Бъдещето според Facebook (видео)

Бъдещето според Facebook (видео)

© FacebookЦелта на Facebook и всички, които работят с и за компанията, е да позволи на хората по света да споделят всичко с всеки, заяви основателят на Facebook Марк Зукърбърг по време на годишната конференция на компанията F8. Това е и основата, на която е разработен новият 10-годишен план на интернет гиганта


"Преди години живеехме в свят на изолирани общества. Днес държавите работят една с друга по-лесно от всякога и станахме глобално общество. Пътувайки по света обаче виждам, че хората отново се затварят в себе си и искат да се дистанцират от тези, които не са като тях. Някои искат да блокират интернет, други налагат ограничения в движението на хора, имиграцията и т.н. Когато искаш да промениш света, трябва да си оптимист. За надеждата трябва кураж, за да може да победи страха", коментира Зукърбърг.


"Днес животите ни са свързани. Няма значение дали приемаме бежанци, търсим лечения на болести, борим се с промените в климата. Трябва да имаме куража да видим, че пътят напред е да се събираме заедно, а не да се делим. Ние сме едно общество. Майката в Индия, която иска работа, за да израхнва семейството си. Таткото в САЩ, който иска чиста планета за децата си. Момичето в Сиера Леоне, което иска по-добро здравеопазване. Малкото момче в Сирия, което се опитва да направи най-доброто за живота си. Трябва да работим много и затова нашата работа е много важна, защото даваме глас на хората и им помагаме да се обединяват и да строят мостове помежду си, а не стени", допълни основателят на Facebook.
Краткосрочните планове


Всичко това е и базата на неговия 10-годишен план за развитие на компанията. Той е разделен на три етапа, всеки с различен основен фокус и крайни цели. Първите три години са посветени на ядрото на Facebook - самата социална мрежа. Ще има още подобрения по нея и доразвиване на съществуващите функции. Основният фокус попада в първите пет години на плана.


Бъдещето според Facebook (видео)

© Facebook


Там е поставено развитието на шест конкретни отделни приложения - Mesenger, WhatsApp, Instagram, Groups, Search и Video. Последните три все още са основна част от самия Facebook и вероятно за сега ще останат такива. Те обаче ще претърпят много сериозно развитие и ще бъдат обособени като ключови елементи от социалната мрежа.


"В началото сме на златната ера на онлайн видеото", коментира Зукърбърг. Според него видеото ще промени света на технологиите така, както мобилните телефони. Основно влияние ще има стриймингът. Компанията ще заложи много на него и обяви, че пуска софтуерен пакет, който ще позволи на програмистите да създават най-различни приложения за стрийминг на живо във Facebook, например от дронове.


Messenger също ще продължи по пътя ви на преобразяване в самостоятелна платформа за комуникация. "Никой не иска да инсталира отделно приложение за всеки бизнес или услуга, която иска да използва. Трябва да можеш просто да им изпращаш съобщения", смята Зукърбърг. Той официализира пускането на чатботове - автоматизирани алгоритми, които ще могат да водят базови разговори с потребителите по съответни теми.


Дългосрочната мисия


Макар че бяха посочени в плана, Зукърбърг не каза нищо за предстоящето развитие на WhatsApp и Instagram. Вместо това се насочи към крайната цел - трите основни сфери, върху, които Facebook ще работи в рамките на следващото десетилетие: Свързаност, Изкуствен интелект и Виртуална и добавена реалност.


В момента има 4 млрд. души по света, които не използват интернет, посочи Зукърбърг. Има три причини. Първата е, че за 1 млрд. от тях, просто няма достъп до мрежата. За друг 1 млрд. души, мрежа има, но те нямат финансовата възможност да си позволят абонамент. А за останалите 2 млрд. души има всички условия, но те просто не виждат причина да използват интернет. Затова Facebook работи по добре известните вече проекти за разпространение на интернет достъп чрез дронове, помага за намаляването на разходите на телекомите и намаляването на трафика от приложенията. Услугата Free Basics, която цели да покаже на хората ползите от интернет, пък вече се използва от 25 млн. души в 37 държави, допълни още Зукърбърг.


Втората основна цел в 10-годишния хоризонт е развитието на изкуствен интелект. Занапред Facebook ще може да "чете" статиите и да "вижда" снимките и видео клиповете, за да разбира тяхното съдържание. Това ще позволи на социалната мрежа да подбира по-релевантно и смислено съдържание за всеки потребител. Освен това Facebook иска да създаде системи, които са по-добри от хората в анализирането и разпознаването на обекти, лица и т.н., допълни Зукърбърг.


Третата цел е виртуалната и добавена реалност. Тя може да бъде най-социалната платформа, защото ще позволи на двама души, които физически са далеч един от друг, да се "видят" на едно и също място и например да играят заедно във виртуален свят или да работят. Зукърбърг посочи и най-голямата си амбиция, за която сподели, че "ще се наложи да поработим доста, за да се случи". А именно сегашните обемисти комплекти за виртуална реалност да бъдат заменени от най-обикновени на пръв поглед очила, които да комбинират в себе си виртуална и добавена реалност.


"Добавената реалност ще ни даде още много възможности. Вместо да си показваме дребни снимки на екраните на телефоните, ще може да ги "разпъваме" на огромни трансперанти пред очите си. Физическите обекти като телевизори например ще могат да изчезнат и да бъдат заменени от приложения за по един долар", прогнозира още той. За да се случи всичко това обаче, не само Facebook, но и всички партньори на компанията ще трябва да положат още много усилия и да работят съвместно за постигането на общите цели, отново подчерта за финал Зукърбърг. Само така след 10 години светът ще може да е обединен и да се наслаждава на ползите от новите технологии, смята той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3800 Неутрално

  Бъдещето им е Индия. Иначе, днес излезе инфо, че за последните 5 год. публикуването на лична информация - снимки, клипове и др. е намаляло с 25%. И са много обезпокоени!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Този отвртеняк направи комуникацията напълно безинтересна.
  Да не говорим, че чрез неговите комплекси въплатени във функцията на фейсбук, задрстват и изкривяват човешките взаимоотношения.
  Като го срещнеш на живо и мълчи като тапа, напишеш му съобщение и му светват очите.
  Хората не говорят със себе си, те си пращат смайлита, снимки и готови фрази- това е бъдещето

  nemo malus felix, minime corruptor.
 3. 3 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Бъдещето на фейса е:
  - Сабалян слизах у мазето и съм пропуснала да го отбележа. Многу са извинявам.

 4. 4 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Това момченце, струва ми се се е зело за безсмъртно...и що така, требва си споделям всичко с всеки...???

  Форумът е в будна кома...
 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 975 Весело

  [quote#0:"статиа"] други налагат ограничения в движението на хора, имиграцията и т.н. Когато искаш да промениш света, трябва да си оптимист. [/quote] А трябва да заради нечии оптимизъм да позволим слободно заселване на цялата измет на света в Европа?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Лееекинко се е объркал. За ония 2млд, дето не виждали смисъл. Не виждат смисъл НЕ да не ползват интернет изобщо, а не виждат смисъл да си губят времето ИМЕННО с неговата тъпня. Аз съм един от тях.

 7. 7 Профил на mencey
  mencey
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Целта на Facebook и всички, които работят с и за компанията, е да позволи на хората по света да споделят всичко с всеки.."

  А защо например като за начало Фейсбук не сподели част от печалбата си с нас? Май му викаха "плащане на данъци" на това.. След като всеки ден милиони българи правят импресии и кликат във Фейсбук, колко лева данъци е платила компанията в България? Май нула? Или "всеки да споделя всичко с всеки" не се отнася за тяхната фирма, а само за нас балъците-потребители?

 8. 8 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1288 Любопитно

  И как точно ще ме накара/провокира/привлече да си направя профил във Фейса?
  Аз до сега нямам, та сега ли....?

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 9. 9 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Имахме навремето такъв класен ръководител, който после се оказа от ДС. Та тоя момък се правеше на свободомислещ и на любител фотограф. В часа на класния искаше всеки да се отпусне и да си говорим помежду си за ......Запада,.....колко е по- хубав. А той ни слушаше, окуражаваше и си драскаше на едно листче......очите му добри , добри......а устничките такива тънки и стиснати.......
  Та и Зукърбърг/ за който службите нямат против като за Ябълката/, се усмихва и шепне.......споделяйте си, споделяйте си....а апаратчетата записват.

 10. 10 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  Фейса и туитър са ми е странни. Когато стадото се юрна им се хилех - па ше дойдете у локалните форуми да се заяждаме, немате шанс да сте звизди. Аз дето реално съм харизматичен дюд, простея по локални форуми, па вие ли ше сте звизди?

  Ся като понамаля търпаната, мое си направа фейс и туит акаунт. Яките звизди грееме с леко закъснение

  Facing Worlds
 11. 11 Профил на Maxim Nenkov
  Maxim Nenkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  How to find out that someone is not using Facebook? Wait a bit and they will tell you themselves.

  ПП Аз не знам не-ползващите как събират всички новини, които ги интересуват на едно място. Хартиен вестник ли си купуват или може би по старомодния начин: www...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 12. 12 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело

  от сия статия и коментарите под нея разбираме, че в следващите 10 години сички многознайковци от форуми като тоз ше додат да многознайстват у фезбука... ако доживеят дотогаз...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 13. 13 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Само така след 10 години светът ще може да е обединен
  ----------
  Бях отписал надеждата светът някога да бъде обединен, поради особености на биологичния ни вид. Пропуснал съм да прозра мощта на фейсбук, със сигурност това е решението на световните проблеми. Настроение - подигравателно.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1122 Весело

  Абе и аз не ползвам кредитни карти, но на банките им е през оная работа. Същото е и с Фейсбук, той се цели в ауидитория от 4 милиарда души, ползваш не ползваш все тая.
  Имат кеш да купят всяка изгряваща звезда, така че какво да добавиш. Да му мислят мобилните оператори, по неговите приказки светът до 10 -години ще е различен. International Telephone & Telegraph имаха близо стотина да се преустроят, а сега всичко е на педал.....

 16. 16 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  фейсбук си отива.. който не вярва - д апита тиийнейджърите..
  Популярността му спада месец след месец..

 17. 17 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 448 Любопитно

  "Целта на Facebook и всички, които работят с и за компанията, е да позволи на хората по света да споделят всичко с всеки"

  А какво стана със завета на Вито Корлеоне!!
  "никога не допускай някой извън семейството да разбере какво мислиш. Никога не им позволявай да узнаят какво ти е на душата"

 18. 18 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#6] от "luda_krava":

  Чакам момента, в който Марк ще му щукне, че ФБ е до тук и ще дръпне шалтера, тогава ще гледаме естествен подбор, както е описан по дебелите книги.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 19. 19 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Fakebook

  Апокалипсисът апокалиптичен
 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "други налагат ограничения в движението на хора, имиграцията и т.н."

  Ето ви го - още един соросоид,. и той както и татко сорос иска едно - общ глобален пазар за продукта си.. колкото повече скандали, войни, проблеми - по-добре - новините растат, а оттам и пачалбата му..

  А и той да е отгоре и да контролира, да контролира...

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#16] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Това, ако е вярно, е добра новина. Така де, едно време като ритахме топка и се събирахме пред блока, да не беше лошо?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 23. 23 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#20] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Глобалният пазар не се равнява на скандали, войни и проблеми, а на глобализацията и на това какво искат потребителите и какво предприемачите могат да предложат. В случая това, което предлага Зукърбърг е социална мрежа, в която хората определят какво ще се коментира и какви новини ще ти изкачат.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 24. 24 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#21:"hhhuuunnnn"]нямащи нищо общо с мнението на средния българин [/quote]
  И ти разбира се си най-представителната извадка на средния българин

 25. 25 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2141 Весело

  До коментар [#11] от "Maxim Nenkov":

  Не е нужно да се събират всичките новини. Дори и да се изключат 50-те процента откровени лъжи и фейкове, човешкият мозък не може физически да анализира останалата информация. Затова се прилага "старомодния начин" - www към доказан достоверен източник и към информация, която може да бъде анализирана.
  Не е нужно всеки да е идиот като мене за да виси 90% от времето в интернет в държавните регистри, но аз на друга информация не вярвам. Дори и тази от държавните регистри я проверявам за логическа съвместимост. Например, "облачната технология" (предоставянето на пространство за съхранение от Гугъл, Ейпъл, Майкрософт, Леново и т.н.) не отговаря на логическия критерий за контрол - сиреч веднъж записана информацията притежателят й не може да я изтрие, не може да е сигурен, че е изтрил. Та с една дума, новина от "облака" няма стойност, поне за мен.

 26. 26 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#24] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  По важното е че вие представлявате представителна извадка за не българите задунайски русофилистици .И между другото колкото и да мразите Фейсбук той ще продължи още дълго време да съществува .

 27. 27 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#21] от "hhhuuunnnn":

  Абсолютно вярно и точно мнение

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#14] от "zawert":

  Винаги е така. Някои хора творят бъдещето, други им обясняват колко са тъпи, докато еволюцията профучава покрай тях.
  Лош Фейсбук... Хората очевидно не осъзнават, че не платформата е лоша - напротив, перфектна е. Проблемът е в тъпотата на хората и в начина, по който самите те я използват. На мен ми харесва.
  И се били притеснили, че хората споделяли по-малко лична информация..., колко трябва да си тъп, за да го напишеш...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Виртуална реалност? Не, благодаря!

  "Наистина е много забавно. Ще бъде даже още по-забавно, когато ще имаме възможност да инсталираме четвъртата телевизионна стена. Според теб колко време трябва да спестяваме, за да махнем четвъртата обикновена стена и да инсталираме на нейно място телевизионна?"

  Из 451° по Фаренхайт (Рей Бредбъри)

  http://rodenivbg.com
 30. 30 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  Проблемът на Марк май са тия 2млрд, които имат възможност и ползват Интернет, но не ползват Фейса и виртуалната му реалност.
  Коренът на успеха на Фейса е точно във виртуалната реалност. Колко си спомнят, че станаха популярни и с виртуалните си "ферми", където с часове матряла се забавляваше да си "копа" градинки с репички и домати.
  Това мина.
  Сега матряла се кефи като изкудкудяка по фейса за нещо си.
  Не можем да се отървем от генетичния са багаж, това е верно.
  Проблемът на Марк е, защо милиарди ползват интернет, споделят разбира се разни неща, когато и си когото сметнат за необходимо, но упорито отказват да ползват канала на Фейса.
  Ами това в края на крайщата си е бизнес проблем на Марк и акционерите му, не на тези които по техни си причини са решили да не ползват мрежата им.
  Засега имаме възможност за избор, за по-нататък ще видим.

 31. 31 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не мога да разбера това плюене по Фейсбук.Като не ви харесва просто не го ползвайте.Аз чрез Фейсбук поддържам връзка с много съученици,състуденти и познати от казармата.С които без тази мрежа просто нямаше как да контактувам.А и най-важното-запознах се с жена ми чрез Фейсбук.И сега вече имаме дете.
  Този форум се превърна в бабешка сбирка пред блока-оплюват всичко и всеки.

 32. 32 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#1] от "hamilton F1":.......

  Димка, мъгла / истината е брутална гледайте филма->

  Citizenfour - (with Edward Snowden )

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 33. 33 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 571 Неутрално

  https://pbs.twimg.com/media/Cbw_bXzWAAIt_ap.jpg:large

  Добре дошли в розовото бъдеще... розово е поне докато сте с 3Д цайсите.

 34. 34 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Преди няколко дни четох новина, казваща много. В изследване през 1990 в стотина държави населението на разни страни като Нигерия, Етиопия и тем подобни са на едни от челните места по щастие. Въпросът е бил щастливи ли се чувствате? След масовото навлизане на Интернет и именно социалните мрежи навсякъде по света двадесет и три години същата анкета в същите държави показва тотален срив на разбирането за щастие :) и тези, които са били на челните места, се оказват най-нещастните в света. Така че... Май не е много хубаво и малко да знаеш, и много да знаеш.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 35. 35 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  До коментар [#2] от "СДС":
  "Хората не говорят със себе си, те си пращат смайлита, снимки и готови фрази- това е бъдещето"
  ---------------
  Тотален контрол.

 36. 36 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Малкото евр..о уайно дали е разбрало, че и други искат да са като него - сайтове, мрежи, форуми, електр. магазинии, обичат да се "ровят" у чужди кофи за боклук. Хеле пък наш убавец цв. цв.

 37. 37 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2053 Весело

  [quote#34:"Doichin Stefanov"]Така че... Май не е много хубаво и малко да знаеш, и много да знаеш. [/quote]
  Знанието поражда истини, а истината не винаги ни се харесва.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 38. 38 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#31] от "mushashi":

  Напълно подкрепям мнението ти. И моето е същото. Предимствата на Фейсбук са много, самата мрежа е уникална по същността си и е супер, че я има. Пък на който не му харесва, да си остане дигитално хипи.

 39. 39 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 786 Разстроено

  Те ще избират как да живеем... Не ме кефи, дано някак спрат тази част от "идеите".

 40. 40 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Със Зукърбърг или без него, бъдещето не е кой знае колко розово. "Фейсбук"си е една чудесна машина за изглаждане на мозъци, точно каквато е необходима на глобалната човекомелачка. Момчето зове за оптимизъм, но преди оптимизма човек трябва да просто да е нахранен. Точно тук се срива цялата глобална измишльотина - още милиард, два, три към населението на земята и оптимистичното бърборене на бърговци ще потъне в мрачни реалности, в сравнение с които и най-фантастичните сценарии и прогнози ще изглеждат сиви.

 41. 41 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  [quote#3:"napitbratmu"]Бъдещето на фейса е:
  - Сабалян слизах у мазето и съм пропуснала да го отбележа. Многу са извинявам. [/quote]

  Наблюденията ми показват, че степента и честотата на ползване на фейсбоок е правопропорционално на празноглавието. Дано не съм права.

 42. 42 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 439 Неутрално

  [quote#31:"mushashi"]Не мога да разбера това плюене по Фейсбук.[/quote]

  Принципно си прав, но ще ти обясня тази част. Проблемът е, че г-н Марк явно смята, че всички трябва да са там. Насила хубост не става, но той нали не е българин, не я знае тая...


  [quote#41:"Мондиана"]степента и честотата на ползване на фейсбоок е правопропорционално на празноглавието. Дано не съм права.[/quote]

  Не сте права. Зависимостта е логаритмична

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 43. 43 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#34] от "Doichin Stefanov":

  Мда, често е по-добре да не знаеш колко си прост. Ето арабските м@#[email protected]&и, нагледаха се на телевизия и Интернет и решиха и те да заживеят като бели хора. Само дето така не става.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 44. 44 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#26] от "zawert":

  В Русия има и други соц. мрежи, например VK ( В Контакте). Направи си профил.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 45. 45 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#42] от "Mark Twain":

  Ами той като всеки бизнесмен предлага продукт нормално е да го промотира.Още повече тази услуга е безплатна за потребителите-как си вади парите мен не ме бърка,важното е че не плащам и един лев за ползването на Фейсбук.Който иска да го ползва,който не иска да не го прави.Те и "Пещерска ракия"рекламират ама аз като не пия алкохол няма как да си купя.Но не плюя по производителите на тази ракия.
  Това тук си е дежурният хейт-оплюва се всеки и всичко.Вчера оплюха Григор Димитров,че е паднал от тенисист,който е 11 места по-напред в ранглистата.Фейсбук бил промивал мозъци-как точно промива като не е сайт като този и няма публикации.Общуваш единствено с хора,които са ти приятели.И има опция ако не ти хареса някоя статия,която те са постнали, да не я виждаш повече.Чрез Фейсбук събрахме средства и помогнахме за лечението на един болен съученик.Аз пък се запознах с жена ми.Само тия две неща стигат да съм благодарен за съществуването на Фейсбук.

 46. 46 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2053 Весело

  [quote#40:"Мърмор"] Точно тук се срива цялата глобална измишльотина - още милиард, два, три към населението на земята и оптимистичното бърборене на бърговци ще потъне в мрачни реалности, в сравнение с които и най-фантастичните сценарии и прогнози ще изглеждат сиви.[/quote]
  В цялата човешка история, хората са били на ръба на ресурсите и... от 80млн през средновековието, Европа днес наброява 500 и изнася храни...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 47. 47 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ФБ си има хубави и лоши страни. Всеки си тегли чертата и решава какво, колко и как да го публикува.

 48. 48 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Целта на Facebook и всички, които работят с и за компанията, е да позволи на хората по света да споделят всичко с всеки...
  ЦРУ харесва това!

 49. 49 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 541 Весело

  95% от аудиторията не изглежда да е гледала видеото и да е разбрала, каква е изобщо визията на организацията за бъдещите десет години. Той им обяснява, че ап за 1 долар може би бил заместил купуването на физически телевизор, те мостове още взривяват и го плашат, че нямало да се регистрират в компанията му

  Kalin
 50. 50 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 541 Весело
 51. 51 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#49] от "Kalin":

  Важното е да има бунтари!

 52. 52 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Понеже нямам файсбуук ....мога да ти го кажа ...БАЛ съм ти ПРИЛОЖЕНИЯТА...да го духахаш .... и Ти и всичите въф Фейсбуук ....олигофрени

 53. 53 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  ползвах фейсбук 1 година
  и го изтрих, след като видях известие
  кой мой "приятел" има рожден ден.
  е тогава ми прекипя. казах си-
  не е фейсбук човека, който ще ми казва кои
  са ми приятели. направо не ми го побира акъла
  какво правят хората там. това е абсолютно безмислено нещо.
  без него, като с него.

 54. 54 Профил на cointelpro
  cointelpro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#49:"Kalin"]Той им обяснява, че ап за 1 долар може би бил заместил купуването на физически телевизор[/quote]

  Ние ако чакаме "аповете" да ни оправят живота, далеч няма да стигнем. Зукърбърг явно е късоглед, ако мисли, че след 5 години все още ще се ползва тая платформа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK