Как да изпратите името си на Марс

Кадър от телевизионната поредица "Марс"

© All Channels | Advertising

Кадър от телевизионната поредица "Марс"Харесвате името си и искате целият свят да го знае? Американската космическа агенция НАСА предлага нещо още по-екзотично – името ви да бъде изпратено на Марс. За целта обаче всеки желаещ има само няколко дни, за да стори това.


Идеята не е нова, като НАСА реши да възобнови популярната си инициатива от 2015 г., която е част от мисията InSight. Още тогава около 827 хил. души се записаха и имената им бяха вписани в силициев чип, който ще пътува на борда на космическия апарат. Той трябва да кацне на Червената планета през ноември 2018 г., като излети половин година преди това.


До момента над 2 млн. души са изпратили данните си до НАСА. Последният срок да направите името си популярно на Марс е 1 ноември. Всеки желаещ може да го добави на интернет страницата на мисията.
Сайтът генерира билет, напомнящ бординг карта за самолет, която всеки може да отпечата.


НАСА припомня, че това е втора подобна инициатива. През 2014 г. 1.38 милиона души изпратиха своите имена с мисията "Орион".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK