Шефът на "Епъл" обяви, че компанията е в симбиоза с Китай

Шефът на "Епъл" обяви, че компанията е в симбиоза с Китай

© ReutersЕпъл" е в отношение на симбиоза с Китай, заяви днес главният изпълнителен директор на американския технологичен гигант Тим Кук, съобщава БТА. Той каза това по време на посещението си в Китай, където пристигна, за да участва в Китайския форум за развитие - събитие, организирано от китайската държава.


"Става дума за отношение на симбиоза, от което смятам, че и двете страни са извлекли полза. "Епъл" и Китай пораснаха заедно", добави Кук по време на разговор за ролята на технологиите в образованието.


Той направи това си изявление в момент, в който "Епъл" проучва възможностите за трансфер на свои производствени мощности от Китай в други държави. Кук подчерта, че е важно да бъдат елиминирани разминаванията в качеството на образованието, което се предоставя съответно в градовете и селските райони. Освен това той призова младите хора да се научат да програмират и да развият критичното си мислене.


Кук каза още, че "Епъл" ще увеличи до 13.5 милиона евро средствата, които отделя за образователната си програма в селските райони на Китай.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK