BMW и Daimler са се отказали от партньорство с Apple за разработката на iCar

BMW и Daimler са се отказали от партньорство с Apple за разработката на iCar

© Beck Diefenbach, ReutrsApple продължава да търси основен партньор, с който да разработи своя умен електрически автомобил, като германските концерни BMW и Daimler са се отказали от идеята, съобщава в. "Ханделсблат". Американската компания преговаряше с тях за сътрудничество в разработката на т.нар. iCar.


Това е неофициалното име на умния електрически автомобил, за който вече около година се спекулира, че Apple разработва. Нито една от трите компании не коментира темата.


Според източниците на изданието преговорите са се провалили заради неразбирателство кой ще има водеща роля в проекта. Apple иска автомобилът да е своеобразна част от нейната софтуерна платформа и да е свързан с облачните й услуги. Автомобилните производители обаче не са толкова отворени към идеята и искат повече ограничения за личните данни.


Преговорите с BMW са пропаднали още в края на миналата година, докато тези с Daimler са били прекратени наскоро. Все пак Apple се надява да успее да намери за партньор германски автомобилен производител, като движи инициативата от офис в Берлин. Въпреки това "Ханделсблат" посочва канадско-австрийската компания Magna за най-вероятен бъдещ партньор на Apple. И тя обаче отказва коментар.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK