Ускорете бизнеса си с ефективните и ценово достъпни облачни услуги на "Датикум"

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Ускорете бизнеса си с ефективните и ценово достъпни облачни услуги на "Датикум"

© ShutterstockЙосиф Черешаров, директор "Бизнес развитие" в "Датикум" АД

Йосиф Черешаров, директор "Бизнес развитие" в "Датикум" АД


Визитка


Йосиф Черешаров е директор "Бизнес развитие" в "Датикум АД". Той има над 20 години опит в технологичния бранш, като е заемал различни позиции - продуктов, проектен, мениджър "Ключови клиенти", мениджър "Продажби и развитие на бизнеса" във водещи български и глобални телекомуникационни компании. С натрупаните опит и знания той се утвърждава като успешен професионалист и ръководител, който помага на компаниите да внедрят иновативни виртуализационни решения, да направят оптимизация на ИТ ресурсите и реализират успешни стратегии за миграция към облачна инфраструктура.
От 2021 г. Йосиф Черешаров се присъединава към екипа на "Датикум" АД на позиция директор "Развитие на бизнеса" и ръководи отдела за продажби на облачни и виртуализационни решения и услуги.
Йосиф Черешаров е сертифициран Microsoft и VMware Professional.


Компанията


"Датикум" АД, част от "Сирма Груп Холдинг" АД, e водещ български доставчик на облачна инфраструктура и управляеми услуги. Създадена е през 2008 г. с цел да отговори на нарастващото търсене на центрове за данни от международен клас. Компанията предоставя облачни сървъри, отдаване под наем на хардуерни сървъри и оборудване, колокация, изграждане и поддържане на частни облачни системи, услуги за киберсигурност, системна интеграция и поддръжка.


Възстановяване на икономиката през 2022 показа, че огромен брой организации търсят нови подходи как да се възползват максимално от ускоряващите се възможности за растеж, предлагани от облачните технологии и платформи. Основните предимства, които получават от тях, са гъвкавост, лесно мащабиране на ресурсите и инфраструктурата, както и свързаният с това цялостен растеж. Миграцията към облака е необходимост, за да може бизнесът да се развива и използва необходимите му изчислителни ресурси и иновативни технологии. Провизирайки всички необходими технологии и допълнителни критични услуги, например свързаните с киберсигурността, потребителят получава пълна прозрачност и контрол върху оперативните разходи.
Питаме ли се обаче дали преминаването към облака означава лесен преход и към новия бизнес модел? ИТ директорите са натоварени със задачата да изберат облачна стратегия и надежден технологичен доставчик, като същевременно са предизвикани да поддържат непрекъсваемост и надеждност на основните бизнес операции. Това безспорно поставя огромно изпитание не само върху тях, но и върху бизнес направленията.


Как екипът на "Датикум" помага на компаниите да преодолеят пречките пред въвеждането на облачни иновации


Разчитаме на натрупаните дългогодишен опит и експертиза при мигриране към облака на големи организации и затова предлагаме технологично консултиране, цялостни решения и управление на процесите. Нашите експерти и сертифицирани софтуерни инженери проучват и предлагат решения, които адресират пропуски, липса или неадекватност на системи и ресурси, намират критичните места в системите или процесите и дават отговор на въпросите какво затруднява организациите успешно да се справят с въвеждането на облачни решения.


Когато работим за внедряването на нов или надграждането на съществуващ проект, винаги се стараем да представим и аргументираме ползите за бизнеса при миграцията към облака. Отговаряме на всички въпроси, свързани с преносимост или съвместимост на приложенията, или какъв ще е процесът по адаптирането към този нов начин на правене на бизнес и как ще се отрази на оперативната дейност. Резултатът е, че създадохме дългогодишни отношения и спечелихме доверието на многобройни клиенти от критични сектори като болнични заведения, производствени заводи с огромен капацитет, онлайн казина и ритейлъри, обучителни центрове и т.н.


Ускорете бизнеса си с ефективните и ценово достъпни облачни услуги на "Датикум"

© Shutterstock


Опитът и натрупаната технологична експертност използвахме, за да създадем цялостно решение от типа one-stop-shop, предоставящо надеждна услуга на бизнеса


Клиентите ни имат достъп до точните ресурси, необходими в конкретен момент, получават гарантираната непрекъсваемост на услугите заедно с високо ниво на киберзащита посредством последно поколение интелигентни технологии. Корпоративният и МСП сегментът имат на разположение пълен набор от управляеми облачни услуги, изграждане и отдаване под наем на облачни сървъри, облачна инфраструктура, виртуализационни услуги, управление на център за данни и много други.


Бизнес потребителите получават надеждни, сигурни и гарантирани функционалности като IaaS, PaaS, BaaS, инфраструктурата като код (IaC), DRaaS и др., като използваме водещата в света технология за виртуализация на VMware. Компанията "Датикум" е сред водещите клауд провайдъри в региона и е утвърден партньор на глобалните ИТ доставчици на решения и технологии за виртуализация като VMWare, на киберсигурност - SentinelOne, Microsoft, Veeam и други.


Към основните облачни услуги предлагаме и много допълнителни опции и по този начин осигуряваме на клиентите си цялостни решения за техните ИТ нужди. Силно мащабируемите облачни решения дават възможност за свързване на публични облачни инстанции или физическа инфраструктура. Облачната ни инфраструктура осигурява висока наличност за предотвратяване на отказ на системите и последващо спиране на бизнеса.


Ускорете бизнеса си с ефективните и ценово достъпни облачни услуги на "Датикум"

© Shutterstock


Какви са конкурентните предимства на облачните услуги, предлагани от "Датикум"


С огромния си набор от иновативни функционалности като създаване на частни виртуални дейта центрове, самообслужване на контейнери, клъстери (Kubernetes, Docker Host), KVM функционалност, предварително дефиниран софтуер, приложения и PaaS услуги, хибридни облачни приложения, автоматизации с помощта на Ansible и Terraform, ние предлагаме най-иновативните и същевременно ценово достъпни решения.


Не на последно място, осигуряваме гарантирана 24/7 поддръжка от сертифицираните ни екипи. За успеха ни допринася фактът, че интеграционните услуги, техническите решения и поддръжката се предоставят и гарантират от нас и/или съответните партньори, от трета страна. Това дава възможност на бизнесите да се фокусират върху основните си операции, маркетинг и продажби, прехвърляйки върху нас грижата за инфраструктурната и техническата част. Тъй като мисията ни е да развиваме своята партньорска екосистема, Channel partners също ще имат възможност да продават SaaS и развиват своя бизнес.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK