Facebook връща поддръжката на SMS за Messenger

Facebook връща поддръжката на SMS за Messenger

© Beck Diefenbach, ReutersFacebook връща поддръжката на SMS-и за чат приложението си Messenger. Потребителите ще могат да използват Messenger и за да изпращат SMS-и чрез стандартния си мобилен план, но функцията ще бъде налична само за Android. Тази възможност се предлагаше още през 2012 г., но тогава Facebook се отказа от нея.


Компанията обяви, че с новата версия на Messenger, която вече е налична, потребителите могат да направят приложението основно и за изпращане и получаване на SMS. Това може да стане от секцията с настройки на Messenger. SMS-ите ще бъдат оцветени в лилаво, за да се отличават от чатовете в самия Messenger, които остават сини.


Всички SMS-и ще минават през мобилния оператор, а не през сървърите на Facebook. За тях ще се плаща според тарифата на дадения абонамент, като Facebook няма да получава нищо. Основната цел на компанията е просто да увеличи времето, което потребителите прекарват в нейното приложение. Освен това се надява, че така постепенно ще ги мотивира да използват чата, а не SMS.


Изпратените и получени SMS-и поддържат изображения, анимации, емоджита, GIF-ове и др. Функцията обаче ще е налична само за Android, защото iOS има ограничения и не позволява на други приложения да имат достъп до SMS-ите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK