Facebook премахва достъпа до лични съобщения през мобилния си сайт

Facebook премахва достъпа до лични съобщения през мобилния си сайт

© Stephen Lam, ReutersFacebook премахва достъпа до лични съобщения през мобилния си сайт. Ако искат да могат да използват лични съобщения през мобилно устройство, потребителите ще трябва задължително да инсталират Facebook Messenger, съобщава блогът TechCrunch.


"Вашите разговори се местят в Messenger. Скоро ще може да виждате съобщенията си от Messenger", е съобщението, което получават потребителите на мобилния сайт на социалната мрежа.


Личните съобщения отдавна са премахнати от мобилното приложение на Facebook, но бяха оставени в мобилния сайт. Той все още се използва от милиони потребители, особено от тези с по-стари или слаби телефони, които имат трудности с по-новите и големи приложения, каквото е Messenger. Според Facebook обаче само така потребителите могат да получат възможно най-доброто потребителско преживяване и Messenger е важна част от това.


Онлайн изданието Android Police отбелязва, че за момента съобщенията се появяват най-вече на потребители с устройства с Android. Мобилният вече предлага на потребителите да инсталират Messenger и дори ги препраща директно към онлайн магазина на Google. От Facebook не уточняват още колко време съобщенията ще са достъпни по стария начин.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK