Над 50 лектори и 30 инвеститори ще участват на конференцията DigitalK 2016

Над 50 лектори и 30 инвеститори ще участват на конференцията DigitalK 2016

© Цветелина Белутова, КапиталДнес в София започва най-голямата конференция за технологии и стартъпи в Югоизточна Европа DigitalK, която се организира от "Капитал" и фондовете LAUNCHub и Neveq. Тя ще продължи два дни и ще търси основните тенденции в следващата ера на индустрията.


Умен часовник, който издържа 30 дни на батерия, бъдещето на свързаните автомобили и мобилните технологии ще са сред основните теми. Освен това се очакват интересни демонстрации от Lenovo. Свързаните автомобили, които имат постоянна връзка с интернет и виртуален облак за обмен и анализ на данни, също са водеща тема, особено след навлизането на компании като Google в сегмента. Директорът на отдела за дигитални услуги в BMW Innovation Рено Мариони ще говори как автомобилите ще станат част от личните мрежи на хората заедно с техните умни домове и мобилни устройства.


Основатели и представители на успешни стартъпи като This is Productivity, Not Just a Label, Pipedrive и други ще разкажат за своя път към успеха.Сред основните теми на конференцията попадат мобилните технологии, умните устройства, развитието на бизнес и неговото мащабиране до глобална компания. Сред инвеститорите ще има представители на Y Combinator, HP Ventures, Quantified Ventures, Techstars London и др.
Унгарската компания Prezi ще е сред участниците в дискусията как се гради световна компания от малка европейска държава. Петер Халачи, който е съосновател на Prezi и неин главен технически директор ще сподели опита на компанията и нейния начин на мислене, който й е помогнал да се развие толкова бързо от основаването си през 2009 г. до днес.


За успешните европейски стартъпи ще говорят още съоснователят на Pipedrive Рагнар Сас, Самер Карам от Startup Megaphone и много други от лекторите на конференцията. Съвети ще даде и Касар Юнис, който е главен оперативен директор на Y Combinator. Това е един от най-добрите стартъп инкубатори в света.


И тази година ще бъде проведено състезание за стартиращи компании. Те ще представят своите проекти пред инвеститори и журналисти, като ще се борят за награда от 10 хил. евро.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK