Смартфонът се превръща в ПОС терминал. Как?

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Колко често ви се е случвало да нямате пари в брой и да искате да платите с карта в кварталния плод и зеленчук, но срещу себе си да получите само неопределено възклицание?
"Е, нямаме, разбира се, ние сме малък търговец и не смятаме да се сдобиваме с ПОС терминал...", ще ви сподели някой от продавачите и с това ще ви принуди или да разредите посещенията си, или да бъдете нащрек винаги, когато пазарувате.


И ако за потребителя това да означава да има едно наум и да се старае да се лишава от усложнения, то за един малък търговец невъзможността да осигури по-лесно разплащане означава загуба на клиенти.


Но вече има решение за всички и най-вече за търговците, които искат да приемат плащания с карта навсякъде и по всяко време - лесно, достъпно и надеждно, без да инсталират ПОС терминал. Това е възможно да се случи благодарение на софтуерното развитие и финтех иновациите, без външни устройства, без допълнителен хардуер или кабели. Само с приложение на телефона или таблета.


Как всеки смартфон да се превърне в ПОС терминал - разберете във видеото.


А как точно да се сдобиете с най-умната алтернатива на ПОС терминала, без да се налага да купувате допълнителен хардуер?


- Mastercard инвестира в концепцията Tap on Phone, a двете конкретни технологични решения, които представяме днес пред малките търговци и са достъпни за ползване в България са myPOS Glass и Smart POS от Пощенска банка.


- Нужно е да разполагате с Android смартфон.


- След това се регистрирате и очаквате потвърждение. Ще ви бъдат изпратени потребителско име и парола, за да получите достъп до акаунта си.


Готово! Вече имате ПОС терминал в телефона си и можете да приемате картови плащания винаги и навсякъде!


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK