Dell спира използването и поддръжката на Android

Dell спира използването и поддръжката на Android

© Babu, ReutersМакар и да не беше сред най-активните участници в сегмента, Dell напуска изцяло света на Android. Компанията спира да произвежда устройства с платформата на Google, като и да я поддържа занапред, съобщава онлайн изданието ZDNet.


Вместо това Dell ще се насочи изцяло към устройствата с Windows, като вижда голям потенциал за тяхното развитие. Компанията е потвърдила решението си пред сп. PCWorld. Според нея пазарът на таблети е пренаситен, а интересът на потребителите към такива устройства с Android вече е достигнал пика си и дори намалява. Dell смята, че не е изгодно да продължава да произвежда и поддържа подобни устройства.


За сметка на това интересът на потребителите постепенно се пренасочва към хибридните модели. Това са устройства, които могат да се използват както като пълноценни лаптопи, така и като таблети чрез откачането на екрана от клавиатурата. Според Dell предпочитаната от потребителите платформа за тези устройства е Windows и компанията ще се насочи изцяло към тази операционна система.


Притежателите на устройства на Dell с Android ще продължат да получават техническа и гаранционна поддръжка. Компанията обаче няма да пуска обновления за тези устройства и ще ги остави на доизживяване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK