Как да използвате EON TV и защо да го правите

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Как да използвате EON TV и защо да го правите

Колко често чувате, че ваш познат не гледа телевизия и е изключил приемника от живота си само за да го замени с екраните на други дигитални устройства? Всъщност подобен разговор вече е безпредметен, защото телевизията никога повече няма да е това, което беше някога - ограничение без възможност за намеса и свобода.


Във всекидневието ни влиза следващото поколение телевизия и то изглежда така: включва в себе си всичко, от което имате нужда за информация и забавление. Със сигурност не само телевизионни канали, но и каталога на множество стрийминг услуги на едно място, връзка с интернет и възможност за достъп до приложения от Google.


Vivacom доставя това на практика чрез новата си услуга - иновативната TV платформа EON. Представена наскоро, тя е едно от най-интересните предложения на пазара, не само защото вкарва на едно място стотици телевизионни канали, но и каталозите на редица стрийминг услуги с над 10 хил. заглавия, обновяващи се непрекъснато. Достъпът до тях обичайно би струвал стотици левове на месец, но чрез EON те влизат в пакета ви за телевизия и интернет на достъпна цена - месечният абонамент е 1 лв. за първите два или четири месеца при сключване на 2-годишен договор, в зависимост от избрания от вас вариант - EON Light, EON Full или EON Premium. Офертите за промоционалните абонаменти са валидни за нови абонати, тоест абонати, които нямат действащ абонамент за фиксирана услуга от Vivacom на съответния адрес.
ЕОN пaĸeтите ще дойдат при вас c ЕОN пpиeмниĸ, ЕОN Ѕmаrt ТV пpилoжeниe и ЕОN ТV мoбилнo пpилoжeниe, което ще позволи да имате достъп до съдържание нa различни ycтpoйcтвa - телефон, таблет, компютър, независимо дали сте вкъщи или навън.


Но новите технологии не трябва да са само иновативни - те трябва да бъдат също така лесни и достъпни за ползване. Телевизионна услуга на Vivacom EON TV със сигурност покрива този критерий - от момента на изваждане на приемника от кутията до възможността за използване на всички функции на платформата ви делят по-малко от пет минути.


Но нека минем стъпка по стъпка.


Как да използвате EON TV и защо да го правите


С кутия или без кутия


След като сте получили приемника си, е нужно да направите само три неща - да го включите в контакта, да го свържете с телевизора чрез HDMI кабел и да го свържете с интернет. Така всички физически стъпки са изпълнени, но има възможност за свързване дори без кабели и приемник.
В случай че вашият телевизор вече е умен и е в списъка на Vivacom https://bg.eon.tv/preporychani-smart-televizori/ е възможно да пуснете EON TV и без приемник - директно чрез приложението EON TV. В този случай обаче ще зависите изцяло от своя телевизор и неговата операционна система. Инсталирането на приложението става лесно от магазина за приложения. След това трябва да изберете език и оператора си, след което да активирате приложението през сайта на Vivacom или приложението MyVivacom.


Друга иновативна възможност е EON TV да бъде използван в движение, през смартфон, таблет или компютър - отново чрез инсталирането на приложение. EON позволява да използвате платформата на няколко устройства. Казано с други думи, ако искате да гледате телевизия или филми дори когато сте далеч на почивка, можете да го правите на който екран поискате. Всичко е във вашите ръце.


Как да използвате EON TV и защо да го правите


Плюсовете на приемника


Малкият приемник на EON прави всеки телевизор умен, като така му дава възможност за достъп до приложенията на Google и други компании.


След като сте го свързали, инсталирането му отнема само около минута. От тук насетне трябва само да изберете дали да влезете в своя Google акаунт или не. Ако решите, че предпочитате да не го правите, ще може да гледате телевизия и филми, но няма да имате достъп до услугите на Google. В момента, в който преминете тази стъпка с или без Google акаунт, вече ще разполагате с достъп до EON.


Платформата на Android TV позволява и връзка с най-популярните услуги за забавление на Google. Чрез приемника сте свободни да гледате клипове в YouTube, да сваляте приложения от Google Play Store, да слушате музика от Google Play Music, да гледате филми в Google Play Movies и дори да играете игри чрез Google Play Games. Търсенето в платформата чрез гласови команди също е възможно чрез бутона с микрофон на дистанционното.


Към приемника чрез Bluetooth могат да бъдат добавени и клавиатури, мишки, колонки и други, така че на практика да се използва като компютър.


Дистанционното също ще ви помогне да стигате възможно най-бързо до съдържанието, което искате. На него има бутони за телевизия, филми и радио, както и за пауза, превъртане напред и назад. Бутонът с логото на EON автоматично ще ви върне на началния екран, като остави за фон това, което гледате или слушате в момента.


Как да използвате EON TV и защо да го правите


Не знаете какво да гледате? EON знае


Платформата е направена така, че да ви помогне с един често срещан въпрос: какво да гледам? Началната страница на EON ви дава предложения за филми, сериали и телевизионни канали, които биха ви били интересни. Платформата се учи от самите вас какви са личните ви предпочитания, за да ви предлага по-точни заглавия и телевизионни програми.


Vivacom предлага на клиентите си три вида пакети: EON Light, в който влизат 115 канала, архив до седем дни назад за всеки от тях, достъп до VIVACOM Arena, както и видеотеката на Nickelodeon и Discovery и оптичен интернет със скорост до 100 Mbps за download; EON Full, който предлага 170 телевизионни канала и достъп до стрийминг услугите Arena Play, Pickbox NOW, Hopster, Nickelodeon, Disney English, MyBabyTV, Discovery, History/C&I, Da Vinci, Epic Drama плюс оптичен интернет със скорост до 500 Mbps за download.


В пакета с всички екстри EON Premium се съдържат над 210 канала, от които 80 са в HD качество, 59 радиостанции, както и директна връзка с няколко платформи за съдържание - филми, сериали, документални поредици и други. Сред тях са Arena Play, HBO On Demand, Pickbox NOW, Hopster, Nickelodeon, Disney English, MyBabyTV, Epic Drama, Discovery, History/C&I, Da Vinci, Zauder, Dorcel. Пакетът включва и оптичен интернет със скорост до 1 Gbps за download.


Това означава, че ще имате достъп до стрийминг услуги с хиляди заглавия, които иначе биха се плащали отделно. Същевременно потребителите могат да връщат над 200 канала до седмица назад.


За да бъде възможно най-удобно, интерфейсът на EON TV е интуитивен и дори да се съмнявате, че можете да се объркате в него, ви предлага възможност да минете през всички настройки, възможности и функции още при първото стартиране.


EON поддържа до пет потребителски профила, които можете да създадете за членовете на вашето семейство. Техните препоръки за съдържание ще бъдат персонализирани отделно. Същото важи и за библиотеките, където можете да вкарвате филми, шоута и програми, които искате да гледате, както и любими заглавия.


Трябва да се отбележи, че услугата се предлага във вариант интернет и телевизия от Vivacom, както и само телевизия, с интернет от друг доставчик, при адреси където няма техническа възможност за активиране на интернет от компанията.


Как да използвате EON TV и защо да го правите


След промоционалния период цените за отделните EON пакети са съответно 27.90 лв. с ДДС за EON LIGHT, 33.90 лв. с ДДС за EON FULL и 59.90 лв. с ДДС за EON PREMIUM.
Вижте още на www.vivacom.bg/bg/eon>


Как да използвате EON TV и защо да го правите


Дистанционното е в децата


EON отделя специално внимание на децата. Първо и най-важното е те да бъдат в безопасна и забавна дигитална среда. А когато ги оставите сами пред екран, не винаги може да сте спокойни на какво видео ще попаднат. Затова EON за деца позволява на родителите да държат контрола върху съдържанието, съобразено с възрастта на малките. Могат да им създадат профил, който се активира от общото меню с настройки. От там насетне децата лесно могат да го управляват сами, да си сложат забавна картинка за аватар, да търсят по заглавия и имена на герои и да се забавляват с богата селекция детски филми. И то на всички устройства.
А най-забавното е, че могат да имат и собствено цветно дистанционно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK