"Хуауей" вкарва свои лаптопи като нова продуктова група в България

"Хуауей" вкарва свои лаптопи като нова продуктова група в България

© huawei.bgПоделението за потребителска електроника на китайския технологичен гигант "Хуауей" (Huawei) пусна в България нова група продукти - ултрапреносимите лаптопи от серията Matebook.


След замането на солидна ниша от пазара на мобилни телефони и лични устройства като часовници, фитнес гривни и безжични слушалки, компанията прави внимателна крачка в нова ниша. Причините да е внимателна не са в това, че няма собствени конкурентни продукти, нито че в България не се е създало очакване за лаптопите на "Хуауей".


Китайската компания разполага и с двете, но обикновено често изтъква, че много държи продуктите ѝ да вървят успоредно с добри услуги - от бързо обслужване и сервиз на вече закупена техника на местния национален пазар (а не да г иизпраща до сервизна база в съседна страна) до предварително тестване на програмни продукти според специфичните особености на клиенти или инфраструктура.
Кризата в икономиката, създадена от пандемията, не изглежда като най-подходящото време за разширяване на продуктовия обхват. Освен това "Хуауей" има достатъчно търговски проблеми със САЩ, за да потвърдят най-високопоставените ѝ ръководители, че 2020 г. ще е много трудна. Но това може само отчасти да обясни сдържаността в днешния ход на българския пазар.


"Хуауей" вкарва свои лаптопи като нова продуктова група в България

© huawei.bg


В действителност българското поделение за потребителска електроника (то отговаря и за Северна Македония) следва графика си, който сподели с журналисти по-рано тази година. А ключовото в него е развиването на собствена продуктова екосистема съгласо визията 1 + 8 + N. В нея 1 е смартфонът, 8 са устройства като смарт часовник, лаптоп, слушалки..., а N е всичко, за което се сещате под името "интернет на нещата", и което "Хуауей" тепърва ще изкарва на пазара. Последното означава широк спектър - от рутери и безжични говорители до смарт хладилници, "интелигентни" автомобили и дистанционно управление на "умен" дом.


Част от тези устройства могат да се видят и сега (но още не се продават) в специализирана "точка" на компанията в столичен магазин, а до края на годината почти сигурно ще се появи и първият флагмански магазин в София. Там, всъщност, интересуващите се ще получават обяснения и демонстрации как максимално да се възползват от синхронизирането на устройствата от този бранд.

 • "Лаптопите на бъдещето ще бъдат по-интелигентни, по-ефективни и по-свързани и Huawei Matebook са голяма крачка към това бъдеще. Всички те предлагат иновативните функции за интелигентно взаимодействие между хардуера и софтуера на вашия смартфон и лаптоп, обединени под името Мултиекранно взаимодействие (Multiscreen Collaboration, базирано на технологията Huawei Share при смартфони с Huawei EMUI 10.1 интерфейс." се казва в официалното съобщение.

Има и пример за една от често използваните функции - прехвърлянето на снимки и видео от смартфона към лаптопа на принципа drag-and-drop като около 100 кадъра се прехвърлят за около 3 минути.Има още - мост между Android и Windows системите като може да възпроизвеждате видео или музика от
приложенията на смартфона, но да се използва по-големият екран и по-мощни говорители на лаптопа. Или да се продължи проточил по-дълго от обичайното чат по смартфона, като веднага се премине на по-голямата и удобна клавиатура на лаптопа. Иначе казано, ако и двете са под ръка, смартфонът и лаптопът работят като едно устройство, макар да са под различни операционни системи.


Засега в България "Хуауей" предлага подобно изживяване с 4 модела с 6 системни конфигурации, разпределени в две групи - високи клас на Matebook X Pro с тъскрийн с препоръчителна цена около 3500 лв в два цвята и четири от серията Matebook D в средния ценови клас. Всички са под Windows 10 (Home или Pro) и са с процесори на AMD и Intel i7 и графични карти Radeon Vega (8 и 10) или NVIDIA GeForce MX250.


Дисплеите са почти безрамкови FullView с малко нестандартния формат 3:2. Камерата е скрита в клавиатурата между шести и седми функционален клавиш и изскача при нужда - опция, която не допада на всички. Много добра резолюция, но и повече от нужното рефлектираща повърхност и недостатъчно силна светлина, за да се използва удобно на открито - това посочват първите ревюта на Matebook X Pro през юни.


Компанията е и известна с издържливите батерии на компактните си устройства, така че тук няма забележки. Но за абсолютен хит е сочено зарядното устройство - никакви "тухли", само нещо с размер приблизително два пъти зарядното на смартфон. Суперлативи се чуват и за огромния тракпад.


"Хуауей" вкарва свои лаптопи като нова продуктова група в България

© huawei.bg


Ходът на "Хуауей" на българския пазар, разбира се, е част от европейската стратегия на компанията. Поради което и има два характерни елемента. Първият е, че се предлагат лаптопи с основни параметри, познати при някои от тях от 2018 г. насам. Но и гиганти като "Епъл" и "Дел" правят същото - темпото на обновяване на успешни модели не е високо, щом вършат добра работа. Това, което трябва да имат предвид българските клиенти е, че бързината, с която са свикнали вече "Хуауей" да предлага нови и все по-амбициозни модели при смартфоните, не се следва при този сегмент. И това не се смята за минус.


Вторият елемент е цената и тук "Хуауей" също действат премерено. Ултрапреносим лаптоп от среден клас с 256 до 512 GB SSD на цена 600-700 евро се коментира като напълно приемлив. Има спорове (поне в Германия) за цената на Matebook X Pro по две причини - първата е, че преди 4 години (и при по-различна конфигурация) е бил предлаган като ценово примамлив, а сега веднага е поставен при по-скъпите. Втората е, че днес се срещат конкуренти с цени понякога със стотици евро надолу, т.е. "Хуауей" не държи вече да изпъква със собствена "евтина" категория за нещо, което си струва.


И очевидно навлизането в България съвпада с момента, в който в централата в Шънджън са решили, че потребителят е готов да плати повече, най-малкото защото собствениците на елитните смартфони на компанията получават преживяване, което някои стари гиганти не предлагат.

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Аз съм от хората, които никога няма да държат Хуйнещо си в ръцете си. Също и Ксиаоми и подобни китайски недоделки.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  А готова ли е операционната с-ма Хуяс - ОС?

 3. 3 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Аз съм от хората, които никога няма да държат Хуйнещо си в ръцете си. Също и Ксиаоми и подобни китайски недоделки.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Що мислиш, че са нещо по-зле от които и да е друг продукт?

 4. 4 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След 5G и чипирането, сега с лаптопи ще ни контролират :D

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  При тези цени ще има нови играчки за толупите за народна сметка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Те и Шиаоми ( Зиоми на английски) имат лаптопи. Телефоните им са боклуци. От продуктите на Хуауей, ползвам една гривна когато плувам. Доволен съм. За телефони, от години придобивам устройства с чист Андроид.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 7. 7 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1616 Весело

  Аз съм от хората, които никога няма да държат Хуйнещо си в ръцете си. Също и Ксиаоми и подобни китайски недоделки.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution

  Хващай HP-то и гледай сеир!

 8. 8 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3068 Неутрално

  доста надъхан ПР се трудил по този инфомършъл. лъха на продавач от горубляне

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  Същите тези, в компанията на още 4-ма великани в бизнеса, наддаваха за един българин, мой приятел, роден на едно място, женен за варненка между другото. Същия е гениален математик, отказа всякакви мулти и дългосрочни оферти. Та сега разработва нещо, свързано с изкуствения интелект, единия продукт в момента е в режим тестване, ще открехна вратата, изкуствения интелект ти казва кои, какви, колко акции да купуваш, кога, на кои и колко да продаваш. Акумулира абсолютно всяка една информация от всяка една точка на света, и не само, имало още около 12-13 акумулиращи (акумулиращи, това е според моите разбирания, и сигурно не е въобще вярно) неща, които не ги разбрах. Другото, свързано с изкуствения интелект също много, много не го разбрах. Преди две седмици се видяхме, маниачето каза, че не мога да си представя и дори да го разбера, за това още било рано да ми обясни, какво ни очаква в следващите 3-5 години, за следващите 7-9 имал почти 90% вероятна прогноза, а след това, дори и той имал плахо виждане...
  Та така. Чакам го да приключи с първия изкуствен интелект, няма да е въобще евтино, но все пак сме приятели :)

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":Те и Шиаоми ( Зиоми на английски) имат лаптопи. Телефоните им са боклуци. От продуктите на Хуауей, ползвам една гривна когато плувам. Доволен съм. За телефони, от години придобивам устройства с чист Андроид.
  —цитат от коментар 6 на tsyrvulan


  Осъзнаваш, че те правят само тяхната ОС и дизайна нали?

 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3068 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  у наше село имаме aналогичен случай

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#11] от "karatista":

  Може, то във всяко бг село се раждаж гении... Този специално, ще е първия в света.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#9] от "hamiltonf":
  Нали разбирате, че засега математиката има проблеми с решаване на уравнения с n- неизвестни! С изкуствен интелект, или без!

 14. 14 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 294 Весело

  Аз съм от хората, които никога няма да държат Хуйнещо си в ръцете си. Също и Ксиаоми и подобни китайски недоделки.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Ти щото си фен предимно на кубински технологии:))

 15. 15 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#3] от "chepokalipsis":

  "Що мислиш, че са нещо по-зле от които и да е друг продукт?"

  Няколко са причините, ето една:

  Билдват модули от стари андроид версии, а официално ги продават като че са с най-новата версия. Един вид казват, че е с Андроид 10 ама всъщност е малко андроид 9 и малко андроид 10.

 16. 16 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#14] от "juk35625824":
  Добре де, ти си ползвай, нали не е задължително........засега!

 17. 17 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#3] от "chepokalipsis":"Що мислиш, че са нещо по-зле от които и да е друг продукт?"Няколко са причините, ето една:Билдват модули от стари андроид версии, а официално ги продават като че са с най-новата версия. Един вид казват, че е с Андроид 10 ама всъщност е малко андроид 9 и малко андроид 10.
  —цитат от коментар 15 на L Glassman


  Те така или иначе си поддържат ъпдейти на доста от старите модели.

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3190 Неутрално

  "Хуауей" (Huawei) пусна в България нова група продукти
  ______________________
  Да не се окаже ,че в България са най-скъпи а къде врекат ,че ги шпионират са евтини???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Жив и здрав. Шиаомито ми , редми 5 плюс, е най-добрата покупка за последните 5 години .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 20. 20 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз съм : "НЕ,БЛАГОДАРЯ"!!!
  Китайските дигитални комунистически шпиони да продават джаджите си на някой друг!!!

 21. 21 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Хмм, до колкото разбирам, иде реч за асинхронно събиране на информация с последваща обработка на данните. Нарича се Data Science. Такива приложения едва ли са по силите на един човек. Необходима е екипна работа. Другото необходимо условие - кинти и то доста.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 22. 22 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Любопитно

  До коментар [#10] от "chepokalipsis":

  Кои те?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#21] от "tsyrvulan":

  Не знам брато, и не ме интересува, както казах, вече е в тестов режим. сигурно няколко маниаци като него има.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Имам Хуавей Хонор 8. Дисплеят му го няма половината, но телефона си работи. Желязна машина..

 26. 26 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Слагайте там по един знак "платена публикация".

 27. 27 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#15] от "L Glassman":

  Всички тия производители, Самсунг включително, опаковат Андроид ОС, добавят си разни техни неща. Предварително инсталират приложения които не можеш да изтриеш и прочее. Та за туй аз като по-прост, купувам устройства с чиста ОС. Каквото има в Гугъл пакета идващ с Андроид е предварително инсталирано. Всичко останало си го свалям сам.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 28. 28 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Неутрално

  3500 лева за нещо, което непрестанно ще ти напомня, че си непълноценен инвалид, щото още не си синхронизирал, т.е. купил, крачкоброяч, хладилник, анализатор на лайна и други умни неща от същата съвместима марка? Баси оптимистичните очаквания на хуйвей.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  Вече излязоха сравнителни ревюта и повечето посочват значителни разлики в някои важни компоненти в полза на Епъл. При работа само на батерия производителността на Х. спада, тракпадът на китайците е китайски, камерата е в клавиш... Само клавиатурата на ябълката е проблемна.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Да живее Хуавей! България иска СТабилност! България избра Хуавей!

  Да кажем не на педерастията!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#21] от "tsyrvulan":

  Става дума за "stocks bot". Не е нищо инцидентно, повечето сносни програмисти в щатите имат собствен - кои добри, кои не чак толкова. За да го ползваш ти трябва платформа чрез която можеш да търгуваш програмно. В щатите най популярна е Robinhood. Не знам в Европа как стоят нещата.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  С това сексуално име ще им трябва повече реклама май :-)

 42. 42 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Така като се поразрових из нета... къде са китайците , къде са останалите. Това дето оня с джамовете се опитва да направи безуспешно от 10 години /пълна интеграция на устройствата си/, китайците са го направили 2 пъти по хубаво и вече е на пазара.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#10] от "chepokalipsis":Кои те?
  —цитат от коментар 22 на tsyrvulan


  Шаиоми, а винаги може да си вкл дев мода и да триеш каквото искаш, на своя отговорност.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#13] от "fio41315648":

  Не, не разбира!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Да живее Хуавей! България иска СТабилност! България избра Хуавей!

  Да кажем не на педерастията!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#6] от "tsyrvulan":

  Един познат китаец каза, че се произнася като .. ся не знам дали правилно ще го изпиша ама Сяоми - ударението е на Я.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 56. 56 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#50] от "lz73":
  Според това, което е написал, очаквания резултат е точно прогнозиране с години напред, със всяка екстраполация, броят на неизвестните променливи се увеличава, ако наистина има открито решение, човекът е готов нобелист! Да не говорим, че подобно устройство/код/AI, би трябвало да е приложимо и извън финтех! Моите подозрения са, че по- скоро иде реч за някакъв подобрен бот, обаче бот категорично не би могъл да решава гореспоменатите задачи! Без повече подробности, няма как се изясни!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#11] от "karatista":

  :) Аналогичен случай - оня ден Стойчо опна коча и му изпраи рогите!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#42] от "terminal velocity":
  А защо само два пъти, а не пет например? И въобще как правиш пълна интеграция, без собствен софт и екосистема? Само не ми пиши, глупости как линукс бил китайски и как имали тонове ОС, ама си ги пазели за вътрешно-заводска употреба!

 63. 63 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3068 Неутрално

  До коментар [#11] от "karatista"::) Аналогичен случай - оня ден Стойчо опна коча и му изпраи рогите!
  —цитат от коментар 59 на bludniq_sin


  ¯\_(ツ)_/¯

  реших че е тръгнал да разказва вица колегата....

 64. 64 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#35] от "L Glassman":

  Така както хамилтона го обясни, не ще да е стоксбот. Та значи според думите му, нещото ще събира информация в интеренет, ще обработва и систематизира данните и след това ще решава кога и в какво да инвестира и как да излезе от инвестициите. С подобна дейност се занимава Data Science. Доста сериозно ще да е. Поне според думите му. Има на пазара такива решения. Използват ги брокерските фирми. Лицензите са солени 5 - 6 цифрени суми за година.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Айде няма нужда!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Вече го държиш онова и без нещо си

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#42] от "terminal velocity":А защо само два пъти, а не пет например? И въобще как правиш пълна интеграция, без собствен софт и екосистема? Само не ми пиши, глупости как линукс бил китайски и как имали тонове ОС, ама си ги пазели за вътрешно-заводска употреба!
  —цитат от коментар 62 на fio41315648


  Китайците си имат и "софт" и "екосистема", че са стъпили на чистия андроид, нищо не означава. Андроид , без Гугъл сервизите, си е просто поредната Линукс дистрибуция , специализирана за определен хардуеър , с отлична подръжка , разбира се . Последното съвсем не е само Гугълска заслуга.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#76] от "schwimmwagen":
  Дайте да видим, коя е китайската ОС, използвана в белия свят! А стъпването в/у линукс дистрибуция, не е същото като да си създадеш собствена! Екосистема съм употребил точно в смисъл на Гугъл стор, или ябълковия еквивалент, китайците имат нещо, което не се използва извън Китай, т.е имат локална екосистема, другите играчи имат глобална! Не ми се мисли какво ще се случи, ако им резнат лицензите за употреба на АРМ архитектурата!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#76] от "schwimmwagen":Дайте да видим, коя е китайската ОС, използвана в белия свят! А стъпването в/у линукс дистрибуция, не е същото като да си създадеш собствена! Екосистема съм употребил точно в смисъл на Гугъл стор, или ябълковия еквивалент, китайците имат нещо, което не се използва извън Китай, т.е имат локална екосистема, другите играчи имат глобална! Не ми се мисли какво ще се случи, ако им резнат лицензите за употреба на АРМ архитектурата!
  —цитат от коментар 80 на fio41315648


  К'ъв е тоя "бял свят" бе, твоите хора ще те разстрелят за такива приказки :)))
  Линукс всеки може да си го мачка по желание. Проблемът с зависимостта от ГМС , китайците вече са го изчистили за 1.2 милиардното си население . Алтернативите им за сега са дървени , сравнение с Гугъл.... за сега обаче. Софт банк притежава половината алибаба, съвсем невероятно е да им режат АРМ лицензи :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1105 Весело

  Не, мерси, с Делчето съм си о.к. Само съм любопитен дали изпращат добър звук и картина към ККП? И дали могат да правят както джаджите от Mission impossible, нещо от рода на холограми на нощни шкафчета, пълни с пари и злато. Бай дъ уей, кюлчетата да не са от китайските, дето били от олово, пък позлатени?
  https://money.bg/investments/nay-golemiyat-zlaten-skandal-83-tona-zlato-v-kitay-se-okazaha-prosto-pozlaten-med.html

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK