Това го имам на моята Лумия още от преди 2-3 години. Попаднах на тази функция съвсем случайно като насочих камерата към някаква бутилка с безалкохолно и изведнъж се появи превод.
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
Eдно приложение е "силно"
колкото най-слабото му звено
"Приложението ще може да се използва и за превод на текст в реално време. За целта потребитлеят може просто да активира камерата на телефона и да я задържи над табелата. На екрана веднага ще се появи превод. Освен това се добавят и 34 нови езика, които дори могат да бъдат изтеглени на самото устройство и да се използват за превод на текстове без постоянна връзка с интернет. Конкретно преводът от изображения за сега се поддържа на 21 езика.
Българският е част само от езиковите пакети за офлайн превод, но не и за превод от снимки."
Ако имат предвид написаното под рисунките в комиксите, това всеки може да го направи....Дори от китайски!
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
[quote#5:"Darth Plagueis"]Функция на 5 години или повече. Някой пак не е разбрал статията, която превежда... [/quote]
Под снимката пише:
Технологията се използва в Windows Phone от 2010 г. насам.
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
Големият превод пада сигурно. Единственото, до което доведе масовият машинен превод, е занижаване на критериите на потребителите. Хората четат абсолютни гадости в гугъл транслейт и ги намират за полезни. Страх ме е да си представя превод на меню -- точно там без познания по кухня трудно можеш да си полезен. Има толкова много омоними и неологизми.
Ама какво да се прави -- технологиите никого не са направили по-умен.
[quote#1:"je suis Panama"]Попаднах на тази функция съвсем случайно като насочих камерата към някаква бутилка с безалкохолно и изведнъж се появи превод...[/quote]
[quote#13:"Darth Plagueis"]А в статията какво пише? ЧЕ дори пише, че нямало български, което не е вярно. [/quote]
Пише, че за Андроид това е положението... Но не и за системите с Windows Phone насетне.
Както казах, аз съм с Лумия 650 и одеве пробвах отново. Малко трудно намерих тази функция (много неинтуитивно меню има Уиндоуз 8.1), и го пробвах отново. Верно, че прави дървен превод (както всяка OCR програма), но все пак може да се вдене за какво иде реч. Приложението би било по-полезно за англоговорящи на посещение в България за които основателно се предполага, че и бъкел не вдяват от български език (в комплект с кирилицата)
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
[quote#16:"je suis Panama"]Както казах, аз съм с Лумия 650 и одеве пробвах отново. Малко трудно намерих тази функция (много неинтуитивно меню има Уиндоуз 8.1), и го пробвах отново. [/quote]
от кога Лумия 650 има виндовс 8.1 ?
Аз мисля че друго има в предвид. В настоящия технологичен век доста от нещата които е вършел човек сега се правят от машини. Това предполага повече мързел или ако щеш нежелание за усвояване на знания и умения.
Например: Колко от пишещите тук могат да запалят огън по начините показани в предаванията по дискавъри? Колко души биха учили чужди езици ако машинния превод един ден стане съвършен?
[quote#20:"stg"]от кога Лумия 650 има виндовс 8.1 ? [/quote]
Ами при мене е от 2-3 години (от когато го купих - това бе първият модел с инсталиран фабрично 8.1)
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
[quote#21:"kokoto2"]В настоящия технологичен век доста от нещата които е вършел човек сега се правят от машини. Това предполага повече мързел или ако щеш нежелание за усвояване на знания и умения.
Например: Колко от пишещите тук могат да запалят огън по начините показани в предаванията по дискавъри? Колко души биха учили чужди езици ако машинния превод един ден стане съвършен? [/quote]
Това е изключително повърхностен начин за определяне на технологията (преди да се приеме като обида, не е такава целта ми, просто гледна точка).
Много от нещата, които човек е вършил, се правят от машини, защото е по-ефективно и създава желание за личностен напредък. Да се казва, че технологията ни прави по-глупави и мързеливи е просто несериозно.
Много хора използват технологичния напредък, за да не мислят, но за тези, които искат да се развиват, то технологиите им позволяват да достигнат много по-висока степен от когато и да било.
Вместо 1000 човека да копаят, сеят, поливат, пръскат и жънат градина, сега се изисква един по-техническо интелигентен работник, да мине с машина и да свърши работата за час, наместо цял месец на милост от времето.
Ако човек иска нещо повече от това да копае градината на ръка, то той има възможността да се изучи, така че да използва наличната технология (или да създаде иновативна такава), която да подпомогне дейността му с по-добри резултати.
Винаги е имало такива, които предпочитат да дремят под сянката, или да си карат по елементарните методи, защото отказват да приемат нещо по-сложно в живота си. Но винаги е имало други, които търсят личностен и технологичен напредък, който с времето ще подпомогне и живота на дремещите.
Вярно, не много хора могат да запалят огън от нищото, защото просто не е нужно. Интересно изживяване е на къмпинг, но при съществуването на по-напреднали методи за създаване на огън, тази енергия може да се използва за други, по-градивни дейности.
Учене на езици е доста голям балон. Масово се учат по два, три чужди, но колко от тях реално се ползват и не се забравят до две години?
Ако технологията позволява моментално разбиране между хората, то това е само предимство. Наместо затруднения, размяната на информация ще става по-плавно и с това ще се създаде технологичен напредък. Пак ще се учат езици от желаещи, пак ще има хора, които да се местят в чужди страни, но границите, съществуващи сега, просто няма да са пречка.
Микромеките, а може би "Микромеки-България", пак:–)(!) "изкъртиха миФките"! Върху "машинният превод" работят доста ИТ фирми и естествено, М$ като купят някоя, да си присвоят "първенството"! Но няма лошо, за всекивлак си има пътници!
"Едно време" всички питекантропи са можели да запалят огън по тези начини, но някакси съм убеден, че и най- умният питекантроп е по- тъп и от най- тъпия наш съвременник...
С други думи- нещо, което не ни трябва- "отпада" с времето. Като например опашките ни- закърняли са и сега имаме само опашната кост. И добре, че е така- аз например не бих се чувствал особено горд, ако мога да си гоня мухите с опашка, или да се захващам с нея по някакви клонове...
Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
[quote#12:"lechevalier"]. Страх ме е да си представя превод на меню -- точно там без познания по кухня[/quote]Какво точно му е страшното?Ето направи си хумус по този превод
1. Накиснете нахут в 8 чаши вода за една нощ.
2. Канализация на нахут и поставете в малка саксия. Добавяне на равно количество вода. Добавете содата и оставете да заври на силен огън. Когато бяла пяна започва сърфиране в пота, извадете го. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за около два часа.
3. Канализация на нахут. Резервирайте някои зърно на украсата, и се смила останалите в блендер или кухненски робот. Cool.
4. Смесете счукан чесън със сол и лимонов сок и се изсипва бавно в смилането. Разбърква се добре, за да се смила избелване. Изсипете сместа в шлифовъчни наземни нахут и разбъркайте добре.
5. За да служи: запържете кедрови ядки в тиган за няколко секунди, докато те са златни. Cool.
6. Място всяка плоча, 2 супени лъжици хумус и се поръсва върху нахут и кедрови ядки, че сме водени декорация. Поръсете зехтин над всичко. Поръсете кимиона (ако е необходимо) и се украсяват с магданоз.
P.S.Тази рецепта за същото ястие е по-добре преведена.Евала на "Гоогле транслате"!
● пудинг домашно тежеше по-малко от 1
● домашно сирене: 100% причина, че 30% от цената
● супи за зимата: 5 Рецепти дебели супи и топлина
Домашно хумус
рецепта блог Shuki Galili на хумусни маси . Блог ще намерите много повече рецепти за хумус, както и съвети и мнения хумус.
Съставки за накисване зърна и платени
1/2 паунда (от 2 до 2 1/2 чаши) нахут -. Е много важно да се използват пресни зърна и малки, и големи зърна, продавани в пакети в супермаркета Те препоръчва сортове българска мацка, мацка мадама мирта или Златокоска
2 пълни лъжици едра сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
5-3 скилидки чесън
1 малка глава лук
Осъществяване хумус
300 грама (1 1/4 чаши) тахан
1 до 1 1/2 чаши нахут готвене вода
1 чаена лъжичка сол
Сок от 2 лимона изцедени малка или лимонов сок + ниво сол чаена лъжичка лимонов (или малко по-малко)
1 чаена лъжичка кимион
сол
подготовка
1. превключва на нахут добре: ги поръсете на блюдо и премахване на примеси (камъни, например) и зърната не изглеждат добре - разбити, смален, изкривени или странно оцветени. Не се отказвайте на този етап - повредени зърна ароматизирани хумус хит.
2. изплакнат нахут, докато водата стане прозрачна. Drain.
3. Сложете в купа 2 пълни лъжици едра сол. Напълнете обилно с вода и добавете нахут. Накиснете овърнайт (или за най-малко 8 часа), и за предпочитане дори и повече. След няколко часа трябва да сложа купата в хладилника, не пропускайте да нахут. Важно е да се замени водата с прясна вода на всеки няколко часа, или най-малко веднъж или два пъти по време на накисване. С всяка смяна на водата трябва да сложи сол на дъното на купата отново.
4. В края на накисване, изплакнете с нахут.
5. Поставете нахут в саксия. Добавя се вода до височина 7-5 см над зърната.
6. · Добави на сода за хляб, лук и чесън. В този момент можете да добавите и други зеленчуци, които могат да дадат на вкус за хумус - например, магданоз. Във всеки случай, не се добавят сол, по никакъв начин.
7. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути (време на готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). Понякога обезмаслено разстояние пяната е създаден на повърхността и кожи, които се носят - и се разбърква. Гранули се получават, когато те се лесно синини между пръстите си - те трябва да бъдат много мек, но все още фирма (ако по време на готвене кожите са в отделни гранули след половин час огъня, извадете зърната в купа с помощта на решетъчна лъжица, измийте ги и ги триене заедно ръце Назад към пота и да продължи. готвене - сега кожите трябва лесно да се откъснат и да се носят гранули).
8. Извадете зеленчуците от пота. Хвърли лука и охраната на чесън (ние ще го използвате по-късно). Покрийте тигана и се оставя за няколко часа в хладилника да се охлади напълно.
9. Канализация на нахут (запази течности - да ги използват при изготвянето на нахут).
10. Място на нахут в кухненски робот с чесън и чаша течност за готвене. Blend за 3-2 минути, докато се получи гладка паста. Важни нахут не се затоплят, докато смилане - така, ако може да се контролира скоростта на процесора използва ниска скорост. Друг вариант е да периодично да спре обработка и получаване на хумус почивка. Има и няколко процесорни добавка кубчета лед.
11. Добавете част тахан и работи процесорът храна за още 2 минути на ниска скорост. работа на процесора, докато добавянето на останалата фрезоване, а след това добавете лимонов сок, кимион и сол. Някои хора добавят малко горещ зелен пипер. Добавете подправки и лимонов аромат постепенно и периодично, на нахут няма да бъде твърде пикантни. Ако е необходимо, добавете още малко на този етап от водата за готвене.
12. По-добре е да се яде на хумус няколко часа след приготвянето, и скоро (да го държи временно в хладилника). Имайте предвид, че след известно време хумус сгъсти, така че ако не сте ще го ядат веднага го направи така, че да е по-малка плътност, отколкото искате да бъдете, когато го ядат.
13. Сервирайте със зехтин, магданоз, кимион, смрадлика, червен пипер и нахут варени.
връх
Хумус могат да бъдат замразени мариновани или варени пилешки в своята готвене течност. Трябва да замрази хумус ястия, така че всеки път, когато може да се размрази само количеството.
Хумус ястие с кориандър
Хумус ястие с кориандър (Photo: Празнична)Хумус ястие с кориандър (Photo: Празнична) Джейкъб поколенията рецепта от дарения. Съставки
1/2 кг нахут
50 грама сода за хляб
4 супени лъжици масло
1/2 супена лъжица пилешка супа
1 чаена лъжичка сол (ако е необходимо)
1/2 супена лъжица сладък червен пипер
1 връзка магданоз, нарязан
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Прехвърлете нахут и кой накисване пота. Добавете содата и изчакайте 20 минути.
3. Оставете да заври и варете в продължение на 20 минути при заври леко. Понякога обезмаслено разстояние пяната и люспите от зърнени плаващи във водата.
4. Канализация на нахут. Измийте добре от отломки, сода, докато леко втриване на зърна между ръцете си, за да се отстранят черупките (и доста от тях).
5. Върнете тигана на нетната хумус и се филтрира. Добавяне на масло, супа, сол, червен пипер и кориандър.
6. Налейте вода за покриване на нахут. Оставете да заври, след това се готви за още 30 минути при заври леко.
Чиния нахут със спанак
Чиния нахут със спанак (Photo: Празнична)Чиния нахут със спанак (Photo: Празнична) Flower Рецепта Хофман Хайфа. Съставки
250гр нахут
1 чаена лъжичка сода за хляб
Масло за пържене
1 голяма глава лук, нарязан
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка канела
1 пакет от спанак, нарязан. Ако няма спанак може да се използва в 6-5 къдраво (Swiss къдраво), без дръжки
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Поставете нахут в тенджера и добавете содата. Добавя се вода до височина от няколко инча над зърната. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути, докато зърната са меки (време за готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). От време на време се втурва пяната, образувана на повърхността и кожите носят. Drain.
3. Загрейте олиото и запържете лука, докато тя е мека и прозрачна, и започва само да кафяви по краищата.
4. Добавете нахут и се запържва за 4-3 минути, като се разбърква.
5. Добавете сол, черен пипер и канела и се разбърква.
6. Добавяне на спанак. Кук за 4-3 минути на слаб огън, като се разбърква, докато спанака се свива и омекотяване.
Нахут супа с патладжан
Нахут супа с патладжан (Photo: Празнична)Нахут супа с патладжан (Photo: Празнична) Cass медийни функции на Назарет. Съставки
2 чаши нахут
1 кг нарязан на кубчета патладжан
3-2 супени лъжици едра сол
Масло за пържене лук
2 големи глави лук, нарязани на ситно
3 чаши вода
1 супена лъжица пилешка супа
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Масло за пържене
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Сол на патладжан груби сол и ги поставете в гевгир за около половин час най-малко, за да се прелее течности.
3. Загрейте малко олио. Добавете лука и запържете леко, докато те показват първите признаци на позлата.
4. Канализация на нахут, които накисване и постави в найлонова торбичка. Нахут чанта с точилка, за да го съборят малко.
5. Добавяне на нахут в пота с пържен лук. · Добави за вода, супа и черен пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за около час, докато нахут са нежни.
6. Докато супата е за готвене, изпържи патладжан кубчетата в дълбока масло, до златисто.
7. Добавете кубчета патладжан в тава и се готви за още 10 минути.
За да се подготви за пълнене
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Поставете нахут в тенджера и добавете содата. Добавя се вода до височина от няколко инча над зърната. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути, докато зърната са меки (време за готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). От време на време се втурва пяната, образувана на повърхността и кожите носят. Drain и запазваме течност (те се използват, за да се направи тестото).
3. Загрейте олиото. Добавете лука и се запържва до златисто кафяво. Добавете подправките и разбъркайте.
4. Смесете пържен лук с варени нахут.
тесто
1. Сложете всички съставки тесто тесто. Покрийте и оставете настрана за 30-15 minutes-.
2. Леко брашно работната повърхност и разточете тестото с дебелина около 1 / см 2.
3. кръгове изрязани 12-10. Поставете в центъра на всеки кръг супена лъжица пълнене. Затваряне на кръга от тестото около плънката и хвърляне на топка.
4. Четка топките в разбитото яйце, ако е необходимо Поръсете със сусам.
5. Пече се в продължение на 20 минути в пещ, предварително загрята до 180 градуса до златисто сладкиши.
Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички
Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички (Photo: Празнична)Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички (Photo: Празнична) Рецепта на радост млекаря Хайфа. Съставки
250гр нахут накисват в продължение на една нощ
1 голяма глава лук, нарязан
Масло за пържене лук
1 патладжан парче
1 супена лъжица едра сол
1 чаена чаша олио за пържене патладжан
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
котлет
250 грама мляно говеждо месо
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
подготовка
1. Премахване на кожите накисване нахут: участва гранули в даден момент и да ги постави тънка кърпа. Поставете кърпа над пота, и да го използвате, за да прокара зърната и ги хвърли - че корите се отделят от тях. Трансфер на плодове в купа, пълна с вода, и Cshklifot плаващ го изрови с помощта на решетъчна лъжица. Изпуснете плодове.
2. Място на нахут в тенджера и добавете вода до височина от около 1 / см 2 над зърната.
3. Загрейте водата, и в същото време се подготвят кюфтета: Комбинирайте всички съставки се смесват банички, и кюфтета, образуващи кръг или продълговата.
4. Когато водата в тенджерата достигнат до внимателно добавете кюфтетата. Оставете да къкри за около час, докато нахут са нежни.
5. Докато нахут са готвене, подготви патладжан: Salt на патладжан груби сол и се поставя в гевгир за около половин час, за да се прелее течности.
6. Загрейте олиото в тиган и запържете лука до златисто.
7. Избършете патладжана на сол с помощта на хартиени кърпи. Загрейте олиото в тиган патладжан и изпържи патладжан филийки, докато те са запечени и от двете страни.
8. добави в пота с нахут и кюфтета чаена лъжичка сол и черен пипер на. Поставете пържен лук през нахут и кюфтета (да не се бърка!)
9. Поставете патладжан филийки над лука.
10. Гответе на много ниска за още един час.
Празнична програма служи на пот седне, излъчва радио Kol Rega всеки петък и по време на почивката в 11: 00. Можете да слушате национална програма по Канал 87 и Канал HOT 71 в, да, и на сайта на радио Kol Rega печат дял дял
Изпратено
Той може да ви интерес също
Пространствена Network
преобразяване в 60 дни: хвърли една четвърт от теглото си, тъй като на този
ForWellness Magazine
Окономияки: японски пай пан в един миг
диета
Около нетните
петте най-корумпирани десерти могат да бъдат намерени в града на
Time Out
Без да се пържи: Horseshoe месни банички и тестени вегетарианска
диета
Няколко пъти в седмицата, за да правят секс, за да бъде щастлив?
Woman
Пролет и фитнес дойде: програма за обучение, която ще ви оставя само като Jeans
Диета
Препоръчано от
там
заглавие
Публикувай коментарПубликувано Fostbk
Добави снимка
Представено
предварителен преглед
С изпращането на това мнение съм съгласен / на условията за ползване на сайта
Всички коментари (20) Fostbkim (0) Съвети (2)
Отворете коментарите • назад • Най-популярни
1.
Съвет аз готвя на нахут с кимион
Абу Abu (28/12/12)
2.
Mesabacha
Lilach (12.28.12)
3.
Въпрос на сода за хляб
Сара Леви (12.28.12)
4.
Тя захар !!!
Хумус е вкусни ресторанти, които добавят (28/12/12)
5.
Съвет Можете да добавите една десета от една чаена лъжичка на E-202
Тя поддържа чист хумус (29/12/12)
И къде да получите E202? (LT)
Моят баща (29/12/12)
Обадете Ахмадинеджад (LT)
Работа реактор (12.30.12)
6.
Защо добавете сода за хляб? Не може да се откаже!
Не като хумус (12.29.12)
Много е съгласен (LT)
S. (12.29.12)
Не харесвам тази мацка на мадама
6 дясно (29/12/12)
7.
Домашно хумус и без никакви екстри
Опитах (12.29.12)
8.
Сода вече!
Dana (12.30.12)
9.
Заснет рецепта на хумус принадлежи към Назарет
Асаф (30/12/12)
10.
Подробна рецепта с много съвети. (LT)
S. (30/12/12)
11.
Нещо не е ясно тук
Вики (31/12/12)
12.
Леле какво ?? !! (LT)
Segev (02.12.13)
13.
Ако бъде приет sambusak!
Hayadan (11.03.14)
14.
сода
Дафне (29/04/15)
15.
Това е много кимион. Достатъчно четвърт чаена лъжичка
Kobe (06/08/15)
16.
Направих и се оказа добре!
Coral (20.08.15)
ударение
ударение
ударение
ударение
ударение
Модни
тенденции и търговски
дизайнери и марки
цифри
продукции
блогове
, които пазаруват евтини
красота
дизайн
красиви неща
Заслужава си да посетите
дизайнер
дом стайлинг
блогове дизайн
храна
Записани рецепти
готвят
яде
изучаване
сладкарница
избрани автори на
рецепти видео
архитектура
красиви къщи
Архитекти
сянката сега
Environment
Building и обиколка на
семейството
образование
Развитие на здравето и
за бременност и раждане
Пазар родители
направил собствена
градина и тераса
занаяти
творчески деца
ремонти
хора
моята история
Можех
отношения
Local
World
Диета
Guide Диета
Рецепти Diattim
сладък и корумпирана
Mint
живеят добре
Хранят правилно,
да влезе във форма
Gostyle
членове покриват
дизайн
грим
жена
корица истории
за добър живот
хората
STYLELIST
низане
Magazine Chef
Godi'z
добър живот Канал
Здраве Канал
Food канал
Travel Channel
конкурс за красота
Какво ново
Kingdom има
предишни конкурси
младежки R1
-председател 1 Facebook
новинарски списания
списание абонамент
Xnet социален
Facebook
Pinterest
Youtube
Блогърите и участници: Кът Олга TocsrАлона EisenbergLasterOrly косаEfrat МосковицEfrat Siatz'iInns виенски ShilatЕвтини готвенеDorit Manu-Тал ИлиД-р Илона живеятЕлена WeinbergHani ХарелНаум крепост контейнерMichal ШамирМерилин АялонРейчъл KrutFashion Илана Efrati и светлина РозенбаумМиртъл целиОрлови нокти KidderМири Бен-Давид ВивиNeri Avidan RockРони МероDawn R.Поезия BarzilaiХората разчитат номераPost PalmachnikДиета на д-р Bruriah PhoneДизайн на списъка на C BigelmanАви АшкеназиОдед Бен-ЙехудаNiva YehiavGazelle КаганMichal VitalРонит KfirНоам Таненбаум и Isaac HazanАрхитектура Ави PazGalit Шиф и Яел ГиладPalm GoodovitchКемпински очакваShi ДзилинСемеен Lee GreenСигал KaplanОмри Imber HalfinАнат Лев AdlerРодителите пазарни операции в странатаВяра пазаруване
בגדים
נעליים
תיקים
תכשיטים
אקססוריז
ילדים
בית
אמנות
טיפוח
קולינריה
За Кои сме ние Свържете се с нас Помощ за поверителност Условия Условия жена пазаруванеИнструменти и услуги Xnet Facebook публикувал тук
[quote#28:"Imaginary Friend"]Лумиа 650 е нов модел от пролетта на тази година. [/quote]
Говоря за Нокиа Лумиа, а не за Майкрософт Лумиа. Сега погледнах и се поправям, че е 630. За което се извинявам.
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
До коментар [#32] от "Управляващ опозиционер (реформатор)":
В коментар 26 колегата е дал линк. В мненията отдолу има едно:
Теглете смело сега вече сме доволни Има Български за офлайн, 1000 благодарности.Сега е по-добър от преводача на гоогле може да превеждаш офлайн документи със Камера ( ОСR. ) докато гоогле изостава. Microsoft Translator Nummer: 1
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
Колегата е дал линк към апстора на Гугъл. Ти как точно го отвори с твоята Лумия 650, кояго имаш от 2-3 години и е с Уин 8.1 не знам. И да отбележа, че това не е функция, а приложение. Няма как да я намираш трудно, именно щото е приложение.
А какво неинтуитивно има в тази ОС остава загадка за всички..
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
[quote#35:"Darth Plagueis"] Ти как точно го отвори с твоята Лумия 650, кояго имаш от 2-3 години и е с Уин 8.1 не знам. И да отбележа, че това не е функция, а приложение.[/quote]
Уточних вече, че е 630. И не съм отворил магазина с Лумията, а с лаптопа. И не е приложение, а тъпа функция. Отиваш на "Камера" (но не "Нокиа Камера". В ляво и дясно се появяват кръгчета с икони в тях. Всички са разбираеми, като само една нищо не ми говори (кръг с нещо като стрелка по окръжността). И точно тя е (в ляво средната иконка). Натискаш я и се показват три плочки: Нокиа Камера, Нокиа Синемаграф и Бинг визуално търсене. Натискаш последното и става чудото... Появявя се меню "Сканиране QR кодове" и бутон "Сканирай текста"... Това е. И как да е интуитивно?
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
Еми...
Да те улесня малко - не е тъпа функция, а приложение.
Когато отидеш в камерата, и натиснеш кръгчетата виждаш списък с приложения, които работят с камерата. Не настройки, не функции.
За улеснение, можеш просто да отвориш същото приложение от списъка с приложения в телефона си. Можеш дори да си го туриш отпред на началния екран. Лесно до съвършенство.
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
[quote#38:"Darth Plagueis"]Когато отидеш в камерата, и натиснеш кръгчетата виждаш списък с приложения, които работят с камерата. Не настройки, не функции.
За улеснение, можеш просто да отвориш същото приложение от списъка с приложения в телефона си. [/quote]
Уверявам те, че при мене не е така Примене едно кръгче е за пренасочване към "Нокиа камера", другото кръгче е за снимане, третото за каскадни снимки, четвъртото за занемане на видео и едва петото води към плочката "Бинг визуално търсене". Чак след активирането на тази плочка започва сканиране. И не намирам такова приложение в списъка
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Доналд Радев
Рейтинг: 373 НеутралноТова го имам на моята Лумия още от преди 2-3 години. Попаднах на тази функция съвсем случайно като насочих камерата към някаква бутилка с безалкохолно и изведнъж се появи превод.
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"sto67nes
Рейтинг: 1240 НеутралноБългарският е част само от езиковите пакети за офлайн превод, но не и за превод от снимки..........
Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!Боби Колев
Рейтинг: 1338 НеутралноТова не е нищо ново.
http://www.bbc.com/news/magazine-37612083Ново ще е ако по текст може да направи снимка.
Alexander97
Рейтинг: 1609 НеутралноПри андроид функцията е от години.
Darth Plagueis
Рейтинг: 1329 НеутралноФункция на 5 години или повече. Някой пак не е разбрал статията, която превежда...
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕКПубликувано през m.dnevnik.bg
stile libero
Рейтинг: 572 НеутралноWord Lens за андроид
работи и офлайн
kokoto2
Рейтинг: 453 Неутралнолошо за чужденците... докато МС добавят превод от снимки ще им се налага да хапват "bread with copper" и други подобни специалитети в БГ ресторантите.
Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝdnevnikar
Рейтинг: 3877 НеутралноМОЧА имени Лелина
Хубав софт, но с голeм недостатък.
Eдно приложение е "силно"
колкото най-слабото му звено
"Приложението ще може да се използва и за превод на текст в реално време. За целта потребитлеят може просто да активира камерата на телефона и да я задържи над табелата. На екрана веднага ще се появи превод. Освен това се добавят и 34 нови езика, които дори могат да бъдат изтеглени на самото устройство и да се използват за превод на текстове без постоянна връзка с интернет. Конкретно преводът от изображения за сега се поддържа на 21 езика.
Българският е част само от езиковите пакети за офлайн превод, но не и за превод от снимки."
Храбър
Рейтинг: 1493 ВеселоАко имат предвид написаното под рисунките в комиксите, това всеки може да го направи....Дори от китайски!
"Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"Imaginary Friend
Рейтинг: 667 НеутралноДо коментар [#6] от "stile libero":
Не цъкам плюсове и минуси.Word Lens го купиха от Google и сега е интегрирано в Translate. Хубаво е, че има конкуренция.
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#5:"Darth Plagueis"]Функция на 5 години или повече. Някой пак не е разбрал статията, която превежда... [/quote]
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"Под снимката пише:
Технологията се използва в Windows Phone от 2010 г. насам.
lechevalier
Рейтинг: 422 НеутралноГолемият превод пада сигурно. Единственото, до което доведе масовият машинен превод, е занижаване на критериите на потребителите. Хората четат абсолютни гадости в гугъл транслейт и ги намират за полезни. Страх ме е да си представя превод на меню -- точно там без познания по кухня трудно можеш да си полезен. Има толкова много омоними и неологизми.
Ама какво да се прави -- технологиите никого не са направили по-умен.
Darth Plagueis
Рейтинг: 1329 НеутралноДо коментар [#11] от "je suis Panama":
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕКА в статията какво пише? ЧЕ дори пише, че нямало български, което не е вярно.
gianni
Рейтинг: 1452 Неутрално[quote#1:"je suis Panama"]Попаднах на тази функция съвсем случайно като насочих камерата към някаква бутилка с безалкохолно и изведнъж се появи превод...[/quote]
"Не пий! Спирачна течност!"
rennettta
Рейтинг: 8 НеутралноМай на автора (превеждащия) рано-рано в неделя не му е до правопис и пунктоация.
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#13:"Darth Plagueis"]А в статията какво пише? ЧЕ дори пише, че нямало български, което не е вярно. [/quote]
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"Пише, че за Андроид това е положението... Но не и за системите с Windows Phone насетне.
Както казах, аз съм с Лумия 650 и одеве пробвах отново. Малко трудно намерих тази функция (много неинтуитивно меню има Уиндоуз 8.1), и го пробвах отново. Верно, че прави дървен превод (както всяка OCR програма), но все пак може да се вдене за какво иде реч. Приложението би било по-полезно за англоговорящи на посещение в България за които основателно се предполага, че и бъкел не вдяват от български език (в комплект с кирилицата)
Fazer
Рейтинг: 470 Весело[quote#12:"lechevalier"]Ама какво да се прави -- технологиите никого не са направили по-умен.[/quote]
Такива изказвания, да ви съжалява човек, или да се смее.
dosetliv
Рейтинг: 1415 НеутралноНаправо уникален, невиждан досега апп
0text%20from%20picture
https://play.google.com/store/search?q=translate%2
полувишис
Рейтинг: 264 Неутралноново ще е ако от каквото и да е може да направи каквото и да е
http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnesstg
Рейтинг: 1188 Неутрално[quote#16:"je suis Panama"]Както казах, аз съм с Лумия 650 и одеве пробвах отново. Малко трудно намерих тази функция (много неинтуитивно меню има Уиндоуз 8.1), и го пробвах отново. [/quote]
"Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"от кога Лумия 650 има виндовс 8.1 ?
kokoto2
Рейтинг: 453 ЛюбопитноДо коментар [#17] от "Fazer":
Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝАз мисля че друго има в предвид. В настоящия технологичен век доста от нещата които е вършел човек сега се правят от машини. Това предполага повече мързел или ако щеш нежелание за усвояване на знания и умения.
Например: Колко от пишещите тук могат да запалят огън по начините показани в предаванията по дискавъри? Колко души биха учили чужди езици ако машинния превод един ден стане съвършен?
Lisanova Lisanova
Рейтинг: 983 Неутрално""ing и Skype, които разчитат на сложни невронни мрежи""- ???
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#20:"stg"]от кога Лумия 650 има виндовс 8.1 ? [/quote]
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"Ами при мене е от 2-3 години (от когато го купих - това бе първият модел с инсталиран фабрично 8.1)
Fazer
Рейтинг: 470 Неутрално[quote#21:"kokoto2"]В настоящия технологичен век доста от нещата които е вършел човек сега се правят от машини. Това предполага повече мързел или ако щеш нежелание за усвояване на знания и умения.
Например: Колко от пишещите тук могат да запалят огън по начините показани в предаванията по дискавъри? Колко души биха учили чужди езици ако машинния превод един ден стане съвършен? [/quote]
Това е изключително повърхностен начин за определяне на технологията (преди да се приеме като обида, не е такава целта ми, просто гледна точка).
Много от нещата, които човек е вършил, се правят от машини, защото е по-ефективно и създава желание за личностен напредък. Да се казва, че технологията ни прави по-глупави и мързеливи е просто несериозно.
Много хора използват технологичния напредък, за да не мислят, но за тези, които искат да се развиват, то технологиите им позволяват да достигнат много по-висока степен от когато и да било.
Вместо 1000 човека да копаят, сеят, поливат, пръскат и жънат градина, сега се изисква един по-техническо интелигентен работник, да мине с машина и да свърши работата за час, наместо цял месец на милост от времето.
Ако човек иска нещо повече от това да копае градината на ръка, то той има възможността да се изучи, така че да използва наличната технология (или да създаде иновативна такава), която да подпомогне дейността му с по-добри резултати.
Винаги е имало такива, които предпочитат да дремят под сянката, или да си карат по елементарните методи, защото отказват да приемат нещо по-сложно в живота си. Но винаги е имало други, които търсят личностен и технологичен напредък, който с времето ще подпомогне и живота на дремещите.
Вярно, не много хора могат да запалят огън от нищото, защото просто не е нужно. Интересно изживяване е на къмпинг, но при съществуването на по-напреднали методи за създаване на огън, тази енергия може да се използва за други, по-градивни дейности.
Учене на езици е доста голям балон. Масово се учат по два, три чужди, но колко от тях реално се ползват и не се забравят до две години?
Ако технологията позволява моментално разбиране между хората, то това е само предимство. Наместо затруднения, размяната на информация ще става по-плавно и с това ще се създаде технологичен напредък. Пак ще се учат езици от желаещи, пак ще има хора, които да се местят в чужди страни, но границите, съществуващи сега, просто няма да са пречка.
batzdravo
Рейтинг: 2832 ВеселоМикромеките, а може би "Микромеки-България", пак:–)(!) "изкъртиха миФките"! Върху "машинният превод" работят доста ИТ фирми и естествено, М$ като купят някоя, да си присвоят "първенството"! Но няма лошо, за всекивлак си има пътници!
петро
Рейтинг: 501 НеутралноНе става ли въпрос за това?
microsoft.translator
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.
952
Рейтинг: 572 ВеселоДо коментар [#21] от "kokoto2":
Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите..."Едно време" всички питекантропи са можели да запалят огън по тези начини, но някакси съм убеден, че и най- умният питекантроп е по- тъп и от най- тъпия наш съвременник...
С други думи- нещо, което не ни трябва- "отпада" с времето. Като например опашките ни- закърняли са и сега имаме само опашната кост. И добре, че е така- аз например не бих се чувствал особено горд, ако мога да си гоня мухите с опашка, или да се захващам с нея по някакви клонове...
Imaginary Friend
Рейтинг: 667 Неутрално[quote#23:"je suis Panama"]от когато го купих[/quote]
Не цъкам плюсове и минуси.Лумиа 650 е нов модел от пролетта на тази година.
skara
Рейтинг: 1086 ВеселоIrfan-view прави това нещо от поне 10 години!
Прави каквото трябва, да става каквото ще.Ама момчето е самотен играч - не е огромна корпорация - и никой не пише по вестниците за него
Sabbath
Рейтинг: 1052 Весело[quote#12:"lechevalier"]. Страх ме е да си представя превод на меню -- точно там без познания по кухня[/quote]Какво точно му е страшното?Ето направи си хумус по този превод
1. Накиснете нахут в 8 чаши вода за една нощ.
2. Канализация на нахут и поставете в малка саксия. Добавяне на равно количество вода. Добавете содата и оставете да заври на силен огън. Когато бяла пяна започва сърфиране в пота, извадете го. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за около два часа.
3. Канализация на нахут. Резервирайте някои зърно на украсата, и се смила останалите в блендер или кухненски робот. Cool.
4. Смесете счукан чесън със сол и лимонов сок и се изсипва бавно в смилането. Разбърква се добре, за да се смила избелване. Изсипете сместа в шлифовъчни наземни нахут и разбъркайте добре.
5. За да служи: запържете кедрови ядки в тиган за няколко секунди, докато те са златни. Cool.
6. Място всяка плоча, 2 супени лъжици хумус и се поръсва върху нахут и кедрови ядки, че сме водени декорация. Поръсете зехтин над всичко. Поръсете кимиона (ако е необходимо) и се украсяват с магданоз.
Sabbath
Рейтинг: 1052 ВеселоP.S.Тази рецепта за същото ястие е по-добре преведена.Евала на "Гоогле транслате"!
● пудинг домашно тежеше по-малко от 1
● домашно сирене: 100% причина, че 30% от цената
● супи за зимата: 5 Рецепти дебели супи и топлина
Домашно хумус
рецепта блог Shuki Galili на хумусни маси . Блог ще намерите много повече рецепти за хумус, както и съвети и мнения хумус.
Съставки за накисване зърна и платени
1/2 паунда (от 2 до 2 1/2 чаши) нахут -. Е много важно да се използват пресни зърна и малки, и големи зърна, продавани в пакети в супермаркета Те препоръчва сортове българска мацка, мацка мадама мирта или Златокоска
2 пълни лъжици едра сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
5-3 скилидки чесън
1 малка глава лук
Осъществяване хумус
300 грама (1 1/4 чаши) тахан
1 до 1 1/2 чаши нахут готвене вода
1 чаена лъжичка сол
Сок от 2 лимона изцедени малка или лимонов сок + ниво сол чаена лъжичка лимонов (или малко по-малко)
1 чаена лъжичка кимион
сол
подготовка
1. превключва на нахут добре: ги поръсете на блюдо и премахване на примеси (камъни, например) и зърната не изглеждат добре - разбити, смален, изкривени или странно оцветени. Не се отказвайте на този етап - повредени зърна ароматизирани хумус хит.
2. изплакнат нахут, докато водата стане прозрачна. Drain.
3. Сложете в купа 2 пълни лъжици едра сол. Напълнете обилно с вода и добавете нахут. Накиснете овърнайт (или за най-малко 8 часа), и за предпочитане дори и повече. След няколко часа трябва да сложа купата в хладилника, не пропускайте да нахут. Важно е да се замени водата с прясна вода на всеки няколко часа, или най-малко веднъж или два пъти по време на накисване. С всяка смяна на водата трябва да сложи сол на дъното на купата отново.
4. В края на накисване, изплакнете с нахут.
5. Поставете нахут в саксия. Добавя се вода до височина 7-5 см над зърната.
6. · Добави на сода за хляб, лук и чесън. В този момент можете да добавите и други зеленчуци, които могат да дадат на вкус за хумус - например, магданоз. Във всеки случай, не се добавят сол, по никакъв начин.
7. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути (време на готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). Понякога обезмаслено разстояние пяната е създаден на повърхността и кожи, които се носят - и се разбърква. Гранули се получават, когато те се лесно синини между пръстите си - те трябва да бъдат много мек, но все още фирма (ако по време на готвене кожите са в отделни гранули след половин час огъня, извадете зърната в купа с помощта на решетъчна лъжица, измийте ги и ги триене заедно ръце Назад към пота и да продължи. готвене - сега кожите трябва лесно да се откъснат и да се носят гранули).
8. Извадете зеленчуците от пота. Хвърли лука и охраната на чесън (ние ще го използвате по-късно). Покрийте тигана и се оставя за няколко часа в хладилника да се охлади напълно.
9. Канализация на нахут (запази течности - да ги използват при изготвянето на нахут).
10. Място на нахут в кухненски робот с чесън и чаша течност за готвене. Blend за 3-2 минути, докато се получи гладка паста. Важни нахут не се затоплят, докато смилане - така, ако може да се контролира скоростта на процесора използва ниска скорост. Друг вариант е да периодично да спре обработка и получаване на хумус почивка. Има и няколко процесорни добавка кубчета лед.
11. Добавете част тахан и работи процесорът храна за още 2 минути на ниска скорост. работа на процесора, докато добавянето на останалата фрезоване, а след това добавете лимонов сок, кимион и сол. Някои хора добавят малко горещ зелен пипер. Добавете подправки и лимонов аромат постепенно и периодично, на нахут няма да бъде твърде пикантни. Ако е необходимо, добавете още малко на този етап от водата за готвене.
12. По-добре е да се яде на хумус няколко часа след приготвянето, и скоро (да го държи временно в хладилника). Имайте предвид, че след известно време хумус сгъсти, така че ако не сте ще го ядат веднага го направи така, че да е по-малка плътност, отколкото искате да бъдете, когато го ядат.
13. Сервирайте със зехтин, магданоз, кимион, смрадлика, червен пипер и нахут варени.
връх
Хумус могат да бъдат замразени мариновани или варени пилешки в своята готвене течност. Трябва да замрази хумус ястия, така че всеки път, когато може да се размрази само количеството.
Хумус ястие с кориандър
Хумус ястие с кориандър (Photo: Празнична)Хумус ястие с кориандър (Photo: Празнична) Джейкъб поколенията рецепта от дарения. Съставки
1/2 кг нахут
50 грама сода за хляб
4 супени лъжици масло
1/2 супена лъжица пилешка супа
1 чаена лъжичка сол (ако е необходимо)
1/2 супена лъжица сладък червен пипер
1 връзка магданоз, нарязан
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Прехвърлете нахут и кой накисване пота. Добавете содата и изчакайте 20 минути.
3. Оставете да заври и варете в продължение на 20 минути при заври леко. Понякога обезмаслено разстояние пяната и люспите от зърнени плаващи във водата.
4. Канализация на нахут. Измийте добре от отломки, сода, докато леко втриване на зърна между ръцете си, за да се отстранят черупките (и доста от тях).
5. Върнете тигана на нетната хумус и се филтрира. Добавяне на масло, супа, сол, червен пипер и кориандър.
6. Налейте вода за покриване на нахут. Оставете да заври, след това се готви за още 30 минути при заври леко.
Чиния нахут със спанак
Чиния нахут със спанак (Photo: Празнична)Чиния нахут със спанак (Photo: Празнична) Flower Рецепта Хофман Хайфа. Съставки
250гр нахут
1 чаена лъжичка сода за хляб
Масло за пържене
1 голяма глава лук, нарязан
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка канела
1 пакет от спанак, нарязан. Ако няма спанак може да се използва в 6-5 къдраво (Swiss къдраво), без дръжки
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Поставете нахут в тенджера и добавете содата. Добавя се вода до височина от няколко инча над зърната. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути, докато зърната са меки (време за готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). От време на време се втурва пяната, образувана на повърхността и кожите носят. Drain.
3. Загрейте олиото и запържете лука, докато тя е мека и прозрачна, и започва само да кафяви по краищата.
4. Добавете нахут и се запържва за 4-3 минути, като се разбърква.
5. Добавете сол, черен пипер и канела и се разбърква.
6. Добавяне на спанак. Кук за 4-3 минути на слаб огън, като се разбърква, докато спанака се свива и омекотяване.
Нахут супа с патладжан
Нахут супа с патладжан (Photo: Празнична)Нахут супа с патладжан (Photo: Празнична) Cass медийни функции на Назарет. Съставки
2 чаши нахут
1 кг нарязан на кубчета патладжан
3-2 супени лъжици едра сол
Масло за пържене лук
2 големи глави лук, нарязани на ситно
3 чаши вода
1 супена лъжица пилешка супа
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Масло за пържене
подготовка
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Сол на патладжан груби сол и ги поставете в гевгир за около половин час най-малко, за да се прелее течности.
3. Загрейте малко олио. Добавете лука и запържете леко, докато те показват първите признаци на позлата.
4. Канализация на нахут, които накисване и постави в найлонова торбичка. Нахут чанта с точилка, за да го съборят малко.
5. Добавяне на нахут в пота с пържен лук. · Добави за вода, супа и черен пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за около час, докато нахут са нежни.
6. Докато супата е за готвене, изпържи патладжан кубчетата в дълбока масло, до златисто.
7. Добавете кубчета патладжан в тава и се готви за още 10 минути.
Sambusak мадама
Sambusak хумус (Photo: Празнична)Sambusak хумус (Photo: Празнична) рецепта писател Хайфа Сара. Съставки за пълнене
2 чаши нахут
1 чаена лъжичка сода за хляб
2 глави лук, нарязани на ситно
Масло за пържене лук
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка кимион
По желание: 1/2 чаена лъжичка червен пипер остра
тесто
3 чаши брашно
3 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаши нахут готвене вода
Сладкиши топинг
1 яйце
Вариант: 3-2 супени лъжици сусам
За да се подготви за пълнене
1. превключва на нахут и ги изплакнете добре. Накиснете във вода за една нощ или най-малко 8 часа (трябва да се промени на водата веднъж или два пъти, докато накисване).
2. Поставете нахут в тенджера и добавете содата. Добавя се вода до височина от няколко инча над зърната. Привеждане на водата да заври, намалете огъня и варете в заври леко в продължение на 45 минути, докато зърната са меки (време за готвене може да бъде по-кратък или по-дълъг, в зависимост от вида на зърнени храни и тяхната възраст). От време на време се втурва пяната, образувана на повърхността и кожите носят. Drain и запазваме течност (те се използват, за да се направи тестото).
3. Загрейте олиото. Добавете лука и се запържва до златисто кафяво. Добавете подправките и разбъркайте.
4. Смесете пържен лук с варени нахут.
тесто
1. Сложете всички съставки тесто тесто. Покрийте и оставете настрана за 30-15 minutes-.
2. Леко брашно работната повърхност и разточете тестото с дебелина около 1 / см 2.
3. кръгове изрязани 12-10. Поставете в центъра на всеки кръг супена лъжица пълнене. Затваряне на кръга от тестото около плънката и хвърляне на топка.
4. Четка топките в разбитото яйце, ако е необходимо Поръсете със сусам.
5. Пече се в продължение на 20 минути в пещ, предварително загрята до 180 градуса до златисто сладкиши.
Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички
Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички (Photo: Празнична)Хумус ястие с патладжан и говеждо месо банички (Photo: Празнична) Рецепта на радост млекаря Хайфа. Съставки
250гр нахут накисват в продължение на една нощ
1 голяма глава лук, нарязан
Масло за пържене лук
1 патладжан парче
1 супена лъжица едра сол
1 чаена чаша олио за пържене патладжан
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
котлет
250 грама мляно говеждо месо
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
подготовка
1. Премахване на кожите накисване нахут: участва гранули в даден момент и да ги постави тънка кърпа. Поставете кърпа над пота, и да го използвате, за да прокара зърната и ги хвърли - че корите се отделят от тях. Трансфер на плодове в купа, пълна с вода, и Cshklifot плаващ го изрови с помощта на решетъчна лъжица. Изпуснете плодове.
2. Място на нахут в тенджера и добавете вода до височина от около 1 / см 2 над зърната.
3. Загрейте водата, и в същото време се подготвят кюфтета: Комбинирайте всички съставки се смесват банички, и кюфтета, образуващи кръг или продълговата.
4. Когато водата в тенджерата достигнат до внимателно добавете кюфтетата. Оставете да къкри за около час, докато нахут са нежни.
5. Докато нахут са готвене, подготви патладжан: Salt на патладжан груби сол и се поставя в гевгир за около половин час, за да се прелее течности.
6. Загрейте олиото в тиган и запържете лука до златисто.
7. Избършете патладжана на сол с помощта на хартиени кърпи. Загрейте олиото в тиган патладжан и изпържи патладжан филийки, докато те са запечени и от двете страни.
8. добави в пота с нахут и кюфтета чаена лъжичка сол и черен пипер на. Поставете пържен лук през нахут и кюфтета (да не се бърка!)
9. Поставете патладжан филийки над лука.
10. Гответе на много ниска за още един час.
Празнична програма служи на пот седне, излъчва радио Kol Rega всеки петък и по време на почивката в 11: 00. Можете да слушате национална програма по Канал 87 и Канал HOT 71 в, да, и на сайта на радио Kol Rega печат дял дял
Изпратено
Той може да ви интерес също
Пространствена Network
преобразяване в 60 дни: хвърли една четвърт от теглото си, тъй като на този
ForWellness Magazine
Окономияки: японски пай пан в един миг
диета
Около нетните
петте най-корумпирани десерти могат да бъдат намерени в града на
Time Out
Без да се пържи: Horseshoe месни банички и тестени вегетарианска
диета
Няколко пъти в седмицата, за да правят секс, за да бъде щастлив?
Woman
Пролет и фитнес дойде: програма за обучение, която ще ви оставя само като Jeans
Диета
Препоръчано от
20 Коментари 16 стаи
Добавете коментар или Fostbk
Напиши върха / Препоръка
там
заглавие
Публикувай коментарПубликувано Fostbk
Добави снимка
Представено
предварителен преглед
С изпращането на това мнение съм съгласен / на условията за ползване на сайта
Всички коментари (20) Fostbkim (0) Съвети (2)
Отворете коментарите • назад • Най-популярни
1.
Съвет аз готвя на нахут с кимион
Абу Abu (28/12/12)
2.
Mesabacha
Lilach (12.28.12)
3.
Въпрос на сода за хляб
Сара Леви (12.28.12)
4.
Тя захар !!!
Хумус е вкусни ресторанти, които добавят (28/12/12)
5.
Съвет Можете да добавите една десета от една чаена лъжичка на E-202
Тя поддържа чист хумус (29/12/12)
И къде да получите E202? (LT)
Моят баща (29/12/12)
Обадете Ахмадинеджад (LT)
Работа реактор (12.30.12)
6.
Защо добавете сода за хляб? Не може да се откаже!
Не като хумус (12.29.12)
Много е съгласен (LT)
S. (12.29.12)
Не харесвам тази мацка на мадама
6 дясно (29/12/12)
7.
Домашно хумус и без никакви екстри
Опитах (12.29.12)
8.
Сода вече!
Dana (12.30.12)
9.
Заснет рецепта на хумус принадлежи към Назарет
Асаф (30/12/12)
10.
Подробна рецепта с много съвети. (LT)
S. (30/12/12)
11.
Нещо не е ясно тук
Вики (31/12/12)
12.
Леле какво ?? !! (LT)
Segev (02.12.13)
13.
Ако бъде приет sambusak!
Hayadan (11.03.14)
14.
сода
Дафне (29/04/15)
15.
Това е много кимион. Достатъчно четвърт чаена лъжичка
Kobe (06/08/15)
16.
Направих и се оказа добре!
Coral (20.08.15)
ударение
ударение
ударение
ударение
ударение
Модни
тенденции и търговски
дизайнери и марки
цифри
продукции
блогове
, които пазаруват евтини
красота
дизайн
красиви неща
Заслужава си да посетите
дизайнер
дом стайлинг
блогове дизайн
храна
Записани рецепти
готвят
яде
изучаване
сладкарница
избрани автори на
рецепти видео
архитектура
красиви къщи
Архитекти
сянката сега
Environment
Building и обиколка на
семейството
образование
Развитие на здравето и
за бременност и раждане
Пазар родители
направил собствена
градина и тераса
занаяти
творчески деца
ремонти
хора
моята история
Можех
отношения
Local
World
Диета
Guide Диета
Рецепти Diattim
сладък и корумпирана
Mint
живеят добре
Хранят правилно,
да влезе във форма
Gostyle
членове покриват
дизайн
грим
жена
корица истории
за добър живот
хората
STYLELIST
низане
Magazine Chef
Godi'z
добър живот Канал
Здраве Канал
Food канал
Travel Channel
конкурс за красота
Какво ново
Kingdom има
предишни конкурси
младежки R1
-председател 1 Facebook
новинарски списания
списание абонамент
Xnet социален
Facebook
Pinterest
Youtube
Блогърите и участници: Кът Олга TocsrАлона EisenbergLasterOrly косаEfrat МосковицEfrat Siatz'iInns виенски ShilatЕвтини готвенеDorit Manu-Тал ИлиД-р Илона живеятЕлена WeinbergHani ХарелНаум крепост контейнерMichal ШамирМерилин АялонРейчъл KrutFashion Илана Efrati и светлина РозенбаумМиртъл целиОрлови нокти KidderМири Бен-Давид ВивиNeri Avidan RockРони МероDawn R.Поезия BarzilaiХората разчитат номераPost PalmachnikДиета на д-р Bruriah PhoneДизайн на списъка на C BigelmanАви АшкеназиОдед Бен-ЙехудаNiva YehiavGazelle КаганMichal VitalРонит KfirНоам Таненбаум и Isaac HazanАрхитектура Ави PazGalit Шиф и Яел ГиладPalm GoodovitchКемпински очакваShi ДзилинСемеен Lee GreenСигал KaplanОмри Imber HalfinАнат Лев AdlerРодителите пазарни операции в странатаВяра пазаруване
בגדים
נעליים
תיקים
תכשיטים
אקססוריז
ילדים
בית
אמנות
טיפוח
קולינריה
За Кои сме ние Свържете се с нас Помощ за поверителност Условия Условия жена пазаруванеИнструменти и услуги Xnet Facebook публикувал тук
Върнете се в началото
Федор Езерский
Рейтинг: 841 НеутралноАбе пичове, имате ли сериозно български - офлайн превод? Аз защо нямам? Имам само онлайн....
Публикувано през m.dnevnik.bg
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#28:"Imaginary Friend"]Лумиа 650 е нов модел от пролетта на тази година. [/quote]
Говоря за Нокиа Лумиа, а не за Майкрософт Лумиа. Сега погледнах и се поправям, че е 630. За което се извинявам.
Доналд Радев
Рейтинг: 373 НеутралноДо коментар [#32] от "Управляващ опозиционер (реформатор)":
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"В коментар 26 колегата е дал линк. В мненията отдолу има едно:
Теглете смело сега вече сме доволни Има Български за офлайн, 1000 благодарности.Сега е по-добър от преводача на гоогле може да превеждаш офлайн документи със Камера ( ОСR. ) докато гоогле изостава. Microsoft Translator Nummer: 1
Darth Plagueis
Рейтинг: 1329 НеутралноДо коментар [#34] от "je suis Panama":
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕККолегата е дал линк към апстора на Гугъл. Ти как точно го отвори с твоята Лумия 650, кояго имаш от 2-3 години и е с Уин 8.1 не знам. И да отбележа, че това не е функция, а приложение. Няма как да я намираш трудно, именно щото е приложение.
А какво неинтуитивно има в тази ОС остава загадка за всички..
Emil Dimov
Рейтинг: 213 НеутралноПриложение на Microsoft може да превежда текст от снимки!
Да очакваме ли скоро "приложение", което ще превръща текст на Microsoft в "снимки"?!!!!
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#35:"Darth Plagueis"] Ти как точно го отвори с твоята Лумия 650, кояго имаш от 2-3 години и е с Уин 8.1 не знам. И да отбележа, че това не е функция, а приложение.[/quote]
. В ляво и дясно се появяват кръгчета с икони в тях. Всички са разбираеми, като само една нищо не ми говори (кръг с нещо като стрелка по окръжността). И точно тя е (в ляво средната иконка). Натискаш я и се показват три плочки: Нокиа Камера, Нокиа Синемаграф и Бинг визуално търсене. Натискаш последното и става чудото... Появявя се меню "Сканиране QR кодове" и бутон "Сканирай текста"... Това е. И как да е интуитивно?
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"Уточних вече, че е 630. И не съм отворил магазина с Лумията, а с лаптопа. И не е приложение, а тъпа функция. Отиваш на "Камера" (но не "Нокиа Камера"
Darth Plagueis
Рейтинг: 1329 НеутралноДо коментар [#37] от "je suis Panama":
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕКЕми...
Да те улесня малко - не е тъпа функция, а приложение.
Когато отидеш в камерата, и натиснеш кръгчетата виждаш списък с приложения, които работят с камерата. Не настройки, не функции.
За улеснение, можеш просто да отвориш същото приложение от списъка с приложения в телефона си. Можеш дори да си го туриш отпред на началния екран. Лесно до съвършенство.
Доналд Радев
Рейтинг: 373 Неутрално[quote#38:"Darth Plagueis"]Когато отидеш в камерата, и натиснеш кръгчетата виждаш списък с приложения, които работят с камерата. Не настройки, не функции.
Примене едно кръгче е за пренасочване към "Нокиа камера", другото кръгче е за снимане, третото за каскадни снимки, четвъртото за занемане на видео и едва петото води към плочката "Бинг визуално търсене". Чак след активирането на тази плочка започва сканиране. И не намирам такова приложение в списъка
"Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"За улеснение, можеш просто да отвориш същото приложение от списъка с приложения в телефона си. [/quote]
Уверявам те, че при мене не е така
Федор Езерский
Рейтинг: 841 НеутралноДо коментар [#34] от "je suis Panama":
tor/9wzdncrfj3pg
Това, дето го е дал колегата трудно се отваря с Лумия.
Мислех си за това приложение
https://www.microsoft.com/bg-bg/store/apps/transla
С него имате ли български офлайн преводач? Защото аз нямам.