Amazon иска патент за "летящ склад"

Amazon иска патент за "летящ склад"

© uspto.govАмериканската компания Amazon, най-големият онлайн търговец в света, е внесла молба за получаване на патент за устройство, което може да се нарече летящ склад, снабден с дронове за доставка на поръчки.


Конструкцията може да бъде носена от дирижабъл и да бъде "паркирана" на височина до 45 000 фута (14 км). Тя може да бъде използвана временно на места, където се очаква рязко увеличаване в търсене на онлайн поръчки – например при големи спортни събития или фестивали.


Основната цел на Amazon е дастично да намали порцедурите във финалната фаза на доставката и участието на хора в нея.
В документите, подадени към Патентното бюро на САЩ, се казва, че летящият склад ще бъде оборудван с портативни автономни летящи устройства. Персоналът, който работи високо в небето, натоварва поръчката, дронът планира свободно и включва двигателите си малко преди земята, като така се пести и енергия.


След доставката дроновете се отправят към площадка, където биват събирани и натоварвани на "совалка", с която обратно на летящия склад се изпращат стоки и персонал.


Засега не е ясно дали компанията наистина работи в тази посока, или просто патентова за себе си идеята за всеки случай.


Amazon иска патент за "летящ склад"

© uspto.gov

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK