Интелигентният саундбар те "потапя" в екшъна от филма или играта

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .Партньорството на Samsung и Harman Kardon създаде изключителни технологични аудио решения, интегрирани в саундбар системите


Когато преди близо 3 години Samsung Electronics, създаваща едни от най-модерните и иновативни телевизори в света, придоби една от водещите компании в HiFi системите Harman Kardon International, потребителите резонно очакваха да видят синергията на експертизата и технологиите им в съвместни продукти. Интеграцията на технологии в софтуера, хардуера и облака ги превърна в архитекти на изживяванията, част от "свързаното ни ежедневие". Всяка нова съвместна разработка и решение, които двете компании пускат на пазара, стъпва върху глобалния мащаб на дейност на Samsung, научно-развойните възможности на корейската компания и доминацията й на пазарите на мобилни устройства, телевизори и полупроводникови продукти. Harman, от своя страна, допринася с разработките си в аудио технологиите и тези за свързания автомобил, като и двете компании инвестират в стартиращи фирми, които да подпомогнат ОЕМ производителите при създаването на решения за интелигентния дом.


В резултат на сътрудничеството на двете компании през 2019 г. се появиха интелигентните саундбар системи от серията Q, оборудвани с множество високотехнологични решения и иновативни технологии, сред които Samsung Acoustic Beam и новата функция за адаптивен звук (Adaptive Sound), създадена съвместно от Samsung Audio Lab и Harman Kardon. Технологията Acoustic Beam смесва звуците и ги възпроизвежда така, сякаш те идват точно от мястото на събитията на екрана - изключително подходящо при гледане на филми или пък за игри - като за целта се използват множество отвори в говорителя, създаващи по-динамичен и панорамен звук.
Качеството на звука е настроено от Harman Kardon в сътрудничество с лабораторията на Samsung Audio Lab в Калифорния. В резултат на това саундбар системите HW-Q предоставят отлично цялостно възпроизвеждане на звука - както изключително завладяващо пространствено озвучаване, така и много добре фокусирано аудио, което работи добре с всички типове съдържание като диалог, разнообразни музикални жанрове и филми, дори при много силни звуци. Системите предоставят поне 4 режима на слушане - "Стандартен", Surround, Game Pro и Adaptive Sound. Именно четвъртият режим анализира входящия аудио сигнал и адаптира акустиката, за да осигури най-доброто звуково изживяване при всяка сцена от филма, използвайки всички налични канали. Режимът Game Pro помага на геймърите да се потопят в атмосферата на сражението или състезанието.
Серията саундбар системи HW-Q на Samsung Electronics е една от най-добре работещите саундбар системи, налични на пазара, и е оптимизирана за QLED телевизорите на Samsung. Серията включва общо 4 модела, всеки от които предлага разнообразен набор от интелигентни функции и характеристики, за да отговори на различните потребителски нагласи и търсене.
Саундбарът HW-Q60R предлага панорамно 5.1-канално озвучаване като също така е оборудвана със специалната технология Acoustic Beam, която спомага за пространствения звук. Моделът HW-Q70R предоставя 3.1.2-канално озвучаване, което се адаптира спрямо наличните предмети в стаята. Системата HW-Q80R е с 5.1.2 канала, като говорителите, насочени нагоре и встрани, създават всеобхватно звуково усещане подобно на киносалон. Най-високият клас HW-90R е със 7.1.4-канален звук, като акустичното изживяване се надгражда с два допълнителни безжични задни високоговорителя, насочени нагоре. По този начин системите помагат на потребителя да се "потопи" в звуковата среда, осигурена и от поддръжката на технологиите Dolby Atmos и DTS:X. Системите предлагат разнообразни възможности за свързване, както с кабели, така и безжично.
Наименованието на саундбарите съвпада с това на телевизорите, като по този начин помага на потребителите да се ориентират кой саундбар съответства на модела телевизор, който им харесва. Като дизайн саундбар системите са отлично проектирани и с впечатляващ външен вид, подходящ за висок клас домашно оборудване. Нископрофилният корпус е с метални решетки в горната и в предната част и с шлифовани метални ръбове. LED дисплей показва основната информация за силата на звука, за източника и за избрания режим. Предлага се в дискретен черен цвят и така допълва идеално повечето телевизори с големи панели, като има и възможност за монтаж на стена.


Интелигентният саундбар те "потапя" в екшъна от филма или играта


Дистанционното е с ергономичен дизайн, с централна навигация и контрол на възпроизвеждането / паузата, има бутон за настройка на високите и на басовите тонове, аудио синхронизация, както и нивата на усилване на отделните високоговорители. Има и бутон за избор на източник на звука, бутон за Bluetooth сдвояване, режим на звука, за увеличаване и намаляване силата на звука, за заглушаване, както и управление на събуфера.
Свързаността в стартовите модели от серията Q включва HDMI вход и изход, както и оптичен вход за цифрово аудио. HDMI портовете поддържат 4K видео резолюция при опресняване 60p, технологията HDCP 2.2 и няколко формата за обхват с голяма динамика на картината (HDR), включително HDR10, HLG, HDR10+ и Dolby Vision. Наличният USB порт може да се използва и за обновяване на системния софтуер (фърмуера). Вграденият Bluetooth чип дава възможност за безжична свързаност както с телевизора, така и със смартфона, така че да слушате музиката с най-високо качество на звука. Моделите Samsung HR-Q80R и Q90R разполагат и с вграден Wi-Fi модул.


Моделите от Q серията вече получиха признание от редица специализирани издания, включително AVForums и Techradar. AVForums отличи модела Q70R като "Препоръчан модел за 2019 г.", а флагманът Q90R получи наградата "Най-добър в класа си за 2019" (Best in class 2019) с максималната оценка 10 от 10. Крайното мнение на специалистите от AVForums за Q90R e, че "това е фантастична саундбар система, която съществува в своя собствена категория".


И Techradar връчи на Samsung подобни отличия през изминалата година. Изданието даде на HR-Q70R наградата "Recommended" с оценка 4,5 от 5 възможни звезди и наградата "Best in class" за HR-Q90R с пълния набор от 5 звезди. Според мнението на Techradar за флагманския модел в Q серията "Samsung HW-Q90R е фантастичен саундбар, потапящ (слушателя) в звуковата среда, който си заслужава всеки платен долар... Този добре направен и умело проектиран пакет ви поставя точно в центъра на действията."


С помощта и на тази нова Q серия Samsung запазва първата позиция на глобалния пазар на саундбар системи вече 10 години подред, като по данни на GfK пазарният й дял към август 2019 г. надхвърля 24%.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK