Видео: Проектът за футуристична нова централа на Google

Видео: Проектът за футуристична нова централа на Google

© Arnd Wiegmann, ReutersИнтернет гигантът иска да изгради футуристична нова централа в Маунтин Вю, като вече е една стъпка по-близо до това след като се сдоби с необходимата за целта земя. По-рано тази седмица компанията е постигнала сделка с LinkedIn за размяна на недвижимо имущество, отбелязва онлайн изданието Silicon Valley Business Journal.


Google ще даде на LinkedIn две земи в Маунтин Вю и две сгради, в които е била централата на Palm Computing. LinkedIn пък ще даде на Google една сграда и съседна на нея земя. Двете компании си разменят и съответно по 215 млн. и 331 млн. долара. Градската управа е издала и разрешение за строителство на нови офис площи на въпросната земя.


Ползата за LinkedIn е, че приближава още офиси до централата си. Google пък най-сетне разполага с необходимата площ, за да разгърне мащабния си проект за нова централа.
Той иска да "размие границите между сградите и природата", като накара служителите да се чувстват сякаш работят сред природата или в парк, градинка, кафене. Целта на Google е да премахне сухото корпоративно усещане на класическия офис.


"Вместо да създаваме непреместваеми бетонни сгради, ще създадем леки блокови структури, които могат да се местят и променят лесно. Големи прозрачни куполи ще покриват всяка "сграда" и ще обособяват вътрешния климат, като същевременно ще пропускат светлина и въздух. Паркингите за автомобили пък ще са подземни.


Модулните офиси ще са в своеобразен мини град, който е свързан помежду си с пейзажни велопътеки, красиви тротоари, магазини, кафенета и др. Така самите служители ще се чувстват по-свободни и вдъхновени, а компанията ще има големи площи, които ще може да модифицира и оптимизира постоянно и ще може да ги използва не 5-10 години, а десетилетия.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK