YouTube ще въведе експериментално възможността да се "зуумва" във видеа

Новата функция засега е достъпна само за потребителите на YouTube Premium.

© Pixabay

Новата функция засега е достъпна само за потребителите на YouTube Premium.Видео платформата YouTube изпробва нова функция за платените абонати в мобилното си приложение, която им позволява да увеличават мащаба на всяко видео. Новата експериментална опция се задейства с познатия жест за мащабиране (с разтваряне или събиране на пръсти) и дава възможност да се "зуумват" участъци от кадрите на видеоклипове. Тя работи както в портретен, така и в пейзажен изглед на цял екран.


Според компанията функцията ще остане в тестов период до 1 септември, давайки на YouTube около месец, за да събере отзиви от потребителите и да я усъвършенства, преди евентуално да я разпространи сред по-голям кръг потребители.


За да се активира "щипката" за мащабиране, трябва да се отвори менюто с настройки на YouTube. Абонатите на YouTube Premium имат раздел "изпробвайте нови функции". В момента единствената налична функция за тестване е именно функцията за мащабиране.
След активацията ѝ може да има забавяне между включването в теста и реалната възможност за използване на жеста за мащабиране. Но след като се задейства, функцията позволява увеличаване до 8 пъти.


Вече съществуват начини за увеличаване на съдържанието на YouTube с различни функции за достъпност на Android и iOS. Но наличието му като допълнителна естествена функция в мобилното приложение е още по-удобно. Миналия месец YouTube най-накрая предостави режим "картина в картина" за iPhone и iPad, след като първо го тества сред премиум клиенти. Тази изключително полезна функция отдавна е достъпна за Android.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK