Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите


2020 година донесе коренна промяна в начина ни на работа, забавления, живот, обучение, дори социално общуване. Технологиите се превръщат в пръв помощник и неизменно средство, с което можем да посетим виртуално спортно събитие, концерт или музей, но същевременно осъществяваме своите работни задачи, правим презентации пред колеги и клиенти, обучаваме, играем на практика с играчи от целия свят и гледаме онлайн най-новите филмови заглавия. Именно в тази посока работят доставчиците на модерни технологии и техните научно-развойни отдели. Сред компаниите, които не само се справят най-добре с тези предизвикателства, но и очертават бъдещото на потребителските изживявания, е южнокорейският гигант Samsung.


"Потенциалът на технологиите се ограничава само от обхвата на въображението, а нашето няма граници. Ограниченията и рамките са за други брандове. В Samsung работим извън представите за възможното". Така президентът на Samsung Electronics Ти Ем Рох представи в края на 2020 г. визията на южнокорейската компания за бъдещото й развитие. Samsung разширява все повече възможностите на изкуствения интелект, вграждайки технологията както в своите умни телевизори, хладилници и домашни роботи, така и във все по-богатото портфолио от мобилни устройства Galaxy. Линията обхваща върхови модели смартфони, таблети, умни часовници и слушалки, както и новия "умен" аксесоар SmartTag. Всички те дават възможност на потребителите да ги използват по начин, подходящ за индивидуалните им нужди.

Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите

"Samsung развива технологии в съзвучие с новаторския дух и насърчава потребителите да търсят решения, които да ги удовлетворяват и да правят ежедневието им по-лесно и приятно. Никога не сме вярвали в т. нар. универсално мобилно изживяване, универсално технологично решение - една и съща технология не може да пасва на всекиго", коментира Ти Ем Рох.


5G в комплект с изкуствения интелект
Разработваните от Samsung иновации в областта на 5G технологиите, изкуствения интелект (ИИ) и "Интернет на нещата" откриват нови хоризонти пред начините на използване на мобилните телефони. Технологиите не само помагат на потребителя да се адаптира към променящата среда, но и да изпълнява максимално ефективно ежедневните си дейности. Устройствата непрекъснато се "самообучават" от навиците му. "Технологиите ще ни улеснят бързо да намираме нещата, които са важни за нас - буквално: ключове, портфейли, дори домашния любимец", обясни Ти Ем Рох.


През времето у дома телевизорите на компанията бяха от ключово значение не само за забавленията, а и за поддържане на добра форма на тялото и духа чрез приложението Health Smart Trainer. В същото време Chromebook моделите на Samsung се превърнаха в ключов инструмент за интерактивното домашно обучение, а интелигентните хладилници помогнаха за планиране на пазаруване от разстояние и за приготвянето на храна, допълнени тази година от новата услуга Samsung SmartThings.


"Вярвам, че всеки трябва да има достъп до най-новите мобилни технологии и набор от продуктови опции, които предлагат неограничено, персонализирано изживяване. През 2021 Samsung ще разширява портфолиото си от сгъваеми продукти, така че и тази новаторска категория да бъде по-достъпна за всички", споделя Ти Ем Рох, който ръководи и мобилното подразделение на Samsung.


Компанията обеща да добави някои от специфичните възможности на серията Galaxy Note и в други мобилни устройства, включително поддръжката на интелигентната писалка S Pen. И с представянето на модела S21 Ultra в средата на януари тази година компанията изпълни това свое обещание. Иновациите и вграденият изкуствен интелект в камерите на новата серия Galaxy S21 дават възможност на потребителя да прави качествени снимки и видеоклипове, а оптимизираните характеристики на дисплеите, особено адаптивната промяна на кадровото опресняване, удължава живота на батерията.

Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите

Флагманската серия смартфони Galaxy S21 въплъщава именно тези идеи на Samsung за по-персонализирано и богато изживяване. Компанията подобри възможностите на телефоните както по отношение на камерите, така и на дисплея, а освен това внася "свеж полъх" чрез обновения дизайн и "загадъчните" цветове на корпуса. При камерите компанията прави още една крачка към създаването на по-богато 8К съдържание, което може да се гледа например на 8K телевизорите на компанията. Всички модели от серията S21 поддържат снимане на 8K видео и снимки, разчитайки на вградения чип с изкуствен интелект. Подобрена е способността за пространствено приближение (т.нар. Space Zoom), като върховият модел в серията - S21 Ultra, предлага 100-кратно приближение чрез система от двойни телекамери на Samsung - едната включва леща с оптично 3-кратно приближение, а втората леща е с 10х приближение. За по-фокусирани снимки се разчита на автофокусирането Dual Pixel (2PD) AF. Същевременно сензорът Bright Night позволява създаването на впечатляващи кадри и при слаба осветеност. Допълнително чрез изкуствения интелект популярната функция Single Take позволява заснемане на различни статични и видео формати само с едно докосване. В серията Galaxy S21 режимът е оптимизиран с нови настройки като например Highlight Video и динамичен забавен каданс чрез функцията Dynamic Slow-Mo.
Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите
  • Новост в серията S21 е "режисьорският" режим на камерата, т. нар. Director's View, чрез който потребителят може да превключи и да избере най-добрия кадър, "разказвайки" видео историята от най-добрата гледна точка. Заснемането на видеото може да става едновременно и с предната, и със задната камера. Предвиденият предварителен преглед за "влогъри" Vlogger View позволява на потребителя да реагира в реално време - например да променя ъгъла на снимане, да приближава или разширява полето на заснемане. Допълнителен плюс е съчетанието с новите слушалки Galaxy Buds Pro на Samsung, чрез които снимащият може да улавя едновременно както околните звуци, така и собствения си глас, като използват опцията за запис с няколко микрофона. Ако се използва режимът на професионален видео запис Pro Video, смартфонът Galaxy S21 може да се постави на статив, а слушалките Buds Pro да бъдат използвани за микрофон, дори ако потребителят се е отдръпнал доста по-назад от камерата. ,,С Galaxy Buds Pro предлагаме на потребителите уникално аудио изживяване, което превръща дори ежедневните задачи във вълнуващи", обобщава Ти Ем Рох.
Как да се адаптираме към новата нормалност с помощта на технологиите


Екраните в серията Galaxy S21 са Инфинити-O с динамичен дисплей AMOLED 2X и честота на опресняване до 120Hz. Екраните са с големина 6,2", 6,7" и 6,8" съответно за Galaxy S21, S21+ 5G и S21 Ultra. Честотата на опресняване на екрана се приспособява към показваното съдържание - от 48 до 120 Hz за S21/S21+5G, съответно от 10Hz до 120Hz за модела S21 Ultra, като по този начин устройството постига енергийна ефективност и удължава живота на батерията. В сравнение с миналогодишната флагманска серия Galaxy S20, S21 Ultra предлага 25% по-ярка картина и с 50% подобрено съотношение на контраста. И трите нови модела разполагат с филтъра Eye Comfort Shield, който намалява умората на очите.

  • Процесорът в устройства е 8-ядрен, изработен по най-новата 5-нанометрова технология, като осигурява повече скорост, по-голяма изчислителна мощ и повече интелигентни функции, включително за оптимална работа на приложенията. Чипът дава възможност за работа в 5G мрежи. Освен това Samsung интегрира две иновативни безжични технологии - ултрашироколентовата UWВ в моделите S21/S21+ и Wi-Fi 6E във варианта S21 Ultra. Чрез UWB технологията потребителите могат да използват своите смартфони Galaxy S21 за автоматично отключване на вратите на автомобил, поддържащ същата технология. Същевременно безжичната технология Wi-Fi 6E работи 4 пъти по-бързо от Wi-Fi 6, включително заради поддръжката на честотния диапазон 6 GHz.
  • Батерията също е с увеличен капацитет, като варира от 4000 mAh и 4800mAh съответно за S21 и S21+ до 5000 mAh за S21 Ultra. Освен това тя може да бъде заредена супербързо чрез технологията USB PD 3.0, поддържа се и безжично зареждане Fast Wireless Charging 2.0.

Сигурност и бизнес приложения


Платформата за сигурност Knox, разработена от Samsung, e налична и в новата серия Galaxy S21, като тя осигурява високо ниво на защита, управлявайки достъпа до данните и разрешенията за приложения. Тя предоставя и Samsung Knox Vault, която защитава биометричните данни за идентифициране на потребителя. А с по-големия ултразвуков сензор за пръстов отпечатък разпознаването и отключването е точно, бързо и лесно.


Бизнес потребителите ще оценят вградения в смартфоните Galaxy S21 нов инструмент за защита и управлението на нивата на защита на личните данни. От снимките и видеоклиповете лесно се премахват метаданните за местоположението на заснемането. А чрез новата функция за споделяне Private Share притежателите на Galaxy S21 могат да контролират кой получава достъп до съдържанието, което изпращат, и колко дълго ще е достъпно то.


Продуктите на Samsung са разработени и в сътрудничество с редица водещи компании като Google и Microsoft. Притежателите на S21 могат да използват приложението Google Duo на телефона си за висококачествени видео разговори с до 32 участници - независимо от операционна система, която използват другите участници. Приложението Google Duo може да се използва и на умните телевизори на Samsung, както и на таблетите на компанията, като прехвърлянето на текущ разговор между трите устройства става лесно и без прекъсване на връзката.


Освен това мобилните приложения, работещи на смартфона, могат да бъдат стартирани и на компютър с Windows 10 чрез функцията "Link to Windows" в телефона и приложението Your Phone на компютъра. Персоналният компютър пък може да бъде свързан към интелигентния телевизор на Samsung чрез функцията PC on TV - така потребителите могат удобно да работят или да учат от вкъщи, директно чрез телевизионния екран, мишката и клавиатурата. Потребителите получават достъп до MS Office 365 през браузъра на телевизора и да създават и редактират файлове.


Новост за 2021 г. е и Galaxy SmartTag. Устройството може буквално като етикет да се постави на неща, които потребителят обикновено губи - като ключове, портфейл и дори домашен любимец. Galaxy S21 съобщава, когато потребителят е забравил нещо, посочва и последното местоположение на обекта за лесно проследяване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK