HTC записа нови 64% срив на приходите си

HTC записа нови 64% срив на приходите си

© Kai Pfaffenbach, ReutersHTC продължава да изпитва все по-сериозни проблеми с финансовите си резултати. Компанията обяви, че приходите й за първото тримесечие на тази година са с цели 64% по-малко спрямо година по-рано.


HTC записва приходи в размер на 460 млн. долара, а печалбата е едва 60 млн. долара. Това е със 78% по-малко. Все пак добрата новина е, че компанията все още е на печалба, макар и тя бързо да се стопява.


Въпреки лошите резултати HTC смята, че все още има добри перспективи пред себе си. Компанията обяви, че първоначалните продажби на новия смартфон HTC 10 са много добри. HTC дори очаква, че инерцията на модела ще се запази и той ще запише добри продажби, но не дава приблизителна бройка какво би сметнала за положителен резултат.
Компанията допълва, че е доволна и от първоначалното представяне на системата за виртуална реалност HTC Vive. За нея HTC има същите очаквания за запазване и дори подобряване на инерцията през годината. И двата продукта започнаха да се продават през второто тримесечие на тази година.


HTC допълва, че ще продължи преструктурирането си и премахването на ненужни отдели и проекти. Освен това компанията е заделила 100 млн. долара за разработката на още съдържание за Vive. Изпълнителният директор на компанията Шер Уанг смята, че интересът към бранда продължава да е голям и HTC може да се надява на добро бъдеще.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK