YouTube може да се превърне в класическа социална мрежа

YouTube може да се превърне в класическа социална мрежа

© Lucy Nicholson, ReutersМакар всички социални мрежи активно да залагат на видеото като основна част от своето бъдеще, YouTube гледа към текстовете и снимките. Според онлайн изданието Venture Beat видеопорталът може да се превърне в класическа социална мрежа в опит да задържи потребителите.


Конкуренцията на Facebook, Snapchat, Twitter и останалите социални мрежи е много силна и в YouTube не са сигурни, че видеото ще е достатъчно, за да се бори с тях. Затова порталът разработва функцията Backstage.


Тя ще позволи на собствениците на видеоканали да споделят с потребителите и текстове, снимки, дори анкети и друг тип съдържание. Публикациите ще се виждат както в каналите, така и в информационния поток на техните абонати. Това ще направи публикациите видими от много голям брой хора. Разбира се, видеото ще остане на първо място, а останалото съдържание ще е допълнително.
Плановете на YouTube са да пусне първата пробна версия на Backstage още през есента. Ограничена версия на функцията ще е налична само са избрани канали, като тя ще е видима както през компютри, така и през мобилни устройства.


След като приключат тестовете, YouTube ще доработи Backstage и ще я пусне за всички видеоканали. Потребителите също ще имат възможност да отговарят на публикациите. Коментарите на потребителите пък постепенно ще започнат да поддържат вграждане на снимки и видео. Засега Google отказва коментар по темата с аргумента, че не коментира слухове и спекулации.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK