Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Тичате, карате колело или се спускате със ски или сноуборд. Тренирате регулярно, но не знаете дали спите добре. Същевременно, когато спортувате в парка или плувате в басейна, не искате да гледате непрекъснато своя смартфон, за да отхвърлите повиквания, да видите къде точно се намирате по маршрута или колко калории сте изразходвали. За всичко това има отговор - новата серия смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch4. Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic поддържат активния ви начин на живот и не ви "тежат", независимо дали бягате, или плувате, като сертифицирането на часовника за 5 ATM осигурява безпроблемната му работа и в басейна.


Samsung заяви амбициите си за лидерски позиции при смарт часовниците още с пускането на първия си модел Galaxy Watch, като с всяка следваща серия обогатяваше възможностите, разчитайки на огромната екосистема от работещи съвместно продукти от семейството на Galaxy.
Наскоро компанията пусна четвъртата серия на Galaxy Watch, която осигурява многобройни подобрения както на функциите за следене на здравните показатели и на фитнес дейностите, така и на други улесняващи живота екстри на новата операционна система, като например е-портфейла Gооglе Рау за безконтактни плащания.


Три са основните характеристики, които отличават новата серия смарт часовници - новият сензор 3 в 1 BioActive, който много по-точно и бързо измерва различните здравни показатели, новата операционна система Wear OS Powered by Samsung, разработена съвместно от Google и Samsung, и изключително бързият процесор, създаден по 5-нанометров производствен процес.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Новата ОС дава достъп до още по-широка гама от приложения


Samsung и Google си сътрудничат отдавна, но последният им проект е с впечатляващ мащаб, тъй като бележи началото на нова ера в сферата на смарт часовниците. Двете компании са работили съвместно по разработката на нова операционна система - Wear OS Powered by Samsung. За първи път тази система се внедрява от Samsung в серията Galaxy Watch4, като е добавен потребителският интерфейс One UI Watch на Samsung. Чрез него в часовника автоматично се инсталират приложения, свалени на телефона, като Adidas Running, Calm, Strava и Spotify, достъпни в Google Play.


Именно това е една от причините за прехода към новата операционна система - разширяване на списъка от приложения, които собствениците на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic ще могат да използват. Сред тях са популярни услуги на Google като Google Maps за по-лесно откриване на местоположение на картата, Google Pay за платежни услуги, гласовият помощник Google Voice Assistant, допълнени с любими услуги от екосистемата на Galaxy като SmartThings и Bixby. Всичко това е видимо директно от големия Super AMOLED дисплей на часовника, без да се налага да вадите смартфона си от джоба.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Занимаващите се със спорт на открито например ще открият, че актуализираният компас в часовника работи много добре с Google Maps, улеснявайки проучването на непознати райони и терени. Същевременно "умните" часовници се сдвояват лесно със смартфона за синхронизиране на важните настройки между двете устройства. Сред тях са задействане/изключване на режима "Не безпокойте", показване или отхвърляне на гласови повиквания, текстови съобщения и други. Чрез Bixby Voice потребителите могат да контролират часовника си само с гласови команди. Функцията "Автоматично превключване" дава възможност на потребителя да използва безжичните си слушалки от серията Galaxy Buds навсякъде, като звукът се прехвърля автоматично от телефона към часовника и обратно, например при слушане на музика от YouTube Music. Освен това чрез двукратно движение на ръката нагоре-надолу потребителите могат да отговарят на обаждания, а когато завъртят китката си два пъти - да отхвърлят входящи повиквания, известия и аларми.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Плащане директно от китката с Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic


Една от големите промени, дължащи се на новата операционна система, е поддръжката на електронния портфейл Google Pay, който отскоро е достъпен и за българските потребители. За целта собствениците на Аndrоіd смартфони трябва дa избepaт бyтoнa "Дoбaви ĸъм Gооglе Рау" в пpилoжeниятa зa мoбилнo бaнĸиpaнe, като там дoбaвят cвoятa дебитна или кредитна ĸapтa ĸъм Gооglе Рау. След това потребителите имат възможността да плaщaт нa вceĸи РОЅ тepминaл бeзĸoнтaĸтно, доближавайки часовника си Galaxy Watch4 до него. Преди да го изтеглите от Google Play, ви съветваме да се консултирате с вашата банка дали тя поддържа тази услуга на българския пазар.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Същевременно приложението Google Pay гарантира защита и на данните на потребителя, и на самата трансакция, тъй като използва една от най-модерните инфраструктури за сигурност в света. При извършване на безконтактно плащане Google Pay не изпраща действителния номер на картата, а използва криптиран номер на виртуален акаунт за представяне на информацията. По този начин данните на реалната банковата карта, регистрирана в е-портфейла, остават скрити.


Освен дебитни и кредитни карти в потребителския профил в Google Pay могат да бъдат добавяни карти за промоции от различни търговци, карти за лоялност, подаръчни карти и др. Популярно сред потребителите е и изпращането или заявяване на пари чрез е-поща или телефонен номер, например при поделяне на сметката в ресторант или при обща покупка на голям подарък за рожден ден или сватба.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Подходящ и за тренировки, и за здравословен сън


Новата серия смарт часовници Galaxy Watch4 предлага по-богат набор от функции за следене на здравословните показатели и на фитнес постиженията. Сред тях са мониторинг на сърдечния ритъм (пулс), измерване на стреса и телесния състав, на кръвното налягане и на нивата на кислород в кръвта. Има възможност за генериране на електрокардиографска диаграма (ЕКГ) и дори анализ на биоелектричния импеданс (BIA).


Обикновено срещан на умни везни, сензорът за биоелектрически импедансов анализ (BIA) може да измери състава на тялото ви. Сензорът изпраща микротечения към тялото ви, за да измери количеството мускули, мазнини и вода в тялото ви. Макар да е безвредно за хората, не измервайте състава на тялото си, ако сте бременна.


Всичко това е възможно чрез новия интегриран чип на Samsung - BioActive, тип "3 в 1". Чипът е с по-компактен дизайн, но благодарение на по-усъвършенстваните датчици успява да отчита по-прецизно резултатите. Тези датчици измерват оптично сърдечния ритъм, отчитат електрическата активност на сърцето и правят анализ на телесния състав. За около 15 секунди сензорът на часовника обхваща 2400 точки, от които си набавя необходимата информация. Все пак трябва да се има предвид, че тези измервания се правят само за информация и не са предназначени за откриване, диагноза или лечение на заболявания. Освен това измервания не трябва да се правят, ако в тялото на потребителя са имплантирани сърдечен пейсмейкър, дефибрилатор или други електронни медицински устройствата.


Новите смарт часовници могат да се използват и за групови тренировки с приятели и също така могат да се свържат лесно със съвместим смарт телевизор на Samsung. На големия екран на телевизора се показват изразходваните калории и други медицински показатели, като членовете на групата могат да съревновават постиженията си.


Освен за спорт часовниците помагат за проследяване и на съня, като генерират цялостна картина на съня с повече детайли, включително чрез записване на нивата на (евентуално) хъркане или проследяване нивото на кислород в кръвта.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


По-мощен чип с повече вградена памет


Смарт часовниците от серията Galaxy Watch4 разчитат на процесор, произведен по 5-нанометрова технология, който е с 20% по-бърз от досега използваните чипове. Това се дължи и на графичния процесор, 10 пъти по-бърз от предишното поколение, както и на увеличената оперативна (RAM) памет. Разделителната способност на дисплея е увеличена до 450х450 пиксела при 1.4-инчовите версии и 396х396 пиксела при 1.2-инчовите. Същевременно часовникът автоматично контролира яркостта на дисплея спрямо околната светлина. Вградената памет за приложения и файлове е 16 GB, като сигурността им е гарантирана от технологията Samsung Knox, позната от смартфоните на компанията.


Пожелахте ли вече да си имате такова технологично оръжие на китката си, с което да бъдете по-добри във всичко, което правите, с всеки изминал ден? Възползвайте се този месец от специалната промоция, която имат партньорите на Samsung. При закупуването на селектирани смартфони от семейството на Galaxy до 28 ноември получавате часовник от серията Galaxy Watch4 на половин цена.


Потребителите могат да избират между варианта Galaxy Watch4 с размери на дисплея 40 мм или 44 мм и с LTE модул или със свързаност само Bluetooth. Корпусът е алуминиев и се предлага в черно, сребристо и розово златно за 40-милиметровите модели, а 44-милиметровият вариант се предлага в черно, сребристо и масленозелено.


Samsung Galaxy Watch4 – не просто часовник, а умно устройство с биосензор и е-портфейл


Вторият модел в серията е Galaxy Watch4 Classic с корпус от неръждаема стомана с въртяща се стоманена рамка. Моделите са с дисплеи 42 мм или 46 мм, а цветовете са класически - черен и сребрист. Батерията на часовниците е с по-голям капацитет - 361 mAh за по-големите модели или 247 mAh за моделите с по-малки дисплеи. Времето за зареждане обаче е намалено от 2.5 часа на 1.8 часа. Освен това потребителят всеки ден може да избере измежду аналогови и дигитални циферблати с различен фон, шрифт и цвят, които да съответстват в тон с вкуса, времето или повода. Циферблатите могат да бъдат разнообразени с AR емоджита и анимирани картинки.


Google Pay е платформа за дигитален портфейл и система за онлайн разплащане, разработена от Google за захранване на приложения, онлайн и лично безконтактни покупки на мобилни устройства, което позволява на потребителите да извършват плащания с телефони, таблети или часовници с Android. Потребителите могат да плащат с Google Pay в уебсайтове и приложения по целия свят.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK