"Порше" и "Боинг" ще работят заедно по електрически самолети за градски превози

"Порше" и "Боинг" ще работят заедно по електрически самолети за градски превози


Порше" и "Боинг" подписаха меморандум за разбирателство, за да проучат пазара за премиум градска въздушна мобилност и разширяването на градския трафик във въздушното пространство, съобщиха от двете компании.


Като част от партньорството компаниите ще създадат международен екип, който ще проучи различните аспекти на градската въздушна мобилност, включително анализ на потенциала на пазара за премиум превозни средства и възможни начини на употреба.


"Боинг", "Порше" и дъщерната компания на "Боинг" Аурора флайт сайънсис" (Aurora Flight Sciences) разработват концепция за изцяло електрическо превозно средство с вертикално излитане и приземяване. Инженери от двете компании, както и дъщерните компании на Porsche - Porsche Engineering Services GmbH и Studio F.A. Porsche, ще реализират и тестват прототип.
"Порше" и "Боинг" ще работят заедно по електрически самолети за градски превози


"Това сътрудничество се основава на нашите усилия да разработим нова безопасна и ефективна мобилна екосистема и предоставя възможност за проучване на развитието на превозни средства за премиум градска въздушна мобилност с водеща автомобилна марка", каза Стив Нордлунд, вицепрезидент и генерален мениджър на "Боинг Некст" (Boeing NeXt), организация, която полага основите за мобилна екосистема от следващо поколение, в която автономните и пилотирани превозни средства могат да съжителстват безопасно.


Проучване на "Порше консълтинг" от 2018 г. предвижда, че пазарът за градска въздушна мобилност ще набере скорост след 2025 г. Проучването също така показва, че решенията за градска въздушна мобилност ще транспортират пътници по-бързо и ефективно от настоящите конвенционални средства за наземен транспорт, на по-ниска цена и с по-голяма гъвкавост.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK