Правилното почистване на пералнята – гаранция за свежестта на дрехите

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Правилното почистване на пералнята – гаранция за свежестта на дрехите

© ShutterstockПералната машина е един от предметите, които са станали незаменими в домакинството. Експертите съветват тя да се почиства периодично, за да може притежателите й да се радват колкото се може по-дълго на деликатния аромат на дрехите.


Пералната машина трябва да се почиства, дори ако използвате перилни препарати и омекотители за всяко пране. Това е препоръчително, защото в по-трудни за достигане места, поради чести изпирания, се натрупват отлагания, които водят до неприятна миризма. Ето защо, за да запазва прането свежестта си, са необходими постоянни грижи за пералната машина.


Има няколко начина, с които собственикът може да се погрижи по бърз и ефективен начин за своята пералня и то с продукти, които със сигурност се намират във всяка кухня.
Избършете гуменото уплътнение


Ако гуменото уплътнение не е било почиствано дълго време, много е вероятно там да се е натрупал мухъл, тъй като появата му се дължи главно на влага. За да премахнете мухъла от пералната машина, забършете с кърпа, напоена в разтвор от равни количества вода и хлорна белина. За да защитите ръцете си, използвайте чифт гумени ръкавици, така че хлорът да не влиза в контакт с кожата ви. Избършете уплътнението много добре, докато не се убедите, че мухълът е изчезнал. Ако той все така не се маха, може да оставите за половин час кърпа, напоена в разтвора с хлор, върху уплътнението на пералната машина. След това махнете кърпата и избършете частта със сух парцал.


Почистване на пералната машина с оцет


Използвайте повторно ползваните преди това кърпи или парцали, за да отстраните мухъла от гуменото уплътнение, и ги сложете в барабана на пералната машина за един пълен цикъл на пране на висока температура. След това първо измиване добавете две чаши оцет в барабана и започнете нов пълен цикъл. Оцетът и белината ще почистят, хигиенизират и дезинфекцират пералната машина. Така ще се отървете от тази неприятна миризма. После можете да продължите с почистването на отделението за перилния препарат и омекотителя с помощта на разтвор, съставен от вода и оцет.


Почистване със сода бикарбонат и лимонов сок


Содата бикарбонат има множество приложения както в кухнята, така и в грижата за зъбите, косата и кожата, а също така е полезен продукт и за пералнята.
Добавете две дози сода бикарбонат в отделението за перилни препарати и пуснете програма за пране, без да слагате дрехи в барабана. Бикарбонатът ще се пребори с неприятните миризми и ще премахне отлаганията на перилни препарати. Ако забележите следи от ръжда вътре в пералнята, изсипете чаша лимонов сок и пуснете цикъл на пране на висока температура. Лимоновият сок премахва петна от ръжда, а вътрешността на пералната машина ще изглежда отново така, както когато сте я купили.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK