"Майкрософт" спира поддръжката на Windows 7

"Майкрософт" спира поддръжката на Windows 7

© Shannon Stapleton, ReutersМайкрософт" ще прекрати поддръжката на операционната система Windows 7. Компанията спира обновлението ѝ на 14 януари 2020 г. след повече от 10 години работа.


На 17 април тази година корпорацията ще предупреди потребителите на Windows 7 чрез съобщение за спирането на поддръжката. От "Майкрософт" подчертават, че след 14 януари 2020 г. операционната система вече няма да бъде безопасна, тъй като компютрите с тази система няма да разполагат със защита срещу новите киберзаплахи.


Според изчисления на компанията в момента около 40% от пазара на операционните програми е зает именно от Windows 7.


"Майкрософт" иска да популяризира още повече последния си модел операционна система Windows 10, която досега е инсталирана на повече от 800 млн. устройства. Целта пред корпорацията е в близките месеци да премине границата от 1 млрд. и със спирането на Windows 7 се надява да засили интереса към последната версия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK