрамната печалбарска политика на Apple и тоталното им доене на клиента?
  Или то е в името на демокрацията? [/quote]
  Всичко е кьорфишек и рекламен трик за привиличане на клиенти които вярват ,че телефона им е защитен от цереуто и частните конгломерати за "разузнаване и анализи"!
  Пък да не говорим колко е в духа на пазарната икономика и либералната търговия да са им прескъпи зарядните и слушалките!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":
  брой полицаи на 100000 души няма нищо общо с принципите на полицейска държава ......

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#19:"chicago514"]Толкоз по въпроса за полицейската държава САЩ.[/quote]
  Толкоз а ? Ами дай да сравним тогава тази уж мафиотска и полицейска България с любимата ти демократична и правова САЩ.
  В САЩ има два пъти и половина по голям брой убийства на глава от населението, отколкото в България. Справка Уикипедия ако щеш. Без коментар.
  В САЩ пребиват хора и за най малкото неподчинение към полицай. Да ти пускам ли линк към клипове, как ги снимат тайно с телефон, как направо размазват до смърт я някой просяк, я някой пиян разюздан младеж. Или викаш са си го заслужили ? Това ли им е функцията на полицията ? Да убият нечий син, щото не им харесва нещо ? Ами в България даже такива безобразия не съм виждал. Та ти си прави изводите.
  Ето ти един линк, първия който ми попадна, ама има и къде по страшни техни изяви, но си потърси сам :
  ttps://www.youtube.com/watch?v=jom3ttAHf2M
  Да не говорим и че затворите им са часни корпорации. И познай коя структура е с най-големия дял в БВП на САЩ . Затворите. Корпоративен робски труд.

 32. 32 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Само от ФБР ли? Ами Гуантанамо? Лас Вегас? МакДоналдс?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 33. 33 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Аз го разбирам така-питайте НСА -те могат да свалят крипта-не искайте от нас ние да си го свалим.Явно,когато става дума за тероризъм и национални интереси ограничения няма.Когато е за някоя кокошкарска история-ще ви покажем среден пръст.

 34. 34 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#8:"гринго"]ФБР са добрия пример за национална сигурност ,
  израелската информационна служба - също[/quote]
  Едуард Сноудън добре ги описва чрез разкритията си, какви антиамерикански образувания са и НСА и ФБР и ЦРУ. Доста пъклени дела се оказа, че вършат и организират. От подслушвания и събиране на данни и компромати за политици, бизнесмени, активисти с цел после да ги държат послушни, до организиране на терористични групи, подривна дейност и преврати в неудобни държави. Абе все с хубави неща се занимават да знаеш. За това се опитват да се докопат до него, за да не издава на американския народ, какво чудо ги управлява и какви неща им се случват.
  А пък за израелските даже не ми се обсъжда. То тея пък май са големи първенци в описаните от мен дейности. Трябва да си наясно, че даже само да си посещавал Израел, после не можеш цял живот да стъпиш в почти никоя от арабските държави и Иран(даже и в такива с американски протекторат). От добрите им дела сигурно ги обичат толкоз и тях.

 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Бащите основатели не биха били потресени от нищо.Съвременният свят няма как да им е познат.По тяхно време лошите хора са си разменяли информация чрез куриери,днес за тази работа си има интернет.

 36. 36 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#35] от "Вячеслав Атанасов":

  А и половината от бащите основатели са били расисти, те ще се шокират още като видят Обама.

 37. 37 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Прави са Епъл. Правителството иска от тях да са "порта" и Епъл добре знаят, че ще изгубят много клиенти ако станат порта. ФБР иска достъп до всичко на телефона, потенциално (а съм сигурен, че и на практика) те искат и да могат да управляват телефона на всеки човек при товз законно. Да могат да слушат това, което говориш, да могат да виждат това което е пред камерата, да могат да разглеждат всичко.
  Е, ше ме извинявате но няма как да се съглася някое мазно ченге, пък било то и от ЕфБиАй ръйшли да ми разглежда живота все едно гледа книжка за оцветяване.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 38. 38 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Никога преди не е имало такава мощна подкрепа и вяра за религията на несигурността

  и това е благодарение на Епъл и правителството на САЩ защото целия този спор я породи.

  Всичко е пазар - търсиш ли сигурност получаваш бърза несигурност в отговор и по висока цена за да я получиш. Не търсиш сигурност и гаранции, но ги имаш на момента на нормална цена. Познато е.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 39. 39 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Съмнявам се че Бащите-основатели на САЩ биха се потресли.

  да не забряваме, че те са били богати хора робовладелци , и са имали правото дори да си убият робите ако поискат, и сигурно са го правили.

  Едва ли ще се потресат от някакви бюрократични дреболии

 40. 40 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#34] от "Калата":
  Едуард Сноудън добре ги описва чрез разкритията си, какви антиамерикански образувания са и НСА и ФБР и ЦРУ.

  ----------
  те са си американски, но са на американския елит, не на Бай Джон фермера.

  Както и в Бъглария, а и навсякъде по света в цивилизованите държави, тайните служби се контролират от елита на страната - икономически, финансов, политически, военен ... не от хората на улицата.

 41. 41 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Гледам мурзишлите и тук са се развихрили, нека, дано им стигнат заработените рубли. А истината е една и много проста, но не за прости хора - на ФБР им трябва и формация, която да ползват като доказателство, за да обвинят трети лица т.е. помагачите на терориста. Иначе не им е проблем да имат информацията, от НСА или по други канали, но те не са допустими доказателства, а там делата се решават от доказателствата, за разлика от бантустана ни например. А Епъл си правят пиар, че видиш ли системите им били заключени... Лошо няма, като гръмнат тангата някой Епълец, да не реват, че ФБР не ги били хващали, както у нас боцката реве, че съда ги пускал.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 42. 42 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Весело

  [quote#36:"fifth"]А и половината от бащите основатели са били расисти, те ще се шокират още като видят Обама.[/quote]
  Именно.Това по-скоро би ги потресло.

 43. 43 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#36] от "fifth":

  Те са си били направо робовладелци, ама то и демокрацията в Америка им е такава. Едно се говори, друго се върши. Термина двоен стандарт направо им лепне, от всякъде!

 44. 44 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Все пак една компания може да се опъне на ФБР...я опитайте тук да се опънете на ДАНС или в Русия на ФСБ,резултата ще е много любопитен,да не кажа смъртоносен.
  Демокрацията трябва да се отстоява от всеки ,всеки ден...тя не е естественно състояние на човека и обществата му, и за нея трябва дасе полагат грижи и .."да имаш дупе"-както тук се изразява позиция на разбираемо му!

 45. 45 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#41] от "The_Curious":

  Тъй, тъй. Повярвахме ти.
  Щото някой и някога е спирал отвличането на хора и държането им противозаконно навсякъде по света от САЩ? Даже такъв затвор искаха да строят в България. Направиха го в Полша!

 46. 46 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":

  Стига демагогия!
  Дай статистика, коко работят из разни тайни служби за следене и подслушване. Колко в Шерифства и колко им е само военната полиция.
  Сега чакаме данни, за най-малката армия в света- на САЩ. За най-малкият и бюджет и за липсата на всякакви бази по света. Освен 3-4 в България, ама те са тук по погрешка!

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Службите навсякъде си вършат работата не както е по-добре и законно, а както е възможно. Типичен случай е у нас. Всъщност въпросът винаги опира до пари. Ако имат, ще намерят начин да ни подслушват, ако нямат, ще ни зарежат.

 48. 48 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Те биха се потресли и от много други неща.... уви.

 49. 49 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":
  Колко са полицаите в една държава / бройки на глава от населението / няма никаква връзка с това дали една държава е полицейска или не е такава. Така, че примера ти е абсолютно неадекватен.

 50. 50 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Apple да се благодари, че времената са други. Ако по времето на "бащите" откажеха да сътрудничат на властта за предотвратяване на терористичен акт, щяха да ги разстрелят.

 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  До коментар [#3] от "Алф":
  Що ли се карат, ша дойде един талант и ша ги хакне.
  ----------
  Не е толкова проста тя.

  А дори да "намерят талант"- пак беля!
  Защото хакнатото не може да бъде представено в съда като доказателство, доколкото би било незаконно получено.

 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#3] от "Алф":
  Опс, и да довърша ...

  А дори и да приеме съда хакнатото от ФБР като доказателство - много е оспорима тяхната достоверност от подсъдимите, доколкото "разшифровката" не е на Епъл, а по друг модел.

 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  “Според нея американската Агенция за национална сигурност (NSA) може да е от помощ и не разбира защо не е потърсена.”

  Явно ФБР все още държат в гардероба скелета на Дж. Едгар Хувър!

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#1] от "dgd":

  Дрогарьо, тук говорим за основателите на САЩ, не сесесере.

  Every cradle is a grave.
 55. 55 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  [quote#41:"The_Curious"]А Епъл си правят пиар, че видиш ли системите им били заключени..[/quote]
  То, терористите си гърмят и без Ейпъл... От друга страна е тъпо, да искаш всички хора да не си заключват вратите, че полицията да може да проверява двайсетина апартамента за нелегални обитатели... Тъпо се получава. А и само едно телефонно обаждане или местоположение на апарата доказано по официален път, надали е достатъчно за присъда в такава област като тероризъм. Отделно, че няма да е първия случай, когато да има прихваната информация от терористи, да има пуснати доклади и никой нагоре по веригата да не им обърне внимание... Просто претрупването с информация (което ще се случи, ако на ФБР им се отвори парашута) ще пречи по същия начин както и липсата на информация. При тероризма няма файда от последващи разследвания и прослушване на записи, щото целта му е самия акт, а не прикриване на следите (особено когато и преките извършители умират по време на акта), което обезсмисля отварянето на телефоните по подозрения в тероризъм.
  Не ги мислете ФБР, те имаха идея да правят суперкомпютър, който да търси в цялата мрежа определени схеми и модели, и да хваща престъпните организации по моделите им, а не по директни записи и подслушвания...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#41] от "The_Curious":
  А Епъл си правят пиар, че видиш ли системите им били заключени... Лошо няма, като гръмнат тангата някой Епълец, да не реват, че ФБР не ги били хващали ...
  ------------------------
  Нещо сте се объркАл ...
  Нали ФБР ги е фанАло, сагата е само за доказателства вече за пред съда. При това не единствените!

  И какво му е лошото Епъл да си правят рекламата?
  На всичкото отгоре всички са на далавера от дебатирането на принципните казуси, които изникват покрай тази борба. И от пи-ар-а на Епъл включително ...
  Че на американската система точно това и е най-доброто!

 57. 57 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#16:"Калата"]Заради това убиха Кенеди, Кадафи, Садам[/quote]
  Садам се опита да продава петрол за истински пари, а не за долари.
  Сега и Иран се опитват да направят същото, да се готвят за инванзия.

 58. 58 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 868 Весело

  Еми прави са от Епъл! И у нас Хан Крум би бил потресен от състоянието на ДАНС и Съдебната система ))))

 59. 59 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1120 Весело

  До коментар [#51] от "xm...":


  До коментар [#52] от "xm...":

  И из това казвам, искат да вървят според закона, съд, присъди и пр. Събирането на информация, което е в голяма степен пак тяхно занимание, правят май по-тихо. Предполагам в най-важните случаи с разрешение, но интересно какво разрешение получиха за подслушване за европейски политици?  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 60. 60 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#18] от "Злото ченге":

  Благодарение на технологиите, дойдоха едни години, в които не всеки код може да бъде разбит.

  Криптирането работи с математически алгоритми, които правят разчитането на информацията без ключ почти невъзможно. Единствената възможност е чрез така наречения "брут форс" или по нашенски налучкване. В момента общо достъпен безплатен софтуер предлага 512 битово криптиране, което за да се разбие на типичен компютър ще отнеме приблизително 3 х 10 на 64-та степен (10 със 64 нули) години. Дори цялото човечество да се хване да го смята пак са милиони години.

  Та нормално е и ФБР да се затрудняват. Но си имат други класически начини да достигнат до тази информация. Най-вече да си препитат приятелчетата от Саудитска Арабия, те може и да им я дадат директно.

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  До коментар [#12] от "Граждани за Европейско либерално беззаконие":

  ” Този, който заменя основните си свободи за малко временна сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност.”
  Казал го е Бенджамин Франклин.

 62. 62 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#56:"xm..."]Нали ФБР ги е фанАло, сагата е само за доказателства вече за пред съда.[/quote]
  Точно това казвам и аз, и нямам нищо против ПиАр-а на Епъл.

  [quote#56:"xm..."]всички са на далавера от дебатирането на принципните казуси[/quote] - също съгласен.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 63. 63 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#13:"karni"]конституцията никой не я бръсне за слива.
  Посочват те с пръст ти си терорист[/quote]

  Всъщност Конституцията си е съвсем наред, но явно си мислите, че тяхната конституция се отнася за всеки човек на Земята? Не, само за американците се отнася. Техните собствени терористи си ги съдят в техните съдилища - справка: Тимоти Маквей и др.п.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 64. 64 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако не беше терорист, а някой обикновен човек, с 3 глоби за паркиране и едно хулиганство досега три пъти щяхте да сте му отворили телефона и никой нямаше да разбере....

  Смешни позьори!

  А е и доста съмнително founding fathers да защитят точно един убиец на деца, а Кук?

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK