Facebook ще конкурира Steam със своя гейминг платформа

Facebook ще конкурира Steam със своя гейминг платформа

© ReutersFacebook ще се опита да привлече обратно почитателите на игрите, които преминаха към мобилни и други игри с нова платформа. Тя ще е за компютри и ще е своеобразен конкурент на популярната гейминг платформа Steam, съобщава блогът TechCrunch.


Компанията официално обяви, че вече е започнала работа по проекта, който е базиран на платформата Unity. В момента тя е в начална фаза, като ще има и версия за програмисти. Чрез нея те ще могат да създават и конвертират игри за сайта на Facebook и за въпросното приложение за компютри.


Целта е да се създаде единна гейминг мрежа в рамките на Facebook. Тя ще поддържа както по-леки игри за мобилни усторйства например, така и големи, сериозни заглавия.
Facebook ще има поддръжка на Unity в своята платформа и обратното. Според двете компании така създателите на игри чрез Unity ще имат бърз достъп до аудитория от над 650 млн. геймъри, които всеки месец играят игри, които имат възможност да се свързват с Facebook. Социалната мрежа изтъква, че тази аудитория е много активна като само миналата година е генерирала приходи от над 2.5 млрд. долара за създателите на онлайн базирани игри.


За сега платформата няма официално име. Освен това компанията пази повечето детайли за нея в тайна, дори и кога ще е готова за геймърите. Все пак тя споделя, че платформата ще е изцяло насочена към геймърите и в нея няма да присъстват други услуги на Facebook.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK