България е страната в ЕС с най-много жени в IT сектора

България е страната в ЕС с най-много жени в IT сектора

© Юлия ЛазароваБългария е страната в ЕС с най-много жени, работещи в сектора на информационно-комуникационните технологии, показват данни от анализ на Евростат за някои особености в професията в ЕС през 2017 г, предаде БТА. Около 66% от работещите в сферата в България са били мъже, докато средно за ЕС процентът е 85. В Чехия 93% от работещите в сектора са мъже, а в Унгария и Полша по 90 на сто.


Мъж на възраст до 34 години, висшист и работещ в голяма компютърна фирма. Това е профилът на българския компютърен специалист според анализа. Като цяло 70% от работещите в сектора в България са на между 18 и 34 години. Според данните близо 98 на сто от родните компютърни специалисти са с висше образование.


През миналата година във всяко пето предприятие в България е имало заети лица, чиято основна задача е била да разработват, управляват или поддържат информационно-комуникационни системи и софтуерни приложения. Големите компании с 250 и повече заети лица са предлагали най-много работни места за такива специалисти у нас, като в тях са работили близо 65% от заетите в сектора. Малките предприятия със заети лица между 10 и 50 души са предлагали едва 15 на сто от работните си места за компютърни специалисти, а останалите 20% са работили за по-малки фирми, показват данните на Евростат.


Най-високи заплати и най-ниска безработица
По данни на НСИ заплатите в сектора са били най-високи в целия спектър на пазара на труда у нас - средно около 30 000 лева годишно за работещите в частния сектор. Според анализа на Евростат групата на специалистите по информационно-комуникационните технологии в ЕС е с най-ниски нива на безработица за последните няколко години.


Последната информация за 2017 г. показва, че без работа са били едва 1% от хората с такава квалификация, при среден показател за безработица около 8 на сто. Най-висок дял на лицата с подобно образование, които са били безработни през 2017 г., е регистриран в Гърция (25%), Португалия (16%) и Испания (15%).

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1061 Весело

  по-сексистка снимка не можахте ли да откриете ?

  внушава сякаш това е работно място на жена-програмист - леглото сякаш е необходимост :)

 2. 2 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2354 Весело

  Стереотипът на "мъж на възраст до 34 години, висшист и работещ в голяма компютърна фирма" не се е наложили в България и не е изгонил момичетата от компютърните специалности. Дано никога не успее да се наложи и от първенци да се превърнем в изоставащи. Имаме нужда от повече ИТ специалисти, независимо от пола.

 3. 3 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 809 Неутрално

  по-сексистка снимка не можахте ли да откриете ?внушава сякаш това е работно място на жена-програмист - леглото сякаш е необходимост :)
  —цитат от коментар 1 на хм


  Жена програмист е рядко животно,каквото и да пише в статията.Може би намекват,че програмистите са с по-нетрадиционна сексуална ориентация.Колегата Таксиров ще ни светне,помежду тежката работа как разпуска

 4. 4 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Похвално е най-после в АйТи сектора у нас да има най-много жени!

 5. 5 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 567 Весело

  Това не е европейско поведение! Срамота!

  Бог да благослови Америка за България!
 6. 6 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Без да подценявам колегите дами... Ми се струва, че процентът е висок основно поради големия дял на колцентрове за отдалечена поддръжка. Там се ценят умения като добро владеене на чужд език, търпение, умение за справяване с възражения и т.н.
  Дамите сред "програмистите" у нас по мои наблюдения се движат около средния процент за Европа...

 7. 7 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Жена програмист ми звучи като мъж HR - рядко срещани животни. Между другото се говори за равнопоставеност на половете в професиите, само че примерно никой не казва, че над 90% от HR в България са жени, вероятно и в маркетинга, ПР и рекламата. Да споменавам ли персонала в детските градини, където ако има 1 мъж, той се занимава с ремонтите? Защо никой не се бори за равнопоставеност на половете в тези професии?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 8. 8 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#6] от "Убитака":

  Не е така, разходете се в произволен немски офис - виждате само дръгливи нърдове и някои друг мазен продавач.
  В произволан (свестна) българска компания веднага се наблюдава разликата - много колежки, (всякаква възраст) във всякакви роли - дивелопър, кюеи, девопс, много скръм/продъкт/мениджъри, разбира се всякакъв съпорт.

 9. 9 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "Darcas":

  След промените съдебната система също е силно феминизирана (повече мъже поемат риска да са адвокати на частна практика), който е ходил по съдилища го е виждал с очите си.
  Едни лоши, непрогресивни хора обясняват тези неща с типични за половете черти/предпочитания. Винаги има и изключения - жена заварчик и мъж медицинска сестра (в което няма нищо лошо).

  #killwhitey
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4806 Неутрално

  България, въпреки всичко, по доста неща е №1 в ЕС, и не само...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#3] от "gonz0104":

  Работата не ми е тежка, защото работя за себе си и не ходя по офиси.
  Когато си давам почивки, може да влезна за малко за да видя какво правят тези, които не могат да програмират и изобщо не могат да си изкарват хляба с друго, освен с тролски слугинаж.
  Тогава мога да се изгавря ехидно, което придава на почивката ми един особен нюанс на самодоволство :)

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 12. 12 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  В България открай време си има повече жени в такива, да ги наречем технически специалности, спрямо средното за Европа. Мисля, че е наследство от комунизма. Моя роднина, млад инженер работеща за голяма международна компания тук, в Европа са я гледали като извънземно. Там единствената жена е била секретарката. При това над 45 годишна.

 13. 13 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#3] от "gonz0104":Работата не ми е тежка, защото работя за себе си и не ходя по офиси.Когато си давам почивки, може да влезна за малко за да видя какво правят тези, които не могат да програмират и изобщо не могат да си изкарват хляба с друго, освен с тролски слугинаж.Тогава мога да се изгавря ехидно, което придава на почивката ми един особен нюанс на самодоволство :)
  —цитат от коментар 11 на Боян Таксиров


  Не те знам какъв програмист си, ама с висене по цял ден в дневник, кода няма да се напише сам. Повечето програмисти, които познавам бачкат здраво и нямат време за клюкарници.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#11] от "Боян Таксиров":

  Моете предположение е че поне 80% от форума са такива и просто се кефим да се обиждаме на "трол". Е има и няколко пенсионери-графомани но дори те го правят за кеф, не мисля че с тролене се изкарват пари в България.

 15. 15 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#13] от "Darcas":

  Аз не обичам да бачкам здраво.

  Ето един от моите продукти, имам и други:

  https://www.mql5.com/en/market/product/23687

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Щот държавата не се е намесила с разни програми за симулирането им.

  Ако държавата се намеси, ще станем с най-малко. :)

 17. 17 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#14] от "m17":

  Изкарват се, ама трябва да си пълен боклук и нищожество, за да се съгласиш.
  Тролът го дресират, надяват му хомота, правят го роб, определят живота му във всеки един аспект, за да не може да отиде в някой друг лагер.
  Превръщат го в добитък.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 18. 18 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Клишето "жена - архитект" се е наложило в съзнанието на средностатистическия глупак в негативен смисъл, неизвестно защо, даже и въпреки чудесни опровержения.
  В 35-годишната си практика на архитект съм срещал и много кадърни хора, както и дразнещи бездарници и от двата пола. Има специфични качества, с които жените имат предимства и те трябва да се ползват.
  Вероятно и спрямо момичетата в Ай-ти сектора има някакъв аналогичен негативизъм.
  Не е основателен, по-скоро това е атавистичен страх от "загуба на позиции" за мъжете в исторически план. Глупаво е!
  Жените трябва да бъдат насърчавани да работят творчески и изискващи интелект професии, работата "само съм красива" е за непълноценните и мързеливи особи.
  Жените постоянно ни напомнят, че не сме роботи, постоянно извикват човешкото в нас, ние ги наричаме "музи", но и конкуренти.
  Това е резерв на интелект и специфична душевност за цялото човечество, който трябва да се хвърли в атака за общия напредък и облагородяване на грубоватите стоково-парични отношения.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 19. 19 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 919 Любопитно

  Ами тогава защо Амазон планира европейското си базиране в Швеция? Въпреки високите данъци, заплати, а и не на последно място липсата на достатъчен капацитет електричество за сървърите. Общините в които ще се изграждат трите сървърни отдела, отказват на други фирми базиране, понеже не могат да им осигурят електричество.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 20. 20 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#18] от "Торбеш":

  Жените постоянно ни напомнят, че не сме роботи, постоянно извикват човешкото в нас, ние ги наричаме "музи", но и конкуренти.Това е резерв на интелект и специфична душевност за цялото човечество, който трябва да се хвърли в атака за общия напредък и облагородяване на грубоватите стоково-парични отношения.
  —цитат от коментар 18 на Торбеш


  Трогателно.
  Но това не важи за всеки тип жени. Някои от тях са абсолютен продукт "на грубоватите стоково-парични отношения".

  Що се отнася до останалото - нека пазара решава :))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 21. 21 Профил на V. Uzunov
  V. Uzunov
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#13] от "Darcas":Аз не обичам да бачкам здраво.Ето един от моите продукти, имам и други:https://www.mql5.com/en/market/product/23687
  —цитат от коментар 15 на Боян Таксиров


  Това е софтуер за финансови измамници... самия факт, че искат пари да си наемеш робот да взема решения за откриване и закриване на позиции е показателен, че продукта не струва пукната пара, но глупаци много и затова такива проекти просперират... :)

 22. 22 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Това означава, че българските жени са интелигентни и с много добро образование. Стремят се да получат добра професионална квалификация и естествено добро заплащане.

 23. 23 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#21] от "V. Uzunov":

  Не си дочел.
  Това не е робот, а симулатор.
  На него можеш да тестваш своята собствена стратегия в тестер режим. Така можеш да изтестваш период от 1 месец за един час например.

  В момента пиша и робот, впрочем.
  Какъв ти е проблема?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1712 Весело

  Оказва се, че нашите жени освен най красиви са и най умни...ма ние това си го знаем отдавна...сега и целия свят го разбра:)

 25. 25 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 747 Любопитно

  ''По данни на НСИ заплатите в сектора са били най-високи в целия спектър на пазара на труда у нас - средно около 30 000 лева годишно за работещите в частния сектор''

  нещо малка ми се види тая цифра, тва е по 2500 бруто на месец, или около 2К чисто, а продавачките в Лидл взимат по 1500 лева....

 26. 26 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#24] от "BiGman1":

  Разбира се. Но на цял свят стават ясни и някои други неща...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5557 Весело

  До коментар [#8] от "m17":

  Абсолютно вярно! :)
  На всякакви позици и нива

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на sdfsdfsdf
  sdfsdfsdf
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Callят и bessят.

  NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN !!! Especially considering that the European data protection authorities have made it clear “that if a controller chooses to rely on consent for any part of the processing, they must be prepared to respect that choice and stop that part of the processing if an individual withdraws consent.” https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/legal-grounds-processing-data/grounds-processing/what-if-somebody-withdraws-their-consent_bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]dia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]
 29. 29 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Най-много жени в IT и нито една жена-програмист в стаята ми от 20+ човека лол и едва 6 жени-програмисти в цялата фирма с 200+ човека. Представям си в другите държави как е положението...

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#29] от "blaf":

  Е като сте дръгливи нърдове е добре че имате и толкова. Един ми разправяше за поредна колежка която не издържала в неговия екип във вмъеър и като я питали защо напуска, обяснила че за цял ден не проронвала и една дума. Влизат колегите, сядат и почват. На обяд гризат сандвич на мястото си, вечерта стават и излизат без дума да си кажат.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#34] от "venci4":

  Значи, викате че някой е таксиджия.
  Ако каже, че не е таксиджия а програмист - викате "Лъжеш!".
  Когато докаже, че е програмист, си правил реклама на "бездарните разработки".

  И интересно как толкова бързо установи, че са "бездарни"?
  Разцъка ли продукта?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 37. 37 Профил на Oniq S Koniq
  Oniq S Koniq
  Рейтинг: 237 Неутрално

  В България ИТ сектора е всичко от Call Center/ Front help desk до системни администратори,бекъпджии, програмисти етц.

  Omnis distaedere pecunia nunquam!
 38. 38 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1682 Весело

  До коментар [#15] от "Боян Таксиров":
  Скъсал си продажбите, браво  Тиква под наем.
 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#38] от "TzZar":

  Не се хваля, а показвам, че човек може да бъде независим, и че намеците за послушание, иначе глад и студ, че трябвало да се бачка яко и т.н. са смешни и жалки в очите на хора, които могат да правят нещо и да го продават без да минават през системата и одобрението на разни мутри.

  Просто такива са глобалните реалности и мутрите тук не могат да ги променят, защото светът е по голям от техния вилает, тяхната жалка власт и още по жалки разбирания.

  А това, колко съм печелел е друг въпрос.
  Не се моля и надявам на никого за нищо.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 40. 40 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1682 Весело

  До коментар [#39] от "Боян Таксиров":
  Просто такива са глобалните реалности и мутрите тук не могат да ги променят, защото светът е по голям от техния вилает, тяхната жалка власт и още по жалки разбирания.
  С това няма как да не съм съгласен

  Тиква под наем.
 41. 41 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 331 Весело

  О, не! Как така в България жените ще са най-много в една добре платена професия?!?
  И белите хетеросексуални мъже християни в офисите не ги ли насилват тези горки жени?! Или поне не ги ли тормазят психически? Нима не им спират кариерното развитие поради див патриархален мачизъм?
  Тука си трябва отделна статия, която да обясни, че това всъщност е някакво гадно и подло коварство, което заробва жените под отвратителния гнет на белите мъже християни - експлоататори и изедници!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 42. 42 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#3] от "gonz0104":

  Малко по-спокойно. Имам възможност да сравнявам и виждам същото, което е описано в статията. Още преди 20-30 години в тогавашното МЕИ, специалността ИТ беше най-сфеминизирана. В първа група например имаше повече момичета, отколкото момчета.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 43. 43 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Весело

  До коментар [#7] от "Darcas":

  Някой да е забранил на мъжете да работят в тези професии. Да се борим ли за място в градините и съответните отдели на фирми?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 44. 44 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Весело

  До коментар [#8] от "m17":

  Виждам точно същото. Да не говорим, че немски програмист под 40г е като еделвайс - рядко цвете.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Спотред мен се слага знакна равенство между заети в IT бранша и програмисти. В една дори и малка компютърна фирма (15-30 заети) има нужда от счетоводител, специалист връзки с клиенти, HR ... Около 40% от персонала трудно може да бъде причислен към програмистите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Весело

  До коментар [#12] от "anton83":

  Не знам дали само от комунизма. Рядко чувам от българка, че иска да си седи в къщи с тенджерите и пелените. Католицизмът, например, направо си поощрява такова поведение. Поляците може и да проявяват кавалерско отношение към дамите, но стандартът е жената не става за точни науки, а най-добре да си стои у дома и да се занимава с многобройната челад.
  Не че осъждам, но всеки има право на избор и нашите дами го правят.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 47. 47 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Весело

  До коментар [#20] от "Боян Таксиров":

  Ми те и мьжете така.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 48. 48 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  А иначе много ме изкефи възрастта от 34 години! И аз бях програмист, точно до 34 тата си година, но още преди това се бях зарекъл, че до 36 тата си годишнина ще сменя професията си. Няма нищо по-досадно от чиче на 50 години, което отдавна е извън новостите в бранша, което ти дава акъл, кое, как се прави.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 49. 49 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#46] от "Алф":

  Точно това имам предвид. Преди 9.10. 1944 тук са царели патриархат и до голяма степен ориенталщина.Жената домакинства, ражда деца. До каква степен опиращи се на религиозен мироглед е друг въпрос, защото българите много вярващи или поне дълбоко познаващи вярата си, не са били. След избухването на комунизЪМЪ, от една страна се налага атеизмът, от друга се поущрява включването на жените в трудовия процес, дори в мъжки професии.Средното образование става масово. И вече не е ненормално, ами е престижно щерка ти да учи вишу. Моделът вече е на работеща жена, чиито деца се гледат напълно безплатно от държавата(ясла, градина, училище).
  Та този модел продължава и до днес. Пък и чисто икономически малко семейства могат да си позволят само мъжете да работят. Не, че няма жени, които биха приели ролята на глезени домакини. Но такива основна са от прослойката на мутресите.

 50. 50 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3128 Неутрално

  Това как се връзва с новината, че обичаме да си бием жените и затова не приемаме ИК.
  Може би сутрин им удряме по една плесница и ги пращаме да програмират.

 51. 51 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#7] от "Darcas":Някой да е забранил на мъжете да работят в тези професии. Да се борим ли за място в градините и съответните отдели на фирми?
  —цитат от коментар 43 на Алф


  А някой да е забранил на жените да стават ИТ специалисти, тежководолази, астронавти, ядрени инжинери?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 52. 52 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#47] от "Алф":

  Еми да, ама мъжете са по откровени и не лицемерничат.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#48] от "tribiri":

  Очевидно не сте виждали експерти а само разни любители. Има "чичета" дето на 70 са далеч над нивото на обикновенния бройлер дето е завършил един кемп/академия и си е въобразил че става за чеп за зеле.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Българките се образоват и правят кариера, затова има и демографска криза. Три дини под една мишница не се носят.

 55. 55 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Сексиския виц че жената програмист е като морско свинче, нито е марско, нито е свинче, вече не е актуален.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#53] от "m17":

  В моето семейство има 5 ма бивши и настоящи програмисти, един е учил занаята във ФММ на СУ, двама от които единия бачка в Швейцария в Техническия и двама са завършили в Единбург и Глазгоу и всички сме на едно и също мнение за 50 годишните чичета.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Весело
 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#56] от "tribiri":

  Нищо лично ама очевидно сте лейки и 5'мата.

 59. 59 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#53] от "m17":В моето семейство има 5 ма бивши и настоящи програмисти, един е учил занаята във ФММ на СУ, двама от които единия бачка в Швейцария в Техническия и двама са завършили в Единбург и Глазгоу и всички сме на едно и също мнение за 50 годишните чичета.
  —цитат от коментар 56 на tribiri


  И аз бях на 34, когато се примирих с мисълта, че мозъкът ми не е достатъчно гъвкав, за да продължа да се занимавам с програмиране.

 60. 60 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#52] от "Боян Таксиров":

  Вицът на вечерта. Какво са ви направили дамите?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 61. 61 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#49] от "anton83":

  Ами защо в други страни минали през същия социализъм няма толкова жени, у нас има.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 62. 62 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#60] от "Алф":

  Само хубави неща.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK