Snapchat вече има повече активни потребители от Twitter

Snapchat вече има повече активни потребители от Twitter

© Dado Ruvic, ReutersSnapchat вече има повече активни потребители дневно от Twitter. Популярното чат приложение вече се използва от 150 млн. души всеки ден, като по този показател измества микроблога Twtter, съобщава агенция Bloomberg.


Според анализ на Bloomberg, Twitter има под 140 млн. активни потребитлеи дневно. Микроблогът продължава със своя бавен залез, като не успява да привлече и задържи потребителите, които все повече отиват към други платформи като Instagram, Messenger, WhatsApp и Snapchat.


В доклада си за последното тримесечие, Twitter обяви, че има 310 млн. активни потребители месечно. Компанията не казва колко от тях използват услугата й всеки ден, но коментира, че са около 44% за 20-те й най-добри пазара.
Както Twitter, така и Snapchat не са коментирали новата информация. Чат приложението има добра стратегия да мотивира потребителите да го използват всеки ден. От една страна това е краткият живот на съдържанието, което се изтрива след 24 часа. Освен това приложението създава и любопитна статистика, която показва на потребителите броя последователни дни, през които комуникират с най-близките си приятели.


В средата на седмицата изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси обяви, че Snapchat е много модерно приложение. Той допълни, че Twitter съзнава за някои от проблемите в услугата си, които често объркват потребителите и работи активно по тяхното решаване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK