Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори


Хората обичат видео. При това много. Тази година прогнозите са, че през 2022 г. онлайн видеото ще генерира над 82% от целия интернет трафик на крайните потребители. Това е с 15 пъти повече спрямо 2017 г.


Над 2 млрд. души използват YouTube. Данните на видеопортала показват още, че хората гледат близо 5 млрд. клипа на ден. Още анализи на Social Media Week сочат, че 55% от хората гледат онлайн видео всеки ден, а 78% - поне веднъж седмично. Множество други проучвания също откриват директна връзка между задържането на интереса на потребителите и запомнянето на повече от информацията, когато се използва видео.


И докато всичко това е в сферата на науката, за обикновения потребител заключението е доста по-лесно: хората обичат видео, при това много. А благодарение на мобилните технологии и развитието на интернет гледането на видео вече е достъпно навсякъде. То е неразделна част от живота на хората. Чрез видео се информираме и забавляваме.
Мобилно не означава неудобно


Според eMarketer 75% от всички видеоклипове вече се гледат на мобилни устройства. Те са чудесен начин за консумация на видео в движение, но имат и своите недостатъци. Например малкият дисплей, който прави гледането на видео с приятели малко по-неудобно. Би било много по-добре, ако човек имаше начин да увеличи дисплея на смартфона си, когато иска качествено да се наслади на любим клип от мобилно устройство.


Това става възможно чрез новото поколение преносими проектори като The Freestyle на Samsung. Проекторът е с компактни размери и може да се побере в една ръка. Устройството е създадено именно с цел да позволи на потребителите да се забавляват навсякъде и разполага с доста богат набор функции, за да е готово за всякакви ситуации.


Свободата е акцент на The Freestyle, която личи още с името на устройството. То е с компактни размери и може да се носи навсякъде - тежи само 830 грама. Така човек може да го вземе със себе си за презентации, при пътувания на почивка, хижа, за гостувания при приятели и т.н. The Freestyle може да бъде навсякъде, където има достъп до електричество (включително и външна батерия) и подходяща повърхност, която да влезе в ролята на екран.


Малките големи технологии


Свободата е в технологиите. Колкото по-функционално е едно устройство, толкова по-полезно и практично ще е то в ежедневието на своя притежател. The Freestyle взима присърце тази концепция, като разполага с много възможности.


Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори


Една от най-важните е "гъвкавостта" при позициониране. Устройството има 180-градусов ъгъл на въртене и може да бъде наклонено и поставено в най-различни позиции. Така гледането на видео може да бъде на стената, на тавана, на специален екран за проектори и т.н.


Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори


The Freestyle разполага и с автоматична функция за корекция на изкривяванията в картината. Това означава, че независимо от позицията и ъгъла на проектора спрямо стената, той ще показва екран с прави ъгли. Има и автоматично нивелиране, така че дори и да бъде поставен на неравна повърхност, картината на стената ще е с идеален хоризонтал.


Изображенията на проектора са с Full HD резолюция, като размерът на екрана може да е от 30 до 100 инча - предостатъчни за създаването на киносалон навсякъде. Пиковата му яркост е 550 (LED) лумена, като има и функция за автоматично фокусиране. За да може да предложи максимална гъвкавост, в Samsung са разработили функцията Smart Calibration, чрез която цветовете се настройват спрямо цвета и контраста на стената. Необходим е единствено смартфон и приложението SmartThings. Потребителят просто трябва да включи устройството, да го разположи според желанията си и за няколко секунди The Freestyle ще свърши останалата работа по оптимизиране на изображението.


Самото видео се обработва от Crystal Engine на Samsung, като поддържа HDR10, а цветовете са оптимизирани с PurColor технология. Има и система за оптимизиране на контраста, както и филмов режим.


В корпуса на The Freestyle е вграден и 360-градусов високоговорител с Dolby Digital Plus. Той поддържа и Bluetooth Audio, като може допълнително да подобри преживяването при гледането на мултимедия.


Важно е да си комуникативен


В наши дни бързата и ефективна комуникация е особено важна. Хората свикнаха да могат с лекота да изпращат и получават съобщения, да имат множество възможности да общуват помежду си. Затова логично очакват същото и от устройствата, които притежават.


Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори


The Freestyle следва и тази насока. Устройството разполага с технологията Mobile Mirroring, чрез която с помощта на приложението SmartThings за Android или AirPlay2 за Apple позволява споделяне на съдържание от смартфон до проектора. За съвместими телефони на Samsung се предлага и функцията Tap View, която дублира екрана веднага при докосване на двете устройства. Също така The Freestyle има и функция за свързване със съвместими телевизори на Samsung и гледане на съдържание от тях (например в съседна стая).


Проекторът ще влезе в употреба не само при гледане на видео. Той разполага с функцията Ambient Mode, чрез която може да излъчва светлинни ефекти, снимки от личен архив, сцени, картини и т.н. Чрез него може да се придаде допълнителна атмосфера на празненство или по-приятна обстановка за почивка.


Киносалон в раницата? Възможно е с новото поколение преносими проектори


Именно заради множеството си функции, възможността да бъде пренасян навсякъде и използван за най-различни цели The Freestyle лесно ще се впише в ежедневието на модерния почитател на видео и мултимедия. Тези устройства имат потенциал да бъдат полезни за работа и забавление и да се превърнат в атрактивна и важна ниша на пазара като полезен аксесоар към мобилните устройства.


А сега можеш да поръчаш предварително The Freestyle с предпазен калъф и саунд бар HW-A450 на цената на проектора. Научи повече в партньорската мрежа на Samsung или посети https://www.samsung.com/bg/projectors/the-freestyle/the-freestyle-sp-lsp3blaxxh/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK