Facebook Messenger също ще предлага чатботове на своите 900 млн. потребители

Facebook Messenger също ще предлага чатботове на своите 900 млн. потребители

© Beck Diefenbach, ReutersFacebook Messenger също ще предлага на потребителите да разговарят с чатботове. Това са автоматизирани алгоритми, които, подобно на асистентите като Siri и Cortana, могат да отговарят на определени въпроси на потребителите. Според информация на онлайн изданието TechCrunch компанията ще обяви официално новата функция следващата седмица по време на конференцията си F8.


Чатботовете може да заменят телефоните за клиенти и да осъщестяват първите стъпки на комуникацията между потребителите и фирмите. Някои от създателите на приложения вече са получили достъп до необходимия софтуер, който ще им позволи да използват чатботове и функции за чат на живо, които да добавят към интернет страниците и приложенията си.


Първоначално възможностите на чатботовете няма да са кой знае колко големи. Те ще могат да отговарят на няколко основни въпроса, но постепенно ще получават все повече способности. Например готови, структурирани отговори с изображения, линкове към съответния сайт или страница на сайта например, за да се направи резервация.


Постепенно чатботовете ще "излязат" отвъд Messenger. Facebook ще позволи те да могат да се интегрират и в сайтовете на компаниите. Така те постепенно ще заменят телефоните за връзка и ще конкурират останалите платформи за онлайн комуникация на клиенти с дадена фирма. Компанията не коментира тази тема, но пък споделя, че Messenger вече има над 900 млн. активни потребители месечно. Това превръща чат приложението в много сериозен фактор в амбициите на Facebook да се превърне в платформа за комуникация не само между хората, но и за бизнес цели.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK